Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YZA23

DO MNIE NAPISZ

Polecane posty

Yza mi też się śniły różne dziwadła, jak byłam w ciąży. To chyba normalne, ale nie brałam tych snów do siebie. Witam nową koleżankę Nike :) ja jestem z Zielonej Góry Funky Gochasia wesele bylo super :) ale jeszcze nie odespałam... :( Mój Emil ostatnio zrobił się takim bachorem, ze od kilku dni w ogóle sobie z nim nie radze... :( chodzi tylko i wrzeszczy, piszczy, denerwuje się o wszystko... nic mu nie pasuje, nie moze zajac sie czyms dluzej niz dwie sekundy, a jak sie wkurza wali glowa o podloge, ściane, co popadnie... mam nadzieje, ze to minie, bo nie mam nawet chwili spokoju :( spi w dzien 30 min i sie budzi i ryczy i tak do wieczora.... ale mi ciężko ostatnio... :(

Nika twoja Agnieszka też się tak zachowuje czasami? Bo Ty masz chyba najstarsze dziecko na tym topicu. Moj ma niecaly roczek

czy moze sobie zrobic krzywde takim uderzaniem glową? martwi mnie jego zachowanie... :( jeszcze od niedawna próbuje stanać na głowie i to dosłownie! nogi do góry podnosi i upada...

hej viki-miki moja Agnieszka nie waliła głowa ale za to wszystko i wszystkich gryzła jak była zła , fazę stawania na głowie też przerabiałam bo miała taki okres że chciala stawać na głowie podnosiła nogi i upadała az sie bałam żeby sobie czegos nie zrobiła ale jakos jej to przeszlo nawet nie wiem kiedy teraz też bawi sie jak ja z nia siedze buduje klockami albo ogladamy bajki a jak chce odejśc żeby cos zrobic zaraz jest przy mnie i muszę z nia siedzieć bo inaczej sie złości i nic nie chce robic sama

a jak u was z ząbkami bo moja Agnieszka cięzko przechodziła zabkowanie pierwsze zabki wyszły jej jak miała 10 miesięcy a następne to dopiero jak miała 14 miesięcy i na górne jedynki miała taka biegunke że w świeta wielkanocne wylądowałysmy w szpitalu bo była prawie odwodniona teraz ma 1.9 miesięcy a ma jedynki i dwójki na dole i na górze teraz wyszły jej czwórki na dole i na górze to razem 12 zabków - wydaje mi sie że to nie za duzo jak na jej wiek alw jak byłam na szczepionce i pytałam lekarza to powiedział że z tymi zabkami to róznie

Nika troche mnie uspokoiłaś :) dzięki Gryzienie też norma... oststnio ugryzł sam siebie ;) i sie rozpłakał ;) pierwsze ząbki wyszły jak miał 4 mies, teraz ma 8. 4 u góry, 4 na dole, ale nie mieliśmy problemow podczas ząbkowania, nawet nie wiedzieliśmy kiedy wychodziły, a byłam przygotowana na cieżkie chwile podczas zabkowania, na szczęscie obylo się :)

hej hej:):):) VIKI:) super że wesele sie udało:):):) mam potworna zgagę.....no normalnie aż mnie skręca... to chyba po soku pomarańczowym,wogule od wczoraj tak jest. Ale wcześniej to miałam zgagę raz może dwa... a co do zachowania dzieci,to faktycznie niezłe macie z nimi szopki.... mnie pewnie tez to czeka:):):) a i oglądałam dzisiaj SUPER NIANIę coś mi sie okolica znajoma wydawała...patrzę a to miejscowość oddalona ode mnie o jakieś 3 może 4 km.No a dzieci,,,szok...małe potworki. Buźki aniołków ale......:):):):):):):):):):):):) w poniedziałek zaczyna mój tata robić remont u Sławka i już niedługo sie wprowadzę do niego:) i meble sobie kupimy i łóżko duże:):):):):):):):):):):)żeby wygodnie było:)

cześć Yza :) tez oglądałam dzisiaj super nianie... potworki... każde dziecko chyba ma w sobie potworka :) szukam właśnie jakiegoś kombinezonu na zime dla małego... wybrany już mamy fotelik samochodowy taki: http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?Fotelik_samochodowy_AXISS_firmy_Bebe_Confort__kolor_142_Oxygen_Red&przedm=7006170&grupa_p=1&pwd=%2F1%2F100791%2F100799%2F7006109&sortuj=kod yza to czeka ją Cie zakupy :) :) pewnie już nie mozesz się doczekać przeprowadzki :)

ojejku ale słodziunie:):):) mnie sie podobaja wszystkie,ale jak juz bym wybierała to brązowy....

