Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angelina24

Ciąża to fajna sprawa!Polecam ...

Polecane posty

Gość Mirabella23
ewa, ja tu nie zakladam ze bedzie cierpiec po porodzie tylko napisalam ze jestem ciekawa co napisze o samym porodzie jak juz urodzi ;p Ja wiem tyle co wiem od kumpeli.Marnie wyglada,marnie sie czuje mimo ze szczesliwa.

Autorko - dzięki Ci że podzieliłaś się swoimi wrażeniami. Zazwyczaj czyta się tu same katastrofalne opisy ciąży i porodu. Nie wątpię że czasem tak jest, ale dobrze wiedzieć, że bywa też cudownie :) Jeśli możesz - napisz proszę, jak wygląda u Ciebie sprawa ew. rozstępów i jak sobie z tym radzisz. Wszystkiego dobrego!

Gość Kora dębu
jesteś mężatką od 4 lat, czy planujesz dopiero slub?

Witam Was kobietki drogie i dziekuje za dzielenie się ze mna informacjami odnośnie ciązy i porodu.Do :Ewqa2-dziEkuje sliczne za cieple słowa i optymistyczne nastawienie odnośnie porodu.Pozdrawiam

Gość anka26
eh..dodam jeszcze ze lekarz mi wypchnął dziecko bo na cesarke za pozno bylo,a to ze maz byl przy porodzie i WIDZIAL cala akcje to jeszcze bardziej nas do siebie zblizylo.po powrocie ze szpitala opiekowal sie nami.

Gość Kora dębu
aha juz widzę, źle przeczytałam ;)

Gość Mirabella23
Wiesz co z facetem moge miec problem bo on sie strasznie boi. Kiedys z nim o tym rozmawialam i mimo ze jest silny psychicznie to porody Go przerazaja. Ogladalismy niedawno taki troche naiwny filmik amerykanski pod tytulem "Wpadka".. i wszystko bylo dobrze az do samego konca , kiedy pokazana jest scena porodu. Moj mis poprostu nie mogl, twarz jak kamien. Staram sie przyzwyczajac powoli, ale jak bedzie to nie wiem;)

Gość anka26
ups,narozrabialam. pierwsza czesc mojej wypowiedzi jest na str drugiej.mocno przepraszam za balagan ktory tu zrobilam :( !!!

Gość anka26
jeq!!na pierwszej str(jezeli to kogos obchodzi :) )

Gość ja też mam 24 lata
jestem mężatką już 4 lata...i nigdy nie chcę dzieci...nie lubię dzieci i nie czuję potrzeby żeby mieć dziecko...nie widzę w tym nic fajnego :O

Witam Sarkastyczna cyniczka, ja stosuję krem Mustela i wcieram go w piersi,uda i brzuch.Jak dla mnie efekty są super .Na brzuchu nie mam prawie ani jednej kreseczki a z piersi ładnie się rozjasniają.Stosuje go na dzień i na noc i widzę efekty .

Gość Mirabella23
No to ok, niektore kobiety nie musza miec dzieci, niektore chca po jakims czasie, kumpela ma 28 i nagle chce miec a nawet nie ma z kim. Ja mam 23 i chce otworzyc firme, mam ochote porobic mnostwo rzeczy , zwiedzac, ale jak zajde w ciaze to tez bedzie OK. Nie ma konca swiata, a moj facet bardzo chce miec rodzine, zreszta ja tez. We dwoje jest dobrze ale taki trojkacik moze byc lepszy.Kto co lubi.

Gość ja też mam 24 lata
Mirabella---> no to fajnie że to rozumiesz..bo mało osób to rozumie....nie mieści im się w głowie jak to można niechcieć dziecka...a ja nie rozumiem jak można chcieć dziecko...

dodatkowo od jakiegos czasu chodze na zabiega szczególnie zapobiegające i wygładzające rozstępy marki clarins.Są świetne

Gość przestań się wychwalać

chyba taka paniusia z ciebie :O

przecież na początku pisałaś że nie masz rozstępów...

przestań się wychwalać --> Po pierwsze, jak Ci żal dupę ściska to nie czytaj i się nie stresuj. Po drugie, autorka się nie przechwala, tylko odpowiada na moje wcześniejsze pytanie odnośnie dbania o rozciągającą się skórę, więc o co Ci chodzi???

Nic takiego nie pisałam że nie mam rozstepow gdyż minimalne na piersiach są ale zabiegi pięknie je wygladzają i na brzuchu ani jednego jak o tej pory.

o co mi chodzi ? o ten tramwaj co nie chodzi :o...nie mam ochoty z tobą rozmawiać :O

Gość anka26
hmm.a ja uwazam ze skoro ma tyle kasy -mam namysli Angeline24- to niech robi sobie te zabiegi.skoro maja pomoc a nie zaszkodza przy tym dziecku,to czemu nie.sama sie lepiej poczuje a dziecko wyczuwa jak mamusia ma dobry nastroj :) tylko Angelino-ja tak z troski-rozsadnie z tymi zabiegami :) pozdrawiam cie goraco i zycze szybciutkiego bezproblemowego porodu .

Do Anka 26, pozdrawiam równiez bardzo serdecznie :-) i napewno będe zdawać relacje na bieżąco na kafe i oczywiscie relacje z porodu z którym juz niebawem przyjdzie mi się zmierzyć. A tymczasem niebawem udaje sie na spacerek :-)

Gość anka26
a do wszystkich przyszlych mamuś-ja prawie cala ciaze ogladalam smieszne rzeczy w telewizji np.UPS na jakims niemieckim kanale.(podobny do smiechu warte)tak sie smialam az mi sie brzuch trząsł i plakalam (ze smiechu).i nie wiem czy to przez to,ale moja coreczka jest bardzo pogodna,do wszystkich sie usmiecha(nawet do starych kobitek).wcale nie placze(chyba ze jej sie cos zlego przysni) od rana do wieczora usmiechnieta!moze ja troszke nie na temat tu bazgrole,ale co tam :) moze ktos skorzysta...buziaki!!!

gratulacje 🌼 mimo że wszystko to fajnie napisałaś troche mi tu egoizmem trąci... piszesz tylko o sobie... a gdyby tak ciąża nie była taką sielanką?? to co??...oczywiscie to wspaniale że tak lekko przechodzisz tą ciąże:) ale jak czytam wypowiedzi, w których jest tylko ja to, ja siamto ja sramto,a ja jestem taka fajna, tak mam fajnie i wogule tylko ja sie licze i moja cera i piękana dupa to mi sie słabo robi...nic nam nie napisałas o dzidziusiu... tylko o tym że dzięki niemu TY masz fajne ciało:o

Gość anka26
skoro angelina24 pisze tylko o sobie to znaczy ze z dzieckiem jest wszystko dobrze i ona cieszy sie tym stanem.a co ma pisac?ze wlasnie kopnelo? podejrzewam ze o dziecku bedzie pisac po porodzie(waga,wyglad itp)jest w ciazy to opisuje jak sie zmienilo jej cialo i co robi zeby sobie pomoc.a to ze dobrze je tez napisala(co swiadczy ze o dziecko dba) nie bronie jej,bo jej nie znam,tylko moze inaczej odczytalam to co angelina24 pisze tu,albo odczytalam to tak ,dlatego ze sama juz bylam w ciazy.i wiem ze jak sie jest w tym stanie to gada sie w kolko o ciazy,a jak sie dziecko urodzi to gada sie w kolko o dziecku.pozdrawiam.

moja siostra jest aktualnie w ciązy i glównie gada o dziecku:o bardzo dobrze że autorką topiku jest wszystko ok:) ale jak sama napisała za bardzo dziecka nie chciała, a że teraz ma fajną cere to ciąża okazała sie super i wszystkim poleca:o więc troche mnie to dziwi...co to ma być kuracja?