Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poiuyt

Szkoda mi figury na dziecko

Polecane posty

Gość poiuyt

Mam 20 lat i stąd pewnie to gówniarskie podejście. Po prostu czuję że w tym momencie najważniejsze jest dla mnie to wypracowane, umięśnione ciało...

Gość i wiszace cyce

W CZYM PROBLEM? DZIECKO NIC NIE ZMIENIA,CHYBA ŻE MASZ SKŁONNOŚĆ DO NADWAGI ALBO NIECHCE CI SIĘ MĘCZYĆ ŻĘBY SCHUDNĄĆ

oj chyba faktycznie cos nie tak z toba!!!!!!szkoda ci figury na dziecko????twoja sprawa!!!!!!!!powodzenia z takim mysleniem!!!!

Gość mdfklemn
juz nie przesadzaj ja urodziłam jak miałam 19 lat i co po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą i tak mi zostało i nie żałuje niczego dziecko odchowane i teraz żyć nie umierać

Gość poiuyt2087
Jako dziecko byłam grubasem, spotkało mnie wiele przykrości z tego powodu i przysięgłam sobie że już nigdy nie pozwolę na to by być gruba. Zachodząc w ciąże pewnie bym się na to skazała. Mam nadzieje że to podejście mi minie, bo jednak w myślach o przyszłości widze się z brzuszkiem a potem ze słodkim berbeciem... Chociaż figurę w sumie zawsze można odzyskać. A mi by się na pewno chciało \"męczyć\" by schudnąć, bo ćwiczenia to moja pasja.

Gość no jak ja
mialam 20 lat to nawet nie mialam takiego dylematu, bo myslalam o wszystkim ale nie o dziecku.pamietam ze bylo o studiach, imprezach i wycieczkach.na pewno nie o dziecku.to za wczesnie.wyszalej sie tak jak ja.teraz mam 29 lat i czekam na maluszka-juz za trzy miesiace bedzie ze mna, a ja mam gdzies co bedzie z moja figura, a jeszcze 2 lata tem bym sie przejmowala. baw sie dziewczyno i uderzaj na topiki o modzie i uczuciach a nie o dzieciach

Pewnie masz racje :) nie nadszedł jeszcze czas na dziecko w Twoim przypadku. Jak przyjdzie taka chwila, że zapragniesz zostać mamą to figura nie bedzie miała znaczenia. Przed ciążą miałam świetną figurę teraz po porodzie zostało mi to i owo, ale nie ma to dla mnie znaczenia bo wiem że schudnę :) odrobina silnej woli.

chyba nie dojrzałas do macierzyństwa jeszcze masz czas jak zapragniesz byc matką to brzuszek nie bedzie miał znaczenia ja mam 24 i wspaniałego 4 tyg synka i w te 4 tyg po porodzie waze tyle co przed ciąża JESZCZE NIE ZABRAŁAM SIE DO CWICZEN i tera po porodzie mąż uważa ze jestm bardziej pociągająca

Gość boligłowa
tobie szkoda ciała a mnie na to szkoda słów....

Słuchajcie ona może źle to ujęła, ale ja wcale jej się nie dziwię, że martwi się o swoje cialo, jest w końcu kobietą. Powiem Ci tak, jak dziecko urodzisz wcześniej to ślad po ciąży nie zostanie szczególnie że dbasz o siebie i jesteś wysportowana, skóra do 25 roku życia jest elastyczna i zawiera dużo kolagenu, po 25 roku kolagen spada i skóra troszke ciężej przechodzi takie rozciąganie. Kremy stosowane w ciąży duuuzo dają. Ja nie mam żądnych rozstępów, całą ciążę od początku do końca smarowałam, brzuch, pośladki i piersi. Brzuch doszedł do siebie w trzy tygodnie od porodu, ale stosowałam pas wyszczuplający + krem. Jestem szczęśliwą mamą 8 latka,i cieszę się ze swojego ciała i tego, że nie pozwoliłam, żeby się zmieniło. Teraz mam 28 lat i staram się o nastepne dzieciątko, może być ze skórą gorzej, ale będę robiła wszystko żeby skóra nie ucierpiała za bardzo. Ciąża nie zniszczy Ci ciała jeśli o nie zadbasz, to się da zrobić.

