Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Pytanko o fotelik samochodowy.

Polecane posty

Słonko - bardzo interesujący! Poszperam tylko za wynikami testów ADAC tego fotelika, bo ciekawa jestem jak wyszły :) Międzyczasie wyszukałam takiego dziwaka: http://www.storchenmuehle.pl/home/products/maximum.htm Cena jeszcze do zniesienia, bo 285zł. Jest przynajmniej \"notowany\" w ADAC: http://fotelik.info/pl/testy/Storchenmuehle/cena/malejaco/index.html Zaraz poszukam tego Twojego, który jest niewątpliwie bardziej atrakcyjny z wyglądu :)

Chemical nie doszukasz się testów na stronach ADACa, certyficaty masz na stronie producenta, był testowany w Adacu ale nie mogą byc wyniki ogłoszone, dlatego, że Mars był wysłany do testowania od producenta a ADAC taki fotekik przetestuje ale do w swoich zestawieniach wyników nie ogłosi z tej prostej przyczyny, że producent do crashtestu mógł podesłac model wzmocniony albo coś w tym stylu. Do testów jest wybieranych losowo 100 sztuk fotelików danego typu z różnych sklepów na terenie niemiec a oczywiste jest, że Ramatti jako produkt Polski tam się nie znajduje. Ramatti za to przetestowało swój fotelik w podwyższonej prędkości do 72 km/h a zwykłe testy ADacu są robione przy 50 km w zderzeniu czołowym i 64 w zderzeniu bocznym. Ufff ale się napsałąm..

No ja właśnie przeczytałam na stronie klubu pancernika odpowiedź firmy Ramatti na wątpliwości rodziców. Wg tamtego źródła Mars przeszedł tylko próby zderzeniowe, nie oceniali go w innych kategoriach tylko dlatego, że nie ma wystarczająco dużej sprzedaży na rynku niemieckim. Przekonujący jest ten fotelik, i przynajmniej wygląda po ludzku :) Bo ten Storchenmuehle jest jakiś taki dziwny :o Zresztą - czego ja wymagam :) Fajny fotelik i tyle!