Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet w kropce

nie chce z nia byc ale dziecko...

Polecane posty

Gość facet w kropce

Bylem wlasnie na punkcie zeby rozstac sie z dziewczyna kiedy dowiedzialem sie ze jest ona w ciazy i ze nosi moje dziecko. Wiem ze jej juz nie kocham, pozostaje jednak problem dziecka. Ona twierdzi ze jezeli sie rozstaniemy to wyjezdza z kraju bo za granica ma rodzine i w polsce ponoc jej tu juz nic nie trzyma. Ja boje sie ze jezeli ona wyjedzie to bede mial trudnosci z zobaczeniem dziecka albo nawet moge juz go wiecej nie zobaczyc. CZy jest jakies wyjscie z tej sytuacji?

Gość to jajajajaja
bylo myslec o tym wczesniej a teraz placisz alimenty i siedzisz cicho zostaw ja i dziecko w spokoju, moze ona za granica kogos spotka, daj jej szanse na milosc,

Gość facet w kropce
ja alimenty moge placic, tylko chce moc widziec mojego syna lub corke. A jak ona pojedzie bedac jeszcze w ciazy za granice to co zrobie?

Gość to jajajaj
ok wszystko rozumiem ale czy ona juz nie ma prawa nigdzie wyjechac i nie ma prawa ukladac sobie zycia? a moze nie chce w Polsce mieszkac?

Gość no to może
walcz o pełną opiekę nad dzieckiem,z pewnością sobie poradzisz...

Gość facet w kropce
Ma prawo wyjechac ale ja jako ojciec mam tez prawo chyba do uznania i widywania sie z moim dzieckiem. Boje sie po prostu tego ze jak wyjedzie to nie zobacze juz wiecej dziecka (teraz jest w ciazy) i nie bede mial sposobnosci sie z nim widywac. Jezeli wyjedzie i nie zostawi zadnego kontaktu do siebie to co ja bede mogl zrobic?

Gość to jajajaj
tak tak ma odebrac dziecko matce...jestescie porypani dziecko musi byc przy matce a trzeba sie dogadac jak to bedzie

Gość gugfigfu
hmm... no faktycznie jeśli się nie hajtniesz, możesz nie mieć kontaktu z dzieckiem no to masz życiowy dylemat: własna wolność albo te dziecko jak najpomyślniejszej decyzji życzę (ja bym olała potomka ale niczego nie sugeruję)

Gość to jajajja
a tak zalezy ci na tym dziecku? przeciez mozesz poznac inna i miec dziecko z kobieta ktora pokochasz

Gość to jajajja
a tak zalezy ci na tym dziecku? przeciez mozesz poznac inna i miec dziecko z kobieta ktora pokochasz ps aby dziecko wyjechalo za granioce musi byc zgoda obydwojga rodzicow wiec musisz sie z nia dogadac

oczywiście jak trochę pogłówkujesz, to znajdziesz wyjcie z sytuacji, ale musiałbyś być strasznym gnojem, żeby tak zrobic. Nie ma mowy, nie podsunę Ci tego ;) trudno, zdarza się - w tej sytuacji do niej należy decyzja. Ma prawo ułożyć sobie życie. Możesz liczyć tylko na to, że jest rozsądną kobietą i nie rozdzieli Cię z dzieckiem całkowicie - i to nie chodzi o Ciebie oczywiście, tylko o dobro dziecka

Gość to jajajja
ps aby dziecko wyjechalo za granioce musi byc zgoda obydwojga rodzicow wiec musisz sie z nia dogadac jak ci tak zalezy na kontakcie z nim lub z nia

Gość *** *** *** ****
normalnie...sąd zasądzi widzenia i albo ona będzie przylatywać do kraju z dzieckiem albo ty będziesz leciał tam...na razie idź do prawnika bo jesteś w dupie bo ona może po porodzie nawet nie zgłosić w urzędzie że jesteś ojcem jak uzna że za granica to i alimenty jej nie potrzebne. a wtedy nie będziesz miał żadnych praw. jak chcesz być dla dziecka ojcem, to dorośnij i skonsultuj się z prawnikiem a nie jak jakiś naiwniak szukasz rady na forum...a nawet nie napisałeś tak podstawowej czy wyjazd dotyczy kraju unii, a to ma ogromny wpływ na twoja sytuacje.

Gość to jajajja
ps aby dziecko wyjechalo za granioce musi byc zgoda obydwojga rodzicow wiec musisz sie z nia dogadac jak ci tak zalezy na kontakcie z nim lub z nia

Gość wwwretrewt
póki dziecko się nie urodzi, facet nie może nic zrobić

Gość agawa26
Zostaw ją i dziecko w spokoju skoro chcesz dla dziecka dobrze. Po co mu taki ojciec co nie kocha matki?? Moze za granica pozna kogos z kim bedzie szczesliwa, dziecko by wtedy mialo normalna rodzine.

Gość llllllllll
agawa 26 w zupełnosci popieram.... pewnie jak dziecko podrosnie powiesz mu ze poczeło się z przypadku :(

Gość dasfasdf
z drugiej strony, agawo, można by na sprawę spojrzeć z drugiej strony i spytać po co dziecku matka skoro ojciec jej nie kocha, że dziecko może mieć tylko ojca, nie?

Gość bazylia25
zgadzam sie z agawą26 daj im spokój, za głupote trzeba płacić

Gość llllllllll
niech ona podejmie decyzje co dalej...jak ona to widzi??

Gość bazylia25
ona chce wyjechac za granicę, bo to jedyne dla niej wyjście, facet ją skrzywdził- bo jej nie kocha, a pozostałych bliskich ma za granicą - wcale sie jej nie dziwie, ale jak dziewczyna jest w porządku to pozwoli mu mimo wszystko pozostać ojcem, nawet jak wyjedzie

Gość facet w kropce
Dziekuje wam za rady. Rozmawialem z prawnikiem. Dopoki dziecko sie nie urodzi nie moge doslownie nic zrobic. Ciaza jest jeszcze dosc wczesna. Moj plan jest taki by byc z nia do porodu a zerwac potem. Choc mimo wszystko czuje ze nic nie pojdzie po mej mysli. Ona jest strasznie zlosliwa i zazdrosna i w duzej mierze to stalo sie przyczyna prawie rozpadu naszego zwiazku. prawie - bo gdy dowiedzialem sie ze jest w ciazy nie dokonalem zerwania. Ona chyba to wyczuwa ze mam jej dosc. A najbardziej sie boje zeby to ona nie zerwala. Staram sie ale ta sytuacja mnie dobija. Najgorsze ze niedawno poznalem inna dziewczyna ale nie moge zadnego kroku zrobic. Jakby ona sie dowiedziala to na 100 procent to moge sie pozegnac z dzieckiem. To sa te chwile ze zaluje iz faceci nie moga byc w ciazy.

Gość fekek
jesteś chujem i tyle..

Gość tipika
do faceta w kropce. wiesz o zabezpieczeniu sie myśli!!!!!!!!!! ale trudno stało się . jeżeli nie kochasz tej dziewczyny to nie wiąż się z nią na siłę bo to nikomu na dobre nie wyjdzie. będziesz sięmęczył i przy okazji ją krzywdził jeżeli ona cię kocha. a z dzieckiem zawsze będziesz mógł utrzymywać kontakt .

Gość SUPERPOMYSł
nie wszystko Ci prawnik powiedział; możesz iść do urzędu stanu cywilnego jeszcze kiedy jest w ciąży i sporządzić akt o nazwie-UZNANIE DZIECKA POCZęTEGO.Tam będzie napisane jakie nazwisko nosić będzie dziecko itd