Gość nie masz się czym martwić
Coś byłoby z Tobą nie tak, gdybyś w tym wieku chciała mieć dziecko. Sama jesteś dużym dzieckiem. Masz dopiero 20 lat, to nie jest wiek na dziecko. Za kilka lat będziesz myślała inaczej. Ja mając 20 lat obsesyjnie myślałam o porodzie, nie lubiłam dzieci, a teraz mam 30 lat i mam rocznego synka (planowanego).

Gość pizdolizka102
a mi szkoda słów na ciebie dziewojo!!! idz do szkoły,a nie o dzieciach piszesz

Satine - brawa dla ciebie! tez jak bede w ciazy pragne bardzo o siebie zadbać. na codzien jestem zadbana i wysportowana, szczupła, nie chciałabym tego stracić. mam 25 lat. wiem ze byłoby mi bardzo przykro jakbym miała stracić dobrą figurę. czesto o tym \"ze to nie wazne, to nie ma znaczenia\" \"dziecko najważniejsze\" \"nie wazne jak bede wygladac po ciazy to normalne ze figura jest gorsza\" mówią kobiety ktree przed ciażą nie miały ładnego ciała, ale nieco nadwagi, rozstępy itp. one nie mają wiele do stracenia. ja mam dlatego moze sie obawiam tak jak autorka. i mimo tego ze chce miec bardzo 2 dzieci to sie martwie czasami o swoje ciało jak to zniesie. - co jest korzystniejsze dla lepszego wygladu po ciąży - cc czy poród naturalny? po jakim porodzie brzuch szybciej wraca do normy?

Nie wiem jak jest z cesarką, ja rodziłam siłami natury w 8 miesiącu ciązy. Kobieta jest kobietą, i dbac o siebie powinna, macierzyństwo jej z tego nie zwalnia. Mi sie wydaje, że kobiety zasłaniają się macierzyństwem, mam taka jedną w rodzinie. Znam też wspaniałą kobietkę, która urodziła 3 dzieci, w tym dwójkę jedno po drugim, trafiło im sie po 30. I w zyciu nie powiedziałabyś że to są jej dzieci, przytyła dość dużo w dwóch ostatnich ciążach, ale po urodzeniu ostatniego maluszka, wzięła sie za siebie ostro i wygląda rewelacyjnie, dbała o siebie bardzo w obu ciążach i teraz naprawdę jest piekną kobietą, a mąż wpatrzony jest w nia jak w obrazek :)

ja mam 24 lata i lubię dzieci ale tylko cudze i tylko przez co najwyżej godzinę, i też mi szkoda figury ale to nie jest główny powód dla którego nie chcę mieć dziecka. Pozdrawiam wszystkie mamy i nie-mamy! :)

takie kobietki trzeba podziwiać. Gorzej jak wiele po porodzie zostaje z 10 zbednymi kg, wałeczkami tłuszczu:O mysle ze wiele jest w tym ze jak kobieta wyglada przed ciażą tak i bediz ewygladała po ciązy

Gość getande
Kremy stosowane w ciąży duuuzo dają. ?????????????? co ty pieprzysz?satine? one nic nie daja znam ososby które smarowały sie super dpecyfikami na rozstepy i nic to nie dało ja z kolei nie smarowałam sie niczym i nie mam ani jednego rozstepu choc urodziłam troje dzieci to jest uwarunkowane genetycznie jak maja byc roztepy to beda chocby sie ktos smarował nawet boska ambrozja jak ma ich nie byc to ich nie bedzie i tyle

Dużo po ciąży pomaga sam dzidziuś, jest tyle przy nim pracy praktycznie 24H na dobę, do tego codzienne spacery, to juz powoduje, że dużo sie spala. Także można wszystko, trzeba tylko chcieć. Facet to wzrokowiec i jakby nas bardzo nie kochał, wzrokowcem pozostanie, taka już męska natura i w naszym interesie leży aby dbać o siebie.

