Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieply letni deszcz

brak miesiączki, pigułki, ciąża...

Polecane posty

Gość cieply letni deszcz

Mam taki problem. Otóż jestem w 42. dniu cyklu. Nadal nie dostałam miesiączki. W 30. dniu byłam na usg u lekarza w poszukiwaniu torbieli jajników. Torbieli nie wykryto ani też przy okazji żadnego zarodka. W ostatnich kilku dniach pobolewał mnie brzuch, dziś zauważyłam na bieliźnie kroplę krwi. Moje upławy są przeźroczyste i rozciągliwe. Wiem, muszę kupic test i zrobie to jutro, ale jest jeszcze taka sprawa. Lekarz przepisał mi Yasminelle i nie wiem juz czy wziąść dzisiaj jedna pigułkę, bo nie wiem czy mam wreszcie ten okres, czy jestem w ciąży?? Jeżeli nie jestem to przegapię 1. dzien okresu i będę czekać na wzięcie pigułek kolejny miesiąc. Co myślicie o tej sprawie oprócz tego, że muszę jutro zrobic test? Były juz może podobne przypadki? Dziękuję za odpowiedzi:)

możesz wziąć pierwszą pigulke 2-5 dnia okresu, wtedy bedziesz musiała sie dodatkowo zabezpieczać, ale mozesz tak zrobic. wiec jutro zrob test i jeśli bedzie negatywny a dostaniesz juz takiego pożądnego okresu to bierz tabletke ps. nawet jesli cos to hormony w pigułkach nie uszkodzą płodu- przeciez to takie hormony jak Twoje naturalne, one wręcz podtrzymają ciąze

Gość cieply letni deszcz
Dziękuję Ci Moniak. Tak zrobię. Boję się, bo mam dopiero 20 lat i naprawdę wolałabym później mieć dzieci. Brałam juz pigułki, a teraz miałam skończyc swoją przerwę i jak na ironię losu...Ok, jutro z rana test. Aha, a może to poprostu plamienie przed okresem? Czasem takie miewam, ale z kolei i tak nie wiem, czy plamienie to już 1. dzień okresu i zobowiązuje do wzięcia pigułki?

Gość cieply letni deszcz
Zrobiłam test i jest negatywny!!:D Ale okresu wciąż nie mam oprócz tych wczorajszych delikatnych plamień. W ulotce testu napisali, że jeśli okresu nadal nie ma, to trzeba go powtórzyć po 3 dniach. Rozumiem, że powinnam powtórzyć test??

Gość nic nic nic
negatywny czyli teoretycznie ok:-) powtórz jak za kilka dni nie dostaniesz okresu

Gość nie musisz czekac na okres
zeby zaczac brac tabletki anty, mozesz zaczac brac o kazdej porze,bez wzgledu na okres.

Gość cieply letni deszcz
Już wiem! Przewialo mnie. Mam takie warunki pracy, że przez 12h siedzę w pzeciągu i mojej koleżance też się od tego spóźnij okres o całe 2 tygodnie. Czyli jestem przewiana...:D Musze iść z tym do lekarza, czy wystarczy jak będę się cieplej ubierać?