Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Gość 50+5
Milo tu czytałam👄 Jestem na portalu nasza klasa... Ale do was się tez przyzwyczaiłam i z wielka duma zakładam serduszka na uszka👄

Gość 50+5
👄to tez fajny tekst:-D A JA MAM DWIE LEWE RĘCE 1. Wielu ludzi ma interes, dobrze im się kręci. Mają duże już pieniądze, jeszcze większe chęci. Ref. A ja mam dwie lewe ręce, ale dobrze nimi kręcę, kręcę nimi w obie strony, bo się bardzo boję żony. 2. Każdy robi dziś swój biznes, kręci w różne strony. Ja choć kręcę na dwie ręce, nie starcza dla żony. 3. Chciałem robić wielkie rzeczy, ale mi nie wyszło. Dużo szmalu w tym straciłem i rzuciłem wszystko.

Dobranoc.👄 Późno już Autor nieznany 1. Późno już otwiera się noc. Sen podchodzi do drzwi na palcach jak kot. Nadchodzi czas ucieczki na \"out\" by kolejny mój dzień wspomnieniem się stał, ref.: Jaki był ten dzień - Co darował co wziął? Czy mnie wyniósł pod niebo, czy rzucił na dno? Jaki był ten dzień? - Czy coś zmienił czy nie? Czy był tylko nadzieją na dobre i złe. 2. Łagodny zmierzch zasłania mi twarz Jakby przeczuł, że chcę być sobą choć raz. Nie skarżę się, że mam to co mam, Że przegrałem coś znów - Nie jestem tu sam.

dzien dobry kawa juz w kubeczkach dla tych co wola herbatke tez cos sie znajdzie;) http://onephoto.net/info.php3?id=121181 http://onephoto.net/info.php3?id=121182 http://herbata.info.pl/index.php?main=galeria&body=galeria/5&menu=menu_gal a do kawki i herbatki http://www.halutek.spectrum.jgora.pl/index.php?k_d=129&template=c_default&id=53 mój urodzinowy;) smacznego Wam życze i przyjemnego dnia 🌼

Witam ! Cholera bierze jak czlowiek sporo napisze i wszystko mu zniknie dopiero byłam tego świadkiem, coś okropnego się ostatnio dzieje z forum... Wiec będę pisała po kawałeczku to jak zeżre to mniej boli:(

Widze , ze Kochana Kasiulka już o wszystko zadbała... I w oazie kawa pachnie tak pięknie:-D dzięki Kasiu humor mi już poprawiłaś...👄

Ja wczoraj w domku wszystkie zaległości nadrobiłam to narzazie mam troszkę luzu...Poczytalam i naśmiałam się z Jasia i wiosenki... Oni potrafią się na spoko dogadywać:-D Pewnie dlatego , gdyż wiosenka ma już dożo wprawy jak postępować z każdym Jasiem:-D Miałam na myśli to , ze wie co w każdym Jasku piszczy:-D:-D

Gość Samotny60
Witam Was pięknie dziewczyny!👄 Wpadłem na chwilkę bo potem wybywam idę dziś ważna sprawę załatwić jestem omówiony ba 10....

Na dobry początek założyłam serduszka na uszka, niech dziewczyny w pracy podziwiają...:-D miłego dnia WBW życzę... Napisać człowieka Człowieka się pisze spojrzeniem, dotykiem ręki, oddechem, wspomnieniem dziecka, marzeniem, myśli codziennych echem. Pisze się chwilą obecną, tym co minęło, co będzie. Postawą wredną, szlachetną, gdy rację miał - gdy był w błędzie. Pisze się sercem otwartym na