Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwiazdka Wigilijna

Ho Ho Ho Merry Christmas- uwielbiam ten czas

Polecane posty

Gość Gwiazdka Wigilijna

Tak uwielbiam ten czas. Naprawde nie moge sie doczekac. Niestety bede daleko od domu, i to juz 3 raz z koleji, ale nadal staram sie utrzymywac wszystkie Polskie Tradycje zwiazane ze Swietami Bozego Narodzenia. To jest taki wspanialy czas. Jest wlasnie 18 wrzesnia, a ja juz czuje jak swieta nadchodza. Moze powymieniamy sie przepisami swiatecznymi, tradycjami, zyczeniami na kartki swiateczne...

Gość ochujalas
???? teraz???

Gość ratcaa
w Polsce Swieta zaczynaja sie 3 listopada po zaduszkach i trwaja do konca lutego :P

Gość Gwiazdka Wigilijna
No wlasnie teraz. U nas w sklepach juz sprzedaja swiateczne dekoracje.Dzisiaj rano jak wyszlam z pracy to po raz pierwszy od zimy poczulam mrozne powietrze. Tak czuje jak Swieta nadchodza wielkimi krokami. Kocham Swieta i chce sie nimi jak najbardziej cieszyc. Uwielbiam historie narodzin Jezusa. To dzieki Niemu Swieta to taki szczegolny czas. I niedlugo jade do domu po raz pierwszy od roku i 3 miesiecy. I to tez bedzie tak jakbym przezywala Swieta powoli. Cudowny czas w roku. Cieszcie sie razem ze mna.

Gość ochujałaś
A sprzatanie a gary kurwa

Gość ochujałaś
no pisz gdzie żywiosz????????

jak chcesz przepis na keks swiateczny i pierniczki...palce lizac to podaj@ :D

Gość ochujałaś
My o tym zaczynamy po Wielkim Święcie po 01.11. !!!!!!!!!!!!!!!!!!No napisz że choinki też są już ubrane w witrynach:o Szlag mnie trafi:o BO TEŻ LUBIĘ TEN CZASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS;)

Gość moze dlatego tak odczuwasz
bo swieta spedzałas poza domem rodzinnym ja swiąt nie cierpię :( jakbys musiała tyrac po 10 godzin dziennie , potem stac w kuchni przy garach do poźnych godzin nocnych i jeszcze liczyc kase w portfelu nie było by Ci tak przyjemnie same swieta są ok, ale ta cała paranoja w ich przygotowywaniu i wyscig ludzi w sklepach w tym czasie to dla mnie horror chętnie ustroiłabym sobie tylko choinkę i podzieliła się opłatkiem przy lampce dobrego wina i jakiejs skromnej kolacji , niestety u mnie to nieralne :(

Gość Gwiazdka Wigilijna
Mieszkam z mezem w Oxfordzie. Siostra do mnie niedlugo przyjezdza. Bede mogla dla niej takze zrobic Wigilie :) Bedziemy mogli wszyscy razem ubrac choinke, ogladac swiateczne filmy, jest razem wigilijne potrawy. Czy zna ktos przepis na piernik, chce go zrobic w formie takiej jak do chleba.. Wiem ze go trzeba zrobic przed swietami, ale czy ktos potrafi doradzic kiedy doklanie i jak go przyzadzic?

co racja to racja - w UK juz na polkach kroluje halloween i swieta bombki, stroiki ,kartki itp itd troche za szybko zaczynaja i zanim sie swieta zaczna na dobre to ten nastroj gdzies sie ulatnia bo sie czlowiek napatrzy na te ozdoby juz kilka miesiecy wczesniej :o

Gość Gwiazdka Wigilijna
lubis chetnie skorzystam z Twojego przepisy na pierniczki albo piernika jak podasz. moze dlatego tak odczuwasz.... druga opcja spedzania Swiat brzmi fantastycznie, chociaz Swieta rodzinne tez sa wspaniale. Ja nie mam tutaj rodziny, dlatego nie musze sie martwic, ale wlasnie dlatego teraz juz o tym mysle, zeby sie dobrze przygotowac. O ile wiem to ludzie juz na poczatku roku kupuja Swiateczne prezenty po przecenach zeby byly na nadchodzace swieta.

Gość Gwiazdka Wigilijna
eternity1320 w sumie tez masz racje z tym ulatnianiem sie tje atmosfery. To prawda ze czasmi marketing przesadza z wyscigami po najlepsza reklame. Ale jak ktos umie sobie z tym radzic, nie zawsze musi to odczuwac w ten sposob.

Gość Gwiazdka Wigilijna
jak tam z tym przepisem na piernik?

Gość do Gwiazdki
Wejdź na forum gotowanie ;)

Gość Gwiazdka Wigilijna
dziekuje

Gość Gwiazdka Wigilijna
a kiedy upiec piernik? jak dlugo przed swietami? o ile pamietam to on musi odstac jakis czas

Gość Wredny Korniszon
Ja nienawidze świąt. I wkurwiają mnie te wszystkie duperele świateczne obecne wszedzie od listopada do lutego :o

Gość Gwiazdka Wigilijna
Wredny Korniszon? Dalczego tak sadzisz? Rodzice nie zyja w zgodzie mama zmusza cie do gotowania i sprzatania razem z nia? ktos w tym czasie umarl?

Gość Gwiazdka Wigilijna
Dzisiaj jakos na spokojnie sobie zyje z mysla ze Swieta za 3 miesiace. Jest tu jeszcze ktos. kto uwielbia Swieta i chce sie podzielic wskazowkami na najlepsze Swieta w roku?

Gość Gwiazdka Wigilijna
UP UP UP

Widze ze ktos negatywnie skomntowal moj topik a tu sie okazuje ze wiele duszyczek placze ze nie wie co bedzie robic na Sylwestra. Swieta sa pierwsze w kolejce prawda? Poza tym w sklepach sa swiateczne oferty, zaraz trzeba piec piernik itp. Dzisiaj w pracy mowia juz o dniach przedswiatecznych, ze kolacja, ze prezenty, ze wczesniej do domu :) Swieta tuz tuz.

Widze ze ktos negatywnie skomntowal moj topik a tu sie okazuje ze wiele duszyczek placze ze nie wie co bedzie robic na Sylwestra. Swieta sa pierwsze w kolejce prawda? Poza tym w sklepach sa swiateczne oferty, zaraz trzeba piec piernik itp. Dzisiaj w pracy mowia juz o dniach przedswiatecznych, ze kolacja, ze prezenty, ze wczesniej do domu :) Swieta tuz tuz.