mamy głos za brązowym :) dzięki Yza 🌼 jak tam maleństwo? zgaga przeszła? Emil zaraz wstanie i idziemy na spacer z koleżanką i jej bobikiem małym :)

mój mały Bobik się budzi do życia i muszę uciekać :) już namówiłam M na spacerówke :) teściowa nam jakąś znalazła, podobno wypasiona, ale jeszcze nie widziałam... Buziaki 👄

http://coneco.pl/fotelik_comet.php ja mam taki foteki i jestem z niego bardzo zadowolona , jak sie go zamontuje na przednim siedzeniu mozna go rozłozyc razem z siedzeniem jak dziecko zasnie , ma wysówany zagłówek jak dziecko będzie wieksze i potem jak dziecko juz nie potrzebuje tyłu to mozna odpiac i zostaje samo siedzisko i jest do końca jak dziecko musi jeżdzic a te które maja plastikową podstawke to zazwyczaj trzeba jeszcze potem kupić samo siedzisko jak dziecko podrośnie a tutaj tylko wypne i nie musze kupować

spacerówkę mam z tej firmy - model SPRINT nawet dosyć wygodny ja szukałam żeby miał przekładana rączkę bo jak Agnieszka urodziła się w lutym to nie kupowałam głębokiego wózka tylko w kwietniu kupilismy ten i jak opóściłam oparcie na sam dół to sobie fajnie leżała i wtedy przełozyłam sobie raczke żeby ja widzieć i nawet jest dosyc mały jak sie go złozy - moze nie jest rewelacja ale nie narzekam http://www.babydesign.pl/

a u reszty co słychac cos sie nie odzywacie yza23 a ty jak sie czujesz - bóle przeszły

Czesc dziewczynki z samego rana.Jeden dzien nie zagladałam a tu juz tyle do nadrobienia. Yza ja tez mialam zgage w ciazy masakra,mówia ze dziecko dlugie wlosy bedzie mialo i u mnie sie to sprawdzilo.Juz niedlugo bede miala zdjecia to zobaczycie. Viki sliczne te kombinezony,tez bym nie wiedziala który zamówic.Nika sliczna ta Twoja mala kurcze kiedy moj maly taki bedzie.Wlasnie cos dzis marudny placze przez sen.

no yza23 ta zgada to przekleństwo ja miałam taka zgage myślałam że mi sie przełyk i zołądek pali - koszmar troche pomagały mi migdały ale szybko wracała i to cala ciaże

viki miki a ty masz już spacerówke - tyle teraz tych wózków na rynku ze nie wiadomo który wybrać

Nika fajnie, ze jestes :) teraz mam dwa wózki. Jeden głęboko-spacerowy, który waży chyba 20kg (nie mam windy) a drugi,m to spacerówka bebe confort, do której mały ledwo się mieści...

viki - a jak u was z robieniem kupki na nocniczek? Moja Agusia kupke to juz dosyć dawno robi do nocniczka i woła - teraz jesteśmy na etapie wołania sikania do nocniczka w domu chodzi bez pampersa i woła czasami troche za późno ale woła tylko jak spi w dzień w nocy i jak gdzies jedziemy to musze jej zakładac bo woła mi w trakcie jazdy i nie rozumie że musi poczekać bo nie mam jak zatrzymać się samochodem

Nika, to tylko pozazdrościć.... :) my jesteśmy na etapie kupowania nocniczka :) planujemy i planujemy się wybrać do sklepu już od dłuższego czasu, ale zawsze jest tyle rzeczy do zrobienia... wiem, że nie powinniśmy tego tak odkładać. Teraz chyba kupie pierwszy lepszy nocniczek, bo juz mam dość tych pampersów... jak mała woła na kupkę i siku? jak zaczęłaś naukę? ile czasu juz trwa? Jeszcze mam do Ciebie pytanie... mój mały ma skaze białkową i nie wiem czy mu zrobić torta na urodziny, czy zamówić. Jak Ty miałaś z pierwszymi urodzinami Agi? Nie specjalizuje się zbytnio w wypiekach i nie wiem , czy w ogóle coś z tego wyjdzie...

z ta kupka to było tak że dostałam nocniczek od koleżanki jak Agnieszka miala 7 miesięcy i zaczełam ja sadzac nawet czasami to tylko po to żeby sobie posiedzial bo na poczatku to nie za bardzo wiedziala o co chodzi przeważnie rano jak wstała to siedziała oparta o wersalke bo nawet czasami z niego spadała ale jej sie to podobało na poczatku to czy chciala kupe czy siku to wołała - mam si - to ja sadzałam troche posiedzała czasami cos zrobiła a czasami nie ale za kazdym razem jak zawołała to ja sadzałam a dopiero teraz zaczyna rozrózniać si i kupe moja koleżanka ma synka i jest starszy od mojej Agusi pół roku i dopiero teraz robi na nocniczek bo go nie sadzała wcześniej i potem nawet nie chciał usiąść musiała by go złamać tak sie prężył wogóle słyszalam że chłopczyków jest ciężej nauczyć na nocniczek sikac i kupę - ale to juz chyba zalezy od dziecka mówię ci kup nocnik i jak wstanie to rozbierz go i niech sobie chociaz posiedzi na nocniku niech sie z nim oswoi bo potem nawet nie bedzie chciał siadać a co do roczku to miałam msze w kościele i tylko tort kawa i mały poczestunek nie robiiśmy jakiejś tam duzej imprezy - ja zamówiłam sobie tort u znajomej bo do wypieków nie mam serca ani umiejętności

teraz tez ja czasdami pierwsza pytam jej sie czy zrobimy si to idziemy do łazienki ja siadam na muszli ona na nocniczku i puszczam wode to sie cieszy że ja też robie i sika do nocniczka