Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

carolima

objawy po szczepionce czy przeziebienie???

Polecane posty

Szczepionke miala w zeszla sr, objawy mialy wystopic po 10 dniach, ale juz po 7 dostala goraczke (do 39,8). oprocz tego lekko pokasluje, ale wyglada to jak zwykly kaszel po wpadnieciu sliny. To byla szczepionka przeciwko swince, odrze i rozyczce 13/14 m-c życia. Czy Wasze dzieci tez tak ciezko znosily to szczepienie?

Moja miała podwyższoną temparaturę, ale tylko wieczorem w dniu szcepienia. Potem już było ok. No i nie miała żadnych innych objawów chorobowych.

wlasnie mocno zdziwilo mnoie ze te objawy mialy wystapic tak pozno, zawsze byly tego samego dnia, ewentualnie nastepnego, dlatego zglupialam calkiem i nie wiem co mam o tym myslec :(

Wiesz, to w sumie jest dość wysoka gorączka. Je bym tego raczej nie kojarzyła ze szczepieniem. Ale nie jestem lekarzem, więc nie mam pewności.

Objawy po tej szczepionce zwykle występują po ok. 7 dniach. Pamiętaj jednak, że po każdym szczepieniu a szczególnie takim kóre zawiera tyle żywych wirusów organizm jest bardzo osłabiony dlatego przeziębienie jest jak najbardziej możliwe, szczególnie że jest kaszel. Jak będzie dalej gorączka i ten kaszel podejdź koniecznie do lekarza. Moja córka jest włąśnie w szpitalu, ma bardzo rozległe zakażenie układu moczowego a ja gorączkę sobie tłumaczyłam właśnie tym szczepieniem, tym bardziej, że wystapiła dokładnie w przewidywanym czasie i teraz w brodę sobie pluję że od razu do lekarza nie poszłam.....chociaż lekarz też pewnie stwierdziłby że to od szczepienia...