Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dar 11 10

JAKIE SŁODYCZE NAJBARDZIEJ LUBICIE?

Polecane posty

Gość gość
bez chemi np e476 kture uszkaza watrobe i trzustke

Gość maryllka222
Zgadzam sie, biało-białe Ptasie Mleczko od Wedla jest super i tez uwazam ze powinno byc cały rok. DO tego jeszcze dodam wafelek Szkolny.

Gość iksmenka
Szkoda, że te Ptasie Mleczko BB jest limitowane, ale na pocieszenie zostaje czekolada nadziewana tiramisu, wafelek Szkolny też jest ok, czuć w nim te kawałki pomarańczy

Gość renago
Ptasie Mleczko jest pyszne, często kupuję śmietankowe, ale te biało białe też mi przypadło do gustu.

Gość Wielka Cindy
Ja lubię prawie wszystkie słodycze: ptasie mleczko, galaretka w czekoladzie, czekolada z orzechami, draże orzechowe w polewie, sernik, krówki, michałki, bounty, rafaello, irysy, toffi, piernikowa kostka ruska, góralki kokosowe... Mogłabym długo jeszcze wymieniać. Jem póki żyję, na razie jestem szczupła i sobie nie żałuję:-)

Gość Inryska
Ja ostatnio nie mogę się oprzeć tej wedlowskiej białej z ciasteczkami, ogólnie nie jestem fanem białej czekolady, a w tej wersji jest po prostu pyszna :) Wczoraj zjadłam połowę ;)

Gość gość
Za dziesięć lat bedziecie szukały "diety cud"

Gość gość
Myślę, że dużo szybciej. Płacz zacznie się już na wiosne, jak co roku. :classic_cool:

Dziewczyny, naprawdę uważacie, że trzeba sobie wszystkiego odmawiać? Rany, jaki człowiek musi być wtedy smutny. Ja jestem zdania, że żadna dieta nie jest dobra, tylko racjonalne jedzenie i słodkości też się do tego wliczają:) Ostatnio (mimo tego, że nie jestem mistrzem cukiernictwa i jakoś niewiele mi w tym temacie się do tej pory udawało) zrobiłam ciasto, na które zabierałam się już od jakiegoś czasu, bo odkąd przeczytałam przepis i zobaczyłam zdjęcie (o zgrozo!) na blogu, o tym mówię konkretnie www.superstyler.pl/kuchnia/ciasto-z-jablkami-i-figami-bez-wyrabiania Z figami i jabłkami, czyli tym co uwielbiam! A w smaku jest przecudowne, rozpływa się w ustach :)

Gość gość
ja wolę daktyle i robię z nich ciastka

Gość gość
Wszelkiego rodzaju tarty z owocami

Gość gość
Jestem na emigracji :( wiele bym dala za polskie wafelki

Gość Karaszmia
Lody, lodeczki, lodunie! Jestem trochę wybredna, więc zadowolić mnie lodami nie jest łatwo :P Parę razy spróbowałam lodów z Limoni w Warszawie i postawili baaardzo wysoko poprzeczkę.

Gość amelina33
Ja również lubię lody. Ale obecnie jest już chłodniej tak więc jem mniej. W tym roku spróbowałam sobie natomiast bardzo smacznego zamiennika lodów.Czy próbowałyście moze nowego ptasiego mleczka Wedla o smaku frappe? Jesli nie to musicie spróbować bo jest wprost rewelacyjne.Pyszny delikatny smak, biała czekolada. No po prostu rozpływa sie w ustach. Z innych słodyczy to oczywiście przepadam za czekoladą. Lubię równeiż alkoholowe baryłki ale z uwagi na ich cenę mogę sobie pozwolić jedynie na święta.

Gość pakl
Ja lubię Monte Snack. Jest to pyszny biszkopt wypełniony mlecznym oraz czekoladowo-orzechowym kremem. Cała moja rodzina je uwielbia. Ja sama osobiście, mało jem słodyczy i ciężko mnie zadowolić, a te kanapeczki są pyszne. Zakochaliśmy się w nich wszyscy.

Gość Maciek233
Ostatnio staram się ograniczać słodycze bo troszkę mi się przytyło. Ale ogólnie mam słabość do landrynek, najbardziej twardych z firmy http://www.argo.net.pl/pl-PL/cukierki_twarde.html Zawsze gdy jestem w pracy albo w samochodzie to sobie je podjadam, czasem za dużo ale nie mogę się powstrzymać

Gość gość
Bąbolada. No i starsy milky way :D

Gość andrea392
Ja nigdy nie przepadałam za tymi starsami. Dziwię się,ze tak wiele osób je wspomina bo były to zwykłe czekoladowe gwiazdeczki. Jesli chodzi o mnie to lubie wedlowskie waniliowe ptasie mleczko,. Aczkolwiek jem je głownie na święta oraz specjalne okazje. Na co dzień natomiast lubię sobie raz na jakiś czas kupić batonika Pawełka z alkoholem, które smakują mi niezmiennie od lat. Szczególnie wersja z adwokatem.

Gość lesssa
ja uwielbiam lody i desery lodowe :D teraz mam fazę na big milki - kupiłam całą siatkę i już wygrałam 3 :D ostatnio chłopak mi pokazał ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=fNdKyQjuZ8Y uśmiałam się jak nigdy, ale rzeczywiscie się wkręca i za każdym razem jak wygrywam kolejnego loda to krzyczę do niego joyooo :D :P

Gość gość
Lubię różne słodycze, ale ostatnio trafiłam na sklep http://candy-shop.pl i myślę, które wypróbować. Są też słodycze prosto z USA!

Czekolada mleczna, ptasie mleczko, trufle, kruche krówki, torty, pączki... Łatwiej byłoby napisać czego nie lubię.

Gość gość
Słodycze! Mój ulubiony temat :D Na naszym rynku jasne, jest mnóstwo fajnych rzeczy, ale po pobycie w USA zakochałam się w Oreo S'mores i Marshmallow Fluff. Oczywiście na polskich półkach tego nie zobaczycie, ale robię co jakiś czas zakupy z USA przez tę firmę https://www.usbox.pl/ i zawsze coś słodkiego do paczki wpadnie.

Gość gość
WSZYSTKI!e!

Gość Ihrma
Też uwielbiam słodycze, ale wiadomo jak to jest, jak każda kobieta - dbam o figurę :) Cieszę się, że odkryłam ciastka Irenki https://www.facebook.com/ciastkairenki jakiś czas temu szukałam alternatywy dla klasycznych ciasteczek, najlepiej bez dodatku mąki i trafiłam właśnie na te. Na bazie płatków, z przeróżnymi dodatkami. A jeśli ktoś szuka, to mają nawet wersje bezglutenowe - jaglane :) Ja lubię szczególnie te z dodatkiem kokosa, są rewelacyjne!:)

Gość gość
mentosy

Gość gość
lody włoskie z Cafe Verona lody to moje ulubione słodycze;) szczególnie teraz latem!

Gość gość
ja najbardziej lubie te wszystkie zagraniczne slodycze ktore moge kupic w https://www.cosslodkiego.com.pl/ - uwielbiam je. Sa wyjatkowe i nie mozna ich dostac w zadnym innym sklepie!