Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość religia szkodzi

Ateisci- zapraszam do dyskusji

Polecane posty

Gość religia szkodzi

nie dziwi mnie wcale ze odwrociliscie sie od wiary katolickiej- chce jednak spytac o wasz stosunek do kwakrow i antropozofii

Gość religia szkodzi
Liberalni kwakrzy charakteryzują się bardzo humanistycznym nastawieniem (pomoc społeczna, ochrona środowiska, pacyfizm itp.), liberalizmem teologicznym (dogmaty, kardynalne prawdy wiary ograniczone do minimum) i społecznym (akceptacja związków i małżeństw homoseksualnych, ogólnie liberalne podejście do seksualności) Uznają wewnętrzne objawienia za źródło wiary, nie uznają kapłaństwa ani kultu zewnętrznego, a w życiu społecznym - różnicy stanów; odrzucają służbę wojskową i rozrywki, głoszą pacyfizm, prowadzą akcje charytatywne; zwalczali niewolnictwo"

ale czy ateista to ten który odwrócił się od wiary katolickiej??? z naciskiem na katalickiej..

Gość religia szkodzi
Twórca antropozofii Rudolf Steiner uważał, że człowiek powinien wyzwolić się od wpływów zewnętrznych tak, aby stać się wolnym. Ma mu to pomóc w poznaniu świata nadzmysłowego. Antropozofia jest próbą budowy świata alternatywnego: alternatywnej medycyny, alternatywnego rolnictwa, nazwanego rolnictwem biodynamicznym.

Gość religia szkodzi
ateista to ten ktory nie wierzy w boga jednak gdy bog jest mu tak jednoznacznie serwowany jak w naszym kraju, to nic dziwnego ze ludzie sie odwracaja.

Gość religia szkodzi
ciekawi mnie tez co myslicie o duchach, jasnowidzach, reinkarnacji

to wiesz co.. skoro Ty stajesz się ateistą z racji tego \"jednak gdy bog jest mu tak jednoznacznie serwowany jak w naszym kraju, to nic dziwnego ze ludzie sie odwracaja.\" to jest to poprostu śmieszne.. \"jednak gdy bog jest mu tak jednoznacznie serwowany jak w naszym kraju, to nic dziwnego ze ludzie sie odwracaja.\" z tego powodu to ludzie się odwracają nie od Boga ale od kościoła.. a to nie jest ateizm --- ja uważam że dla wielu młodych osób ateizm to jest tylko taka poza.. chęć zaimponowania.. a tak naprawdę to sami nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi..

ja wierze w Boga, chociaż nie zgadzam się z w wielu kwestiach z kościołem.. nie mówie stanowczego nie - reinkarnacji, duchom, jasnowidzą.. chociaż chrześcijaństwo tego nie chwali.. Człowiek całe życie szuka.. Ja nie móie ze chrześcijanstwo oto jest ta jedyna prawidziwa religia.. Tylko wierze w Boga ... a predzej czy później każdy ateista wraca do Boga ---

Gość religia szkodzi
taaak- tylko ze ja nie napisalam nigdzie ze, jestem ateistka. Podejrzewam jedynie ze czesc ludzi odwraca sie zarowno od kosciola jak i Boga- nawet tu na kafe byly takie historie opisywane. a to, ze nie jestem, nie przeszkadza mi normalnie z ateistami porozmawiac

to zamien sobie Ty na Wy poprostu uważam ze ten powód zostania ateistą jest głupi

Kwakrzy od początku krytykowali handel niewolnikami, Pod ich naciskiem w 1807 Wielka Brytania zabroniła handlu niewolnikami,odtąd wszystkie statki handlarzy były traktowane jak statki pirackie

nie wierze w boga ale z zadnymi kwakrami czy antropozofami tez nie mam nic wspolnego.