Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikaaa

dlaczego jest tyle zaniedbanych kobiet?

Polecane posty

Gość kikaaa

znam i widuje na ulicach pelno zaniedbanych kobiet.. zero maikjazu, mysie wlaosy zwiazane w kite albo jakies mizerne kosmtki, workowate polary i brzydkie jasne dzinsy, albo np eleganckie(w miare) buty i d tego sporotowa kurtak za tyleki duzo zlotej bizuterii do tego:O dlaczego polskie kobiety maja taki zly gust? nie mowie oczywiscie, ze wszyscy maja nosci mini i szpilki na codzien i fuul makijaz, tpisy, bo to wyglada tak samo zle, jak poprzedni typ kobiety.. a ja wlasnie widuje albo te w workach bez makijazu, albo tipsiary w mini i zlotych kozaczkach.. dlaczego tak malo kobiet ubiera sie ladnie, z klasa, w swoim stylu? czy to wybika z braku gustu po prostu? bo chyba nie z braku kasy, skror te dziewczyny w polarach nosza po 5 zlotcyh pierscionkow np, a tipsiary za tipsy tez musza czyms zaplacic?

Gość pooolka
to ty chyba niemek nie widzialas:) te to dopiero sa zaniedbane a kasy napewno wiecej maja...

Gość brunonka
Też uważam tak jak poprzedniczka, wystarczy spojrzeć na Niemki aby nabrać pocieszenia.

nie wiem dlaczego tak się ubierają i tak wygladają, ostatnio byłam w GM Czekałam na męża z którym się tam umówiłam po pracy ;) I przygladałam się ludziom kyótrzy wchodzą do Galerii i nie było ani jednej kobiety która wyglądąła by ładnie... wszystkie wyglądąły nijak... Jak już w miare fajnie ubrane i w miare czyste włosy to buty rozwalały całość itd. Nie wiem dlaczego kobiety tak słabo o siebie i swoje potrzeby dbają, ustawiając się na szarym końcu w kolejce potrzeb rodziny...

Pytanie stare jak świat. Może niektóre mężatki uważają że jak zdobyły chłopa to już nie muszą o siebie dbać? Może faktycznie nie mają na to czasu? Może zamiast tego wolą iść na ploty do sąsiadki? Może nikt ich tego nie nauczył, bo matka była zaniedbana, siostry i ciotki też - czy ja wiem... Zresztą u nas w Polsce panuje przekonanie że dbanie o siebie i tracenie czasu na stanie przed lustrem to objaw próżności, i niektóre nawet się chwalą jak to one używają jedynie pasty do zębów i mydła, i poza tym żadnych innych kosmetyków:)

Gość magda1111
Albo Hiszpanki.....tragedia, mowie Ci!!!! Polki przy nich to pieknosci!!!!!

Ale klasę też trzeba mieć, a nie każdy się z nią rodzi, niektórzy po prostu mają okropny gust i nic z tym nie zrobisz.

Gość kikaaa
troche mnie to dziwi, bo znam sporo kobiet( w tym moja mama) ktore nie moga narzekac na brak kasy, ani czasu, maja tez dla kogo( maz, chlopach itp) a wygladaja delikatnie mowiac nie za ciekawie..

Gość magda1111
Ja mysle, ze nie mozemy zwalac wszystko na brak kasy. Wystarczy miec dobry gust!!!!!!!!!!!!!!

ja wyznaję jedną zasadę: 1. zawsze czyste włosy 2. zawsze czyste paznokcie (wycięte skórki i ładnie opiłowane) 3. zawsze czyste buty 4. zawsze zgrany i wygodny stroj oczywiście w zalezności od okoliczności 5. min bizuterii (czasami obrącza, osobora na szyję) 6. torebeczka pasująca do stroju... 7. w tyg min makijażu.. a jeżeli już to naturalne kolory oczywiście błyszczyk;) ot cała filozofia aby czuś i wyglądać dobrze przy każdej okoliczności :) polecam nic was wtedy nie zaskoczy...

Sorry za zboczenie od tematu, ale na łopatki rozkłada mnie widok laski w dżinsach, sportowych butach, jakiejś bluzie i do tego elegancka torebka, w uszach długie kolczyki, opaska na głowie i 5 bransoletek na ręce. Zapatrzyły się na Dodę?! Albo inna wersja: eleganckie buty, i do tego jakieś dresopodobne spodnie i kangurek...

eee tam Laura, nie znasz się, to taki mix modowy :p ;) umber - i do tego kiniecznie jeszcze zawsze wydepilowana piśka, wtedy napewno nic nas nie zaskoczy

Zgadzam się z Umber, jak ktoś ma rzepę na szyi, żałobę za paznokciami i smalec na głowie, to nawet ciuchy Chanel mu nie pomogą. Canel też nie:-P

Gość akrobatka
To wcale nie jest tak,że większość kobiet nie dba o siebie...oczywiście zależy kto co ma na myśli mówiąc"dbanie o siebie"... Z własnego doświadczenia wiem,że czasem ma się ten "gorszy dzień" kiedy się nic nie chce,a do pracy iść trzeba-wtedy nakłada się na siebie co jest pod ręką i wychodzi z domu w nadziei,że nikt nie zauważy. Jest tez inny powód takiego a nie innego wyglądu ludzi na ulicy-po prostu brak kasy-i tyle. Nie każdego stać na to żeby przy kupnie np.spodni, kupować też od razu buty,żakiet,torebkę..itd. Po prostu kupujesz spodnie i w miarę kombinujesz co może do tego pasować,ale szczerze mówiąc to nie każdemu i nie zawsze się udaje... Każdy ma jakiś powód,dla którego może chciałby,ale nie zawsze może suuper wyglądać-i trudno...

Gość kikaaa
laura- to wlasnie tez mnie najbardziej smiesz:D biale adidaski z supermarketu, do tego spodnie w kant sportowa wielki polar za tylek to tego elegancka torebka i 10 piersiconkow zloto-srebrnych...ehh, czy ci ludzie oczu nie maja..

Gość akrobatka
Jak tak czytam to co piszecie,to niestety,ale musze sie z wami zgodzic.. Mam taka kolezanke,ktora tak wlasnie chodzi na uczelnie ubrana.. Elegancki płaszczyk, fajne w miare eleganckie buty-a do tego sportowy wielki plecak na plecach...masakra

Gość akrobatka
Albo odwrotnie-sportowa kurtka,sportowe buty i do tego mała czarna torebeczka-taka jak np.do sukienki na impreze-...normalnie szok

Gość czubusia
ale zadbane to znaczy jakie? jaki to jest gustowny strój ? znam jedną babke , która chodzi co miesiac do fryzjera, do pracy przychodzi w kostiumach i umalowana i na pewno dbać to ona o siebie dba, bo widac wkład czasu, ale efekt jak dla mnie nie jest zbyt piękny - kostium w kratkę , fryzura jak kogucik, makijaż tez taki sprzed ćwiercwiecza co to sa mysie włosy ? chodzi o burawy kolor ? ja mam za sobą już eksperymenty z kolorem włosów i obiecałam sobie, że następne będa dopiero jak zaczne siwiec a jak mam wolne, w sobotę zakładam właśnie wygodny podkoszulek i polart i tak chodzę po miescie, bo mi tak wygodnie - co prawda polar nie jest workowaty, ale pozostaje polarem nie wiem, czy widząc mnie , pomyślałabyś sobie, że jestem właśnie taka zaniedbana, być moze nie, byc może masz na mysli polar naprawde workowaty , spodnie workowate i do tego warkocz jeszcze od komunii - ale jesli zaniedbanie to to, co ja sobą reprezentuję, to powiem ci, ze przyczyna jest taka - lubie , jak mi jest wygodnie

a co powiecie na to: malutka torebeczka do której miesci się tylko chusteczka do nosa, a w drugiej rece torebka papierowa tak np. Z ZARY bądź Douglasa i w niej reszta wyposazenia jakby nie można po prostu większej torby sobie kupić, a nie taką wioskę uprawiać, szczegolnie że teraz modne duże torby

A może to jest właśnie ten \"street look\", a my po prostu wieśniary jesteśmy i się nie znamy...:-P

Gość akrobatka
no kto wie...

Gość kikaaa
nie, to, ze ktos zalozy dzinsy i polar, nie znaczy ze jest zaniedbany-kobieta, ktora o siebie dba wyglada dobrze nawet w dresie :) chodzi o to, ze jak zakladasz polar, czy bluze, to zaloz do tego dzinsy, sportowe buty, plecak, czy torbe sportowa, bez bizuterii, ewnentulanie jednen pierscionek czy male kolczyki, a nie buty na obcasie i elegancka torebke. ja np w ogole nie chodze do fryzjera, bo mam naturalnie krecone wlosy o naturalnie landym, blond kolorze, wie ctylko czasem podcinam je o okolo cm-a nie uwazam ze chodze zaniebnana, przez to ze nie chodze do fryzjera, widziecie roznice?

Gość czubusia
ok, po prostu pytam :P głownie odnosze sie do 1. postu

To mi przypomina czasy komunistyczne, kiedy człowiek paradujący z reklamówką Levisa czy Adidasa uważany był za kogoś lepszego:D Niektórym to zostało:)