Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soko81

ZA I PRZECIW KARMIENIU PIERSIĄ

Polecane posty

Gość moim_skromnym_zdaniem_
Dziwię się jak Ci się to udało skoro wg zwolenniczek sztuczności piersi stają sie obwisłe po karmieniu, a pochwa rozciągnięta po porodzie :-)

Gość welmnv
Niestety w Polsce wciąz dominują stereotypy, że po ciazy i karmieniu piersią kobieta przypomina worek galarety. Pora zmienić ten sposób myslenia.To jak wygladamy zalezy wyłacznie od nas i ciąża, karmienie nie musza nas oszpecić. Trzeba ćwiczyć, ruszać sie dbać o siebie.

Gość ja stawiałam na nature
-rodziłam naturajnie i karmiłam piersią ! -uważałam to za swój obowiązek a co robia inne matki to juz ich sprawa! w szpitalu spotkałam wspaniałą lekarkę ,która powiedziała mi ,że medycyna parę lat temu zrobiła wielką krzywde dzieciom i matkom propagujac sztuczne karmienie ...ale ja i tak zrobiłabym swoje tak jak podpowiadał mi instynkt macierzyński🖐️

Gość welmnv
Skąd wiadomo czy piersi obwisły na skutek karmienia czy na skutek zbyt gwałtownego schudnięia? Brak statystyk. Widziałam kobiety nie posiadające dzieci o obwisłych piersiach. Mnie sie udało mam ładny biust, ale nie przytyłam 30 kg, dbałam o siebie, całe zycie uprawiam sport, nie mam rozstępów. Dobra rada dla wszystkich karmiacych- nie rozsawajcie sie ze stanikiem w dzien i w nocy, zapobiega to ewentualnym deformacją.

Gość facet po przejsciach
kobiet nie dba o siebie po porodzie, siedza wciaz w domu, narzekaja, staja sie dojarkami i przewijarkami, maja obwisle piersi i rozciagniete cipki jak moja eks, niestety drogie panie ale taka jest prawda, 1% kobiet szczesliwie przez ciaze przechodzi. i mozecie sobie wmawiac dla wlasnej wygody, ze wcale sie nie rozciaga, ze karmienie nie powoduje ze piersi staja sie obwisle, ale to jest tylko wlasnie takie USPRAWIEDLIWIANIE SIE !!!Bo niestety po porodzie skora traci na jedrnosci, dupa jest obwisla, jesli kobieta zaczyna karmic jej cycki zaczynaja przypominac wyciagnieta poduszke, a pochwa jest luzniejsza i czesto nie wraca do stanu sprzed ciazy. a potem sie dziwicie skad u nas zdrady i pociag do mlodszych. mozecie na mnie teraz napadac ale taka jest prawda, facet jest facet, nawet jesli mocno kocha chce jedrne, mlode, opalone, anie sflaczale, obwisle i biale i to tylko wasza wina bo o siebie nie dbacie. moja obecna partnerka karmila piersia tylko miesiac, teraz ciagle karmi butelka, zaczela cwiczyc, bo ma na to czas, gdyz dziecko ciagle nie dze sie w poszukiwaniu cyca, i dochodzi do siebie, takze zanim podejmiecie decyzje jakakolwiek spojrzcie w lustro.pozdrawiam

Gość Madlena30
ja tez nie zamierzam karmic piersia. mam sliczne piersi cale zycie i nie bede karmila piersia bo chce zeby jak najmniej ucierpialy podczas ciazy, bo jakos moje malenstwo musi przyjsc na swiat;) moze nie wszytskim piersi obwisaja po karmieniu ae nie chce ryzykowac, zwlaszcza ze nie jestem przekonana zeby karmienie butelka bylo gorsze. ja bylam karmiona piersia moja siostra butelka - nie ma miedzy nami zadnej roznicy takze jak dla mnie teoria o wyzszosci karmienia piersia nad karmieniem mlekiem modyfikowanym upadla. ale podziwiam za to moja przyjaciolke ktora karmi piersia swoja corke bo wiem jak bylo jej ciezko i jakie miala rany na sutkach, do tego przeszla tez zapalenie piersi (i to nieprawda ze za rzadko przystawiala mala do cyca). teraz po miesiacu karmienia bardzo sobie takie karmienie chwali. acha i moja przyjaciolka rodzila naturalnie BEZ ZADNEGO ZNIECZULENIA, a to wg mnie znacznie wiekszy wyczyn niz karmienie piersia. ja tak po prostu nie chce, dlatego dziekuje tym z was ktore szanuja inne zdanie niz same maja, i dziekuje za rade jak nie miec pokarmu lub jak sie go pozbyc. pozdrawiam serdecznie. a i by the way - gdyby cesarka nie byla w gruncie rzeczy dosc powazna operacja chetnie bym sie na nia zdecydowala nawet za oplata, ale ze tak nie jest to zdam sie na lekarza - niech zdecyduje jak powinnam urodzic. tylko wykupie sobie znieczulenie.

Gość celk
Co ty tu robisz rzekomy facecie? Większosc prostytutek ma dzieci i jakos wam to nie przeszkadza? Ale i tak tego nie zauważacie bo rodzą naturalnie.

Gość zamorka27
moja znajoma bardzo slugo chodzila na silownie, karmila synka roczek, po tym jak doszła do siebie po porodzie rowniez zaczela chodzic na silownie, jednak mimo cwiczen piersi jej sie"wyciagnely" i obwisły. sa kobiety ktore nie przywiazuja do tego wagi, podziwiam je z jednej strony ale z drugiej ja rowniez nie zamierzam ryzykowac, bo potem tego nie odwroce, chce czuc sie kobieta a karmienie butelka nie wyklucz mnie z kregu dobrych mam.

Gość welmnv
Jestem żywym dowodemna to, ze ciąża może nie mieć wpływu na wygląd. Po porodzie nie musiałam dochodzić do siebie, ćwiczyć, bo od razu wyglądałam dobrze, mogłam założyć dżinsy. ćwiczyłam całe życie i mój brzuch pozostał płaski. Wszystko jest kwestia pracy, ćwiczeń.

Gość Madlena30
zamorka - ja bede szukac wiecej informacji jak sprawic zeby nie miec pokarmu po porodzie, mzoe skonczy sie na tzw siarze. jak cos znajde wkleje tutaj. a i jesli bedziesz szuzkac to jak cos znajdziesz tez podrzuc:) pozdrowienia!

CELK-a skad Ty wiesz ze wiekszosc prostytutek ma dzieci, sama nia jestes, i skad wiesz ze one rodza naturalnie, widac dobrze znasz ten biznes a tak na marginesie trzeba byc idiota zeby w dobie wspolczesnego puszczalstwa chodzic na dziwki i za to placic, bo na sykotekach znajdzie sie tysiace ktore daja za darmo, wiec tylko idiota chodzi i za to placi:) pozdrawiam

znalazłam na jakims forum jedno zdanie z którym sie zgadzam w 1000000000000 % \"Jak kiedyś napisała jedna dziewczyna gdześ na forum czasem lepsza jest butla podana z miłością niż cyc z niechęcią.\" BRAWO!!!

list rowniez z forum \"Witam ! Ja karmiłam piersią równo 2 lata i miesiąc,ale miałam już dosyć, bo córka potrafiła \'\' cycać\'\' do kilku razy w nocy , nie mówię już o dniu i trwało to godzinami ,co było dla mnie bardzo męczące.U mnie metoda była trochę bardziej drastyczna : wyjechałam na 3 dni, córka została pod opieką babci,gdy wróciłam oczywiście domagała się piersi,ale nie dostała,wytłumaczyłam jej,że cycuś jest chory (pokazywałam jak biorę tabletki, które były na zanik pokarmu) i nie ma już tam mleka.Całą noc trochę popłakiwała i wierciła się,ale juz następne dni były w miarę nomalne i się odzwyczaiła.Dla mnie najgorsze było to,że pomimo tabletek nie mogłam zgubić pokarmu i przesłzam podwójne zapalenie piersi.Pokarm utrzymywał mi się około 1,5 miesiąca (ale ja zawsze miałam dużo pokarmu) i w końcu zanikł.Pozdrawiam :)\"

Gość Madlena30
drada - jakie to forum? podasz adres?

Gość a dla mnie
to faktycznie jest obrzydliwe, akceptuje kobiety ktore karmia cycem, ja nawet nie poróbowałam, bo jednak nic dziecku sie nie dzieje gdy karmie je butelka, ma juz 1,5 roczku a ja mam ładne piersi i nie musialam byc dojarka wzbudzajaca zainteresowanie u przechodniow.fuuuuu.

ja karmie piersia ponad 4 miesiace poczatek to byla tragedia - zuzia darla sie w nieboglosy przez ok 15 minut zanim zlapala cycka:( opotem kupilam nakladki avent i bylo o niebo lepiej teraz bywa roznie - raz grzecznie lezy i ladnie je.. innym razem wierci sie jak walnieta i co chwila wypluwa zeby znow zabrac sie do namietnego ssania... minusem sa u mnie nakladki i utrzymywanie ich w czystosci, poza tym jak sie zuzia dorwie to ma godzinny seans czasem.. i potrafi sie budzic kilka razy w nocy i lezy za kazdym razem ok 30 min przy piersi:O a plusy? milo jest ja karmic( choc czasem to olbrzymi stres jak rzuca sie jak opentana, krztusi itp), czuje sie wtedy taka fajna wiez no i czuje sie niezastapiona:P:P bo tata cycusia nie da:P:P

Gość do facet po przejsciach
a wy tak o siebie dbacie??sami jestescie oblesni a wymagacie bog wie czego od nas

Gość nie przesadzajmy
to nie jest niewaidomo który wiek i kazda ma wlasny rozum i nic sie dziecku nie stanie jak zje specjalnie przeznaczony dla niego pokarm

Gość a ja sie zgadzam
z tym powyzej w 100%

Gość moim_skromnym_zdaniem_
Specjalnie przeznaczony dla dziecka pokarm jest w cyckach i nic tego nie zmieni!!!

Gość bardzo elegancka
i skład jego tworzy sie juz w czasie życia płodowego

Gość Madlena30
drada - DZIEKUJE:)

Gość do bardzo elegancka
a ty o czym piszesz?????????

Gość Madlena30
do moim skromnym zdaniem - dopoki moje cycki sa "przymocowane" do mnie ja decyduje co sie bedzie z nimi dzialo:) a jak bedzie w nich pokarm to krotko.

Gość ja jestem przeciw bo
CYCKI TO SA DO ZABAWY W CZASIE SEKSU A NIE DO KARMIENIA, a ze tak nas stworzylo coz...mozna to zmienic i wcale nie trzeba karmic chyba ze ktos chce byc dojarka:) ja karmie butelka, tylko w szpitalu przystawiono mi mala do piersi i wcale nie uwazam ze to bylo wspaniale uczucie, tylko wprost przeciwnie,czulam sie strasznie, a wspanialym przezyciem moze tez byc karmienie bbutelka

Gość Madlena30
kurka ja nie bede armic piersia, ale nie mow o innych kobuetach dojarki, chca karmic - maja prawo, i chwala im za to. mzoesz powiedziec ze ty bys sie czula jak dojarka ale nie nazywaj tak innych.

soko81 powodzenia trzymam kciuki:):):) a ja chcialabym karmic piersia, uwazam ze powinno sie przynajmniej sprobowac, jak bedzie zle to przestane, ale chcialabym moc dac mojemu dziecku to co najlepsze