Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiektywny człowiek

Sukcesy PiS-u

Polecane posty

Gość obiektywny człowiek

O tym że mamy najwyższy wzrost gospodarczy w historii nie trzeba chyba nikomu mówić, statystyki dokonale o tym informują, ale praktycznie w każdje dziedzinie za czasów rządu Kaczorów Polska zyskiwała - na przykład w sporcie , po raz pierwszy w historii wywalczyliśmy awans do Mistrzostw Europy w piłce nożnej 2008 , a w 2012 Polska bedzie organizatorem mistrzostw.. wnioski - Kaczory mało mówią ale za to duzo robia i mają sukcesy , opozycja z braku swoich własnych sukcesów tylko duzo szczeka

to pis nam wywalczylo euro? :D dobry kawal sukcesem pisu jest sklocenie spoleczenstwa, robienie wody z mozgu ludziom, ktorzy nie sa z polityka \"na ty\"... nikt do tej pory czegos takiego nie dokonal.

cytat z basha: wszyscy tak najeżdżają tak na ten PiS a ja jednak jestem im za coś wdzięczny przez wszystkie poprzednie rządy miałem mnóstwo dylematów teraz został mi jeden

Gość obiektywny człowiek
ciupaska ja m ówie o realnych faktach : za kadencji Kaczek mamy najwyzszy wzrost gospodarczy , awans do Euro 2008 i przyznana organizachje mistrzostw w 2012 , a ty na takie argumenty odpowiadasz laniem wody

cos ucielo :/ jeszcze raz: cytat z basha: wszyscy tak najeżdżają tak na ten PiS a ja jednak jestem im za coś wdzięczny przez wszystkie poprzednie rządy miałem mnóstwo dylematów teraz został mi jeden Irlandia czy Londyn? i wszystko w temacie

to nie kaczory wypracowaly euro, to nie kaczory wypracowaly wzrost. Kaczory zahamowali wzrost, jakbys chcial wiedziec, a euro (i tak wielka kompromitacja) wypracowal sobie PZPN z jakas firmeka reklamowa, kaczory nic nie zrobily, oprocz niepokoju. jak ja nie lubie, gdy "obiektywnie" ocenia sie opakowanie, nie patrzac jak zepsuty jest srodek. To moze Kaczorom powinnismy podziekowac, ze nie bylo zimy w zeszlym roku? Moze powinnam im dziekowac, ze na impreze pod chmurka latem - byla wymarzona pogoda? Bo to za kadencji pisiorow bylo? he?

Ciupaska ma rację - przyznanie organizacji Euro to żadna zasługa pisiorów, tak samo awans - to ciężka praca piłkarzy i wybor dobrego trenera. Wzrost gospodarczy - to zasługa rządu Belki, pisiory dla gospodarki nic nie zrobiły (na szczęście) Spadek bezrobocia - spora część ludzi wyjechala do Irlandii czy Anglii za pracą. W firmach zaczynają się pojawiać z tego powodu problemy. Np. wypadki autobusów - za kierownicą zasiadają przemęczeni, niedoświadczeni kierowcy. Wzrosła ilość popełnianych ciężkich przestępstw. W tym roku po raz pierwszy nie pójdę na wybory. Niech wybiorą kogo chca. Osiągnęliśmy juz takie dno, ze teraz może być już tylko lepiej.

I komarów jakby w tym roku mniej. Istny raj mamy za czasów Kaczyńskiego. BTW. ZASADY PIS-u!! 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobrona (J). 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS 6. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 14. Zredukujemy administrację państwową 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)

Gość obiektywny człowiek
na tej zasadzie mozna powiedziec że żaden rząd w Polsce nie ma na nic wplywu a sukcesy są albo dziełem przypadku albo wypracowano jest w poprzednich kadencjach etc. PiS jako jedyna partia skopała tyłki aferzystom z własnego kregu- aresztowano kilku wysokich rangą urzedników min za handel kokainą :) , za rządów SLD czy PO nie do pomyslenia - tam nie bylo afer ani aferzystów byli tylko Balcerowicze i fortuny które powstawały na skutek tworzenia korzystnych przepisów - vide afera alhoholowa, paliwowa czy weglowa.

Mało tego, mało... Ale spróbuję: 1. Niewiele wpieprzali się w gospodarkę. Dzieki temu wzrost jest taki jaki jest. 2. Mimowolnie doprowadzili do kompletnej marginalizacji LPR-u i Samoobrony 3. Działając co prawda z gracją słonia w sklepie z porcelaną - doprowadzili do sytuacji, że faktycznie zapanowała obawa przed tak bezczelnym żądaniem łapówek tak jak to było kilka lat temu. Ale ogólny bilans wypada ujemnie.

