Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalicz

Jakie przedmioty sa potrzebne by iść na prawo?

Polecane posty

Gość natalicz

Z tego co wiem na prawo jest potrzebne polski ,historia, angielski,ale nie wiem czy wos.Czy ktos sie orientuje co z wosem i czy w ogole jest praca po prawie:d?

Gość
Zdajesz WOS lub historie, moja rada, nie zdawaj tego i tego bo i tak do rekrutacji wezma jeden przedmiot, najczesciej historie

Pewnie,że praca jest...;) A wos też się liczy,moja kuzynka,która była lauretką olimpiady z wosu,dostała się na prawo bez żadnego egzaminu!

Gość nvnvcbc
jezeli chcesz sie dostac na jakas panstwowa dobra uczelnie i studiowac ten kierunek to muisz na pewno zdawac j.polski,j.angielski,historie i wos i to proponowalabym na poziomie rozszerzonym.Jesli na jakis prywatny chlam to moezs zdawac nawet z chemii,a i tak Cie przyjma.Nie ujmujac tu prywatnym uczelniom wiadomo,ze sa takie ktore prowadza ten kierunek na naprawde wysokim poziomie,a ich absolweci bez trudu znajduja prace.Co do Twojego drugiego pytania jak jest z praca po tym kierunku,to po pierwsze zalezy od tego czy chcesz pracowac jako adwokat,radca,sedzia itd czy poprostu prawo chcesz traktowac jako uzupelnienie jakiegos kierunku.Moj maz skonczyl prawo pare lat temu,ale bylo mu ono potrzene tylko i wylacznie do znaleziene lepszej pracy.Z tego co sie orentuje bardzo ciezko jest sie dostac na aplikacje,a jak juz jakims cudem by Ci sie udalo to jest to dosyc kosztowne.Oczywiscie warto probowac,jezeli czujesz ze to jest to co chcialabys w zyciu robic,ale wg mnie to zawody dla ludzi z prawdziwa pasja do prawa.Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze trafnego wyboru

Gość buajahaha
jakie przedmioty? zeszyty, książki, długopisy. A także kasa.

Gość natalicz
dzieki za info:))