Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tym razem ukrywam nicka

JAK ODPŁACIĆ SIOSTRZE KLEPTOMANCE???

Polecane posty

No nie moge już wytrzymać z tą dziewczyną.WSZYSTKO kradnie i na dodatek kłamie!Prosty przykład:kupiłam sobie perfumy za 160 zł (dla mnie to spora kwota) i prosze-już ich nie mam,nie tak,że podkradała i używała,ona po prostu gwizdnęła całą butelke i teraz mówi,że w życiu mi ich nie zabrała,chociaż EWIDENTNIE czuje ich zapach w domu.próbowałam założyć zamek do pokoju ale zapchała mi go czymś i trzeba było wywarzać drzwi,żeby się do pokoju dostać :/ czesto znajduje moje ubrania w jej szafie i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie wygladały "jak z gardła wyciągniete".Najgorsze jest,że ona zaprzecza wszystkiemu,złapiesz ją za ręke a ona mówi,że to nie jej ręka i jeszcze cie opie***.Nie mam juz nerwów,nic nie pomaga.Wyprowadzku puki co nie wchodzi w grę.Poradźcie coś,bo jestem zdesperowana już :-O

Gość zazcnij jej tez wszystko
podbierać albo jeszcze gorzej: wyrzuc jej trochę rzeczy do smietnika...

jak nie będzie jej w domu to zrób jej preszukaanie jak policja, czyli wywal wszystkie graty z szafy zrób burdel a jak znajdziesz perfumy i inne takie to zawołaj rodziców żeby sobie zobaczyli jakiego złodzieja mają pod swoim dachem:P

Myślisz,że nie robiłam tak?ale zemsta była taka,że potem żałowałam. Kiedyś wrzuciła moje nowe gacie do wiadra pełnego brudnej wody po myciu podłogi :-O Ona na serio nie jest normalna,a ja już mam dość tego "sponsoringu".Chodze do pracy i pracuje dla siebie,nie dla tego obiboka.Starsi płaca jej za studia,całe dnie siedzi w domu i mówi,że do pracy przed 30 się nie wybiera (najgorsze,że ona tak gada na poważnie).

no to rób jej burdel do skutku... a jak jeszcze raz zniszczy twoją rzecz to po protu w morde lej na opamietanie, potem zrób taką awanture że wszyscy sąsiedzi będą słyszeć i zmuś ją do odkupienia tych rzeczy a jak tego nie kupi to poprostu zabierz jej jakąś rzecz np. spodnie, jako rekompensata... ja bym była na twoim miejscu to ta dziewczyna albo już jest martwa albo chodziła by jak w zegarku, za miękka jesteś, musisz pokazać że szacunek ci sie nalezy...

Gość sadzę że należy jej
wpierdol spóścic

Gość zielona dilmah
ostra dziewucha:O twoi rodzice nie reaguja w ogole?przeciez zamek sam sie nie zapycha a gacie same do wiadra nie wpadaja po prostu zle wychowana:O wie, ze moze sobie pozwolic na wszystko.

Gość zielona dilmah
anv dobrze radzi zabierz jej pare niezbednych dla niej rzeczy, jak nie bedzie miala w czym chodzic to moze cos to da.

Rodzice wiedzą o tym,ale co jej zrobią?zbiją?z domu wywalą?Ona ma gdzies ich pogadanki.Kiedyś ukradła mi żel do mycia twarzy,znalazłam go w jej pokoju ukryty w wazonie :D,nie uwierzycie jak na mnie naskoczyła,że niby po co miałaby go tam chować,że ma swój i żebym się od niej "odwaliła"

jak twoi rodzice jej nie umią wychować to ty to zrób... mówie ci kup sobie zamek do drzwi, a potem poszukaj tych perfumów w taki sposób jak napisałam (nie zaszkodzi jak pare rzeczy przez przypadek sie zniszczysz)... pamiętaj klin klinem;)

Ehhhh,fakt jestem miękka,bo mam jakieś uczucia,w sumie niszcząc jej coś to bardziej krzywdze rodziców,bo to oni kupują jej wszystko za ciężko zarobioną kase.Jej to nie obchodzi,z resztą sama o sobie mówi,że jest "zimną suką" i dobrze jej z tym.W morde kiedyś dostała,ale rodzice potem na mnie byli źli :-O

Gość zielona dilmah
dziewczyno no ale nie daj sie..musisz ja wychowac, ona nie doecni tego, ze jestes dla niej dobra, tylko bedzie to wykorzystywac.nie pownno byc ci jej w ogole zal.

ale ty jej robisz po prostu przysługe:) ktoś ją musi wychować, wyobrażasz sobie jej przyszłe życie? Przecież człoqwiek musi miec troche pokory;) ps. leć dzisiaj do sklepu po zamek do drzwi:)

anv boje się,że znowu będe musiała rozwalać drzwi jak założe zamek.A perfum szukałam juz wszedzie i nie znalazłam.Ona trzyma te kradzione rzeczy w różnych miejscach,niekoniecznie w pokoju.Mamy spory dom i to jest jak szukanie igły w stogu siana. Dzięki,że nie smiejecie się z tego problemu.Jak patrze na to z boku to jednak sytuacja skłania do wysmiania.Dobrze jest się chociaż wygadać.

Nawet rodzice mówią,ze z takim charakterem nie będzie szcześliwa,ale jedyne co ma do powiedzenia to "wali mnie to" :-O

Gość zielona dilmah
a co twoi rodzice na fakt zapchanego zamka? no bo chyba wiadomo, ze oni tego nie zrobili ani ty. na twoim miejscu kupilabym ten zamek raz jeszcze.popytaj w sklepie moze sa jakies "ochraniacze" w sklpach ktorym mozna bylby przykryc zamek i dodatkowo to jakos zamknac np na mala klodeczke? wiem, ze cos takiego jest bo u mnie w klatce maja ludzie na drzwiach wejsciwych, tylko, ze to na nic sie nie zamyka tylko jest ot tak.

Gość zielona dilmah
dobre;)

Gość jak ci kiedys cos zginie
to poprostu zawolaj policje i przeprowadz z nimi rozwowe w jej towarzystwie oczywiscie, ze macie w domu zlodzieja domowego. zloz oswiadczenie co ci zginelo i z czasem mozesz ja oskarzyc. bo tylko wstrzas mozgu skloni ja do leczenia. kleptomania to choroba i nie wytepisz tego dobrymi checiami. musicie ja zmusic do leczenia a policja moze wam w tym pomoc bo wie, ze przed wami nie ma sie czego obawiac.

Gość jotte
Witam w klubie. Mam podobny problem z siostra i to od wielu lat. Nic nie działa, dosłownie nic. Problem zniknie gdy się wyprowadzę.

Gość obrzydliwość
możesz też zrobić coś bardziej obrzydliwego np. weź kupe jakiewgoś zwierzaka zmieszaj z kremem i włóż to do słoiczka po kremie...

Gość ja bym smarkuli
wszystkie ciuchy pocieła albo spaliła ale ona pewnie by sie odwdzieczyła tym samym... pamietam ze juz kiedys chyba pisalas o swoejej siostrze... gówniara jest rozpieszczona,mysli ze wszystko jej wolno... wybacz ale Twoi rodzice są zbyt pobłazliwi dla niej...niech Ojciec wyciągnie pasa i zleje az jej siniaki wyskoczą...i niech powie ze bedzie ją lał dopóki ona przestanie podkradac Twoje rzeczy... a za kazde przekleństwo bedzie dostawac po mordzie....az do skutku!az sie nauczy!! i niech rodzice przestaną ja sponsorowac!Niech zapieprza do roboty i nauczy sie ze pieniadze nie rosną na drzewie!! oj jak ja bym taką lała a lała...i patrzała czy równi puchnie!!!!:O:O ps.ile ona ma lat??

Gość jak ci kiedys cos zginie
wstawienie drzwi pancernych w chacie byc moze da jej poczucia odrzucenia. na poczatku bedzie robila na zlosc ale ty przynajmniej zachowasz wartosciowe rzeczy. Jesli cie stac namow rodzicow by takze powstawiali takie drzwi do pomieszczen z ktorych gina im rzeczy.

ANV,musiałam wywarzać drzwi do pokoju bo zapchała zamek :( Zielona.... rodzice palneli jej kazanie ale po niej spłynęło to jak woda po kaczce. Zmotoryzowana na razie wyprowadzka nie wchodzi w grę.Mam dostac mieszkanie jak skończe studia (jeszcze rok).W Krakowie za wynajem trzeba zapłacić ok. 1000 zł +opłaty nie stac mnie jeszcze na to.