Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze o rade

Czy z zapaleniem pochwy lub grzybica do wenerologa?

Polecane posty

Gość Prosze o rade

Mam zapalenie pochwy, podejrzewam grzybice. Czy moge udac sie z ta przypadloscia do dermatologa-wenerologa? Czy tylko do ginekologa? Pytam, bo u dermatologa-wenerologa bede z powodu znamienia, wiec czy moge sie przy okazji przebadac na ta infekcje? Czy wenerolog jest tylko od chorob wenerycznych, czy tez od grzybicy?

Gość lisiczka_ruda22
ja do ginekologa chodze jak juz cos takiego sie zdarzy. kurcze nie wiem. a czy u dermatologa jest fotel ginekologiczny zeby mozna bylo obejrzec? raczej chyba nie...

Gość Prosze o rade
No to jest dermatolog-wenerolog, czyli tez od chorob wenerycznych. No ale nie wiem, moze tylko od chorob u mezczyzn?

Gość marsz
do ginekologa napewno pomoze :P

Gość Prosze o rade
Moze jeszcze ktos wie?

Gość forget-me.not
To jest grzybica... a nie choroba wenerologiczna... Musisz iść do ginekologa.. W każdym razie takie jest moje zdanie Pozdrawiam

Gość gość
Choroby weneryczne mają zarówno kobiety jak i mężczyźni, więc on nie zajmuje się tylko mężczyznami. Zgrzybicą to raczej chodzi się do ginekologa, chociaż taki wenerolog także powinien się na tym znać (bo można się zarazić od kogoś, więc jest to w sumie choroba weneryczna). Faktycznie częściej z grzybicą do dermatologa chodzą mężczyźni, ale to dlatego, że kobiety mają ginekologa, więc zwykle on załatwia problem (a przy okazji za jednym rozebraniem zbada "resztę" ewentualnych problemów).

Gość gość
Jeżeli mieszkacie w Warszawie to polecam wam udać się do przychodni specjalistycznej www.high-med.pl Znajduje się tam zarówno wenerolog jak i ginekolog. Przychodnia świadczy też usługi wielu innych specjalistów.

Gość gość
BLLShNCltF4aJeuoGlHdOG1w