Gość d3
wzrost gospodarczy nie zawdzięczamy PiSowi.... to jest po pierwsze.. zauważ że wszelkie afery tego rządu nie miały wpływu na gospodarkę.. dlaczego... bo gospodarka ma rząd w dupie..:P gospodarka się kręci sama... i Rząd jej w tym nie pomaga.. ani nie przeszkadza dlatego jest wzrost ze nie przeszkadza.. Euro2012 to też nie jest zasługa PiSu.. biorąc pod uwagę że kandydatura Polski była wysunieta jeszcze za czasów SLD:P Rząd sie zainteresował Euro 2012 jak wygraliśmy..

Gość d3
obiektywny człowieku - zapomniałeś jeszcze powiedzieć że pewnie dzięki PiSowi bezrobocie spada :P:D hehehe

A jaka jest zasługa PiSu w tym, że Polacy mają Euro2012 (które i tak nam pewnie odbiorą) A miejsca w finałach Euro 2008 jeszcze nie mamy, no chyba że wiesz coś o czym społeczeństwo nie wie (jakaś korupcja czy coś... :O)

Gość element wyborczy oglupiony
wygra TUSEK.

dobra ja zagłosuję na ten pis jak wskażecie mi przynajmniej 10 skazanych prawomocnym wyrokiem \'\'aferzystow;\'\' i innego zła wszelkiego,które jak rak toczy polskę ,z tych wszystkich medialnych sledztw, tropien i nagrywan! wzrost gospodarczy hmmm proponuje poczytac jakies podreczniki do ekonomii.. wzrostu gospodarczego nie da sie tak hop siup w rok.to jest praca wieloletnia . i na wzrost gospodarczy maja wplyw tez inne czynniki nie tylko rządzacy i ich decyzje;)

Gość d3
noi kilka pomyłek jak to nazwał J. Kaczyński - K. Marcinkiewicz - Kaczmarek - Sikorski - Samoobrona z Lepperem na czele - LPR z Giertychem na czele no sorki tyle pomyłek za 2 lata rządów i pewnie nie wszystkie napisałam.. dot. ministów.. ale nie pamiętam tego aż tak dokładnie

Gość d3
a jeszcze Lipiec - minister sportu..

Gość d3
a to że Minister Sprawiedliwości idzie z dyktafonem do Wice Ministra ... a to że CBA robi prowokacje ws tej łapówki dla Leppera? zarzucanie przez pre,iera mówienia nie prawdy Trybunałwoi Konstytucyjnemu a ostatnia akcja prokuratury.. miało być ws. przecieku .. a nie o jakiś nieprawdziwych zeznaniach, a tu o przecieku nic... ------------------------ a Begger jak zrobiła prowakacje była zła..:P ----------------------- a teraz jest ok..

Gość d3
wg. mnie PiS to największa porazka.. większej juz byc nie moze.. dlatego ktokowiek wygra (opócz PiSu) to będzie lepiej...

Gość d3
zróbmy Listę "Sukcesów" PISu tego co obiecali.. i wpuśćmy w net.. na maile..:P:D zrobimy akcję antyPiSową..

Gość frk-099
SUBS dość trafnie wyliczył ja dodam za stosunek do postkomuny 5 (6 dałbym gdyby pozamykali sld :p) za rozwiązanie wsi 6x1000000000000... (w ogóle za stosunek do ludzi uwikłanych w elity postkomunistyczne) za gospodarkę 3 bo nie przeszkadzają ale też i nie pomagają za reformę finansów publicznych 1 (bo jak nie było tak nie ma) za reformowanie państwa w ogóle 2 bo wykazują jakieś chęci (patrz punkt wyżej + tzw pakiet Kluski) za politykę zagraniczną 2 w porywach do 3 za wykonanie, 5 za zmianę sposobu myślenia o miejsu Polski w Europie za szafowanie budżetem... sam nie wiem jaka ocena bo w aspekcie wyborów 6 :D ale za samą idę 1 (mam nadzieję graniczącą z pewnością, że po wyborach i tak te ekstawydatki poobcinają) za alianse z Radiem Maryja 1 :( (chociaż rozumiem powód tychże) za arogancję 6 Rozwój polskiej nauki, gospodarki, budowa wydolnego i sensownego systemu sprawowania władzy i systemu ekonomicznego, to dla mnie priorytety. Ekonomia i polityka bez rozliczenie z postkomunistyczną przeszłością, nie będzie działać tak dobrze jak mogłaby. Chyba zatem zagłosuję na PiS bo lękam się o prolidowskie sympatie PO... Tak, wiem nie musicie mi pisać, że jestem idiotą :D

Gość d3
z postkomuną powinni się rozliczyć na początku lat '90 a teraz.. ujawnić wszystkie teczki albo spalić.. skoro uznali czarną kreske czy linie.. tzn że zpstawili to w spokoju.. że tak wybaczyli.. teraz 17 lat się rozliczać.. uważam że to nie ma sensu..

Gość d3
ja tam już wolę LiD od PiSu.. tymardziej że całkiem sensownie mówią.. ostatnio a dawni działacze i tak odchodzą do lamusa.. LiD poniesie klęskę za słowa Kwasniewskiego... PO poniesie klęskę za zbyt łagodną kampanię wzgl. PiSu.. PiS wygra bo jak to Kurski powiedział "ciemna masa" łyknie wszystko byle było odpowiednio zapakowane...

Gość frk-099
"skoro uznali czarną kreske czy linie.. tzn że zpstawili to w spokoju.. że tak wybaczyli.. teraz 17 lat się rozliczać.. uważam że to nie ma sensu.." ja nie uznałem tak jak wielu ja nie wybaczyłem bo nikt nawet o to nie prosił (pomijam zdawkowe przeprosiny Kwasniewskiego, które służyły jedynie uwiarygodnieniu siebie w perspektywie dalszej kariery politycznej. Gdyby był szczerze przejety swoim udziałem w aparacie władzy prl, to zrezygnowałby z kariery w odrodzonej Polsce) uważam, ze to ma sens a/ moralny (to jest nie do przyjęcia, gdy mordercy i ich zleceniodawcy mają się lepiej niż ich ofiary, śmierć ks. Popiełuszki to szczególny bo ujawniony mord polityczny, tego było znacznie więcej w latach 80, nie mówiąc o latach wczesniejszych) b/ praktyczny; ludzie amoralni, szkodliwi maja wpływ na państwo, należy ich usunąć

Gość frk-099
Ja jestem świadomy tego, ze te obietnice przedwyborcze mają głównie charakter przynęty. Mnie to nie przeszkadza. Jedyne czego oczekuję od PiSu to: a/ rozliczenia z prl (lustracja, dekomunizacja) b/ walki z korupcją (powiązane z punktem a) c/ nie psucia gospodarki d/ sprytnego wycofania się z niemożliwych do realizacji obietnic wyborczych Mnie to wystarczy. Więcej od nich nie mogę wymagać.

no ale ja pytalam o wyroki? nikt nic nie wie? te które miały zapaść jako walka z korupcją itp? no bo jak nie ma wyroków skazujących....samo oczyszczanie z zarzutow i odszkodowania za niesluszne aresztowania to co to jest? tylko robienie szumu w mediach....ech chyba nie zaglosuje na pis

Gość PiS jest po prostu najlepszy
Eksperci podkreślają, że teza o wyłącznym wpływie emigracji na spadek bezrobocia w Polsce jest nieuprawniona, bo zmniejsza się ono głównie dzięki rosnącej liczbie etatów w Polsce. Skala emigracji jest też zdecydowanie niższa niż się powszechnie uważa. Profesor Cezary Żołędowski z Instytutu Polityki Społecznej Uniwersytetu Warszawskiego ocenia, że legalne zatrudnienie w krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego (wszystkie kraje UE, Islandia, Liechtenstein i Norwegia) podejmuje obecnie 800-900 tys. osób rocznie, wliczając w to osoby wykonujące pracę sezonową i tych, którzy przemieszczają się wahadłowo między Polską a krajem zatrudnienia. - Informacje medialne o 2-3 mln emigrantach zarobkowych z Polski są niepotwierdzone badaniami i można je uznać za fantastyczne - podkreśla prof. Cezary Żołędowski. Profesor Elżbieta Kryńska zwraca uwagę, że emigracja ta przyczyniła się do szybszego spadku bezrobocia, ale nie jest jego przyczyną. Tłumaczy, że wyjeżdżają głównie osoby bardziej dynamiczne i młode, które mają też większe szanse na znalezienie zatrudnienia w Polsce. - Dzięki temu, że wyjechały, łatwiej znaleźć pracę tym, którzy zostają - tłumaczy.

człowieku obiektywny, mam nadziejże, ze żartujesz. Bo jeśli twierdzisz tak poważnie, to znaczy, że brak tu komuś myślenia systemowego, myślenia krytycznego:)