Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IWNAX

H E M O F O B I A HELP

Polecane posty

Gość IWNAX

Witam. Cierpię na fobię, która uniemożliwia mi badanie się /chodzi o pobieranie krwi/, a mam wiele chorób, które powinnam kontrolować. Może ktoś słyszał o skutecznej terapii? Proszę o wiadomość

Mam to samo mam 22 lata a jaeszce nigdy nie dalam sobie pobrac krwi na sama mysl robi mi sie slabo...a czas najwyzszy zrobic jakeis badania:(

Gość IWNAX
próbowałaś może coś zrobić z tym problemem? zawsze to miałaś?

ja znalazłam na to sposób . zaszłam w ciążę . nie cierpie igieł . nie cierpie krwi . ale w imie wyższego dobra , . głowa w drugą stronę . a jeszcze mi laborantka mówi\"niech pani spojrzy , jak ładnie leci\" :( . to tak jak z dentysta :(

Gość IWNAX
mnie ten sposób nic nie pomógł , qurde-flak

Jak narazie nic z tym nie robilam ale moj chlopak zaczyna ,mnie coraz bardziej do tego zmuszac:)ale niestety nie pomaga,myśle,że dopiero w ciazy jak bedzie taka koniecznosc....MOZE:D

Gość sisisisisisissisisisisisiis
sluchajcie z tego co slyszalam fobie w duzym stopniu sa latwe do wyleczenia-oczywiscie przez psychologa lub psychoterapeute-jesli chodzi o hipnoze to juz 2 spotkania moga byc skuteczne, ale oczywiscie sa i bardziej konwencjonalne metopdy- sama rozmyslam czy by sie nie poddac czemus takiemu bo moja arachnofobia zaczyna mi ciut przeszkadzac w zyciu:)

Gość IWNAX
hm......... hipnoza, czy ja wiem?

Gość Dońka
Mam ten sam problem. byłam u kilku psychologów i sami nie wiedzieli, co ze mną zrobić (mocno przestraszeni, że im zemdleje). Podobno małymi kroczkami można się zacząć przyzwyczajać do (...), ale jak, kiedy wystarcza mi jedno zdanie, aby odpłynąć? proszę o jakąś konkretną radę...

Gość iwnax
witaj w klubie. też szukam pomocy. pozdrawiam

Gość Dońka
Hej, szukamy pomocy, tylko pytnie, gdzie ją można znależć. Psycholodzy to najczęściej totalna porażka. jak nie sklasyfikują Cię pod jakąś szufladkę wyuczoną na studiach, to sami nic nie wymyślą. Znajomy próboał mi zrobić terapię wstrząsową, zaręczm, że nie pomaga. Może być tylko gorzej. pozdawiam