Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M-a-k-r-e-l-a

Którą data porodu mam sie sugerować?

Polecane posty

Gość M-a-k-r-e-l-a

Którą data porodu mam sie sugerować? Tą wyliczoną wg miesiączki, czy tą podaną wg badania USG? Ta z USG wypada prawie 2 tyg wcześniej niż ta wg miesiączki. W który dniu mam się więc zgłosić do szpitala?? Miałyście taki dylemat? I dwie rozbierzne daty? Wg której daty dzidziuś sie urodził?

moj synus urodzil sie całkiem w innym terminie żadne przeliczenia sie nie sprawdzily urodzil sie pod koniec 37 tyg caly i zdrowy, poród trwal 2 godz a do szpitala pojechalam jak mi wody odeszly:)

Jak się zacznie, będziesz wiedziała kiedy się do szpitala zgłosić. Ja miałam termin wg. OM - na 8 sierpnia, wg. pierwszego USG na 13 sierpnia, wg. połówkowego na 18 sierpnia. Synuś urodził się 29 lipca :) A lekarze generalnie sugerują się terminem wg. OM.

Nie sugeruj się żadną :classic_cool: Jak już Cie przyciśnie to po prostu urodź i tyle :) życzę ślicznego boboska :) 🌻

Gość M-a-k-r-e-l-a
No tak, ale może się zdarzyć, że nic sie nie zacznie dziać, do tej wcześniejszej daty, a jak jest termin to należy się udać do szpitala.

Ja miałam termin wyliczony wg ostatniej miesiączki. Po tym terminie poszłam do szpitala na wywolanie.

Gość M-a-k-r-e-l-a
ja nie wytrzymam ....chciałabym urodzić ze 2 tyg przed datą...

Makrelo, spokojnie, nie wiem, w którym tc jesteś, ale pod koniec ciąży Maleństwo będzie dość często kontrolowane przez lekarza. Myslę, że wtedy lekarz też będzie oceniał wielkość Maluszka i że tak powiem, jego gotowość, pracę serduszka. NIe bój się, zaufaj lekarzowi, jeszcze wiele się może zmienić. Ja mam terminy z OM i z różnych usg na 29,28,27 i 26 grudnia (najpóźniejszy z OM), a i tak ostatnio okazało się, że Maluszek wygląda na tydzień starszego. A co będzie to się okaże:) Pozdrawiam