Gość getande
a ty japonka jak na 25 lat to masz bardzo gimnazjalne poglady

Gość getande
Facet to wzrokowiec i jakby nas bardzo nie kochał, wzrokowcem pozostanie, taka już męska natura i w naszym interesie leży aby dbać o siebie. hhaha dbasz o siebie aby facet cie nie zostawił????????? hahahahhaha wczesniej czy pozniej staniesz sie mniej atrakcyjna i zaczna go krecic młode i jedrne ciałak co ty wtedy zrobisz satine skoro twoj wyglad cementuje wasz zwiazek ale wy macie w tych głowkach niepoukładane

Getande byc może masz rację, choć do końca się z Tobą nie zgodzę. Kremy zawierające kolagen stosowane regularnie naprawdę pomagają skórze. Wiem że są kobiety, które mają skłonności do rozstepów, Ale przy wmasowywaniu kremu, nawilżamy skórę i poprawiamy jej ukrwienie, więc na pewno jest ona w lepszej kondycji niż wtedy jak nie robimy nic. Nie uważasz?

Gość getande
nie uwazam ja nie smarowałam sie nigdy niczym i nie mam ani jednego rozstepu mimo ze w 1 ciazy przytyłam ponad 20kg

Getande przestań proszę Cię...:-) Bo to co piszesz jest śmieszne. Oczywiście że kiedys zrobię sie starsza i zmieni sie moje ciało, ale nie w wieku 20-30 lat, jestem młoda kobieta i nie mam zamiaru wyglądać jak worek na kości, tylko dlatego, że jestem matka, no proszę Cię... Jeszce masz jakieś mądre przemyślenia ? podziel sie z nami.

Gość kilogramy to nie wszystko
Mam tendencję do rozstępów mimo że wage mam stałą i co mi powiecie ? Rozstępy wychodzą mi praktycznie od niczego....więc nawet się nie łudzę że po ciąży mój brzuch będzie wyglądał tak samo....Raczej jestem na 100 % pewna że zostanie mi rozciągnięta wisząca skóra na brzuchu, poorana czerwonymi szerokimi rozstępami. Jak się nie dołowac ? Jestem szczupła, brzuch mam prawie wkęsły więc wyobrażam sobie jak będzie wyglądał po ciąży.... Nie piszcie że dziecko wynagradza wszystko....bo tak nie jest. Bo gdy idziesz do sklepu i nie mozesz kupic żadnej bluzki ładnej seksownej , która ukryje wiszący fałd skóry w talii to trudno nie płakac...gdy nagle wszystkie spodnie nie zakrywają tego wałka w pasie i rozstępów, gdy cały czas musisz uważac by bluzka nie podniosła się do góry....tak ma moja koleżanka, zawsze była bardzo szczupła, zadbana....teraz też schudła po ciąży, ale co z tego jak została wisząca rozciągnięta skóra z rozstępami tłuszczyk można zrzucic, mięśnie da radę wyrobic, ale skóra sama sie nie wstąpi, na to potrzeba skalpela i bardzo bolesnej operacji

Gość getande
własnie to co ty piszesz jest smieszne przeczytaj swoje poprzednie wpisy a przekonasz sie sama o tym smiesza mnie takie babki które dla faceta zyja dla niego o siebie dbaja dla niego dla niego dla niego ..."wzrokowca" skoro tak piszesz to znaczy ze boisz sie ze cie zostawi dla innej ,,bardziej atrakcyjnej "wzrokowo" no cóz sama sobie taki los i takiego faceta wybrałas szkoda ze jest tylko wzrokowceM ---"szkoda" dla ciebie

i tego włąsnie sie boję, załamię sie jak zostanie mi taki wiszący na brzuchu flak rozciagniętej skóry:O :( i jak tu tego uniknąć. ćwiczenia, dobre zywienie, kremy, sport. Aby tylko sie udało. My tego nie robimy dla faceta, ale dla siebie!! by czuć sie dorbze w swoim ciele atrakcyjnie i pięknie

Gość hohohohohihhoh
Do autorki: Jeśli masz dopiero 20 lat to nie tylko figury powinno być ci "szkoda na dziecko" ale i możliwości rozwoju, zainteresowania sobą, nauką, światem... ogólnie życia... Żeby "zaciążyć" masz jeszcze bardzo, bardzo dużo czasu. Tak trzymaj!

Gość getande
kilogramy to nie wszystko skoro wyglad jest dla ciebie najwazniejszy to nie miej dziecka ktos powiedział ze musisz miec ? nie! dla ciebie liczy sie tylko twoj wyglad wiec zajmij sie tylko i wyłacznie sobą Dziecko nie j est obowiazkowe!!!!!!!a twoim przypadku niewskazane bo najmniejsza fałda moze cie doprowadzic do załamki i wyladujesz w zakładzie dla psychicznie i nerwowo chorych :D:D:D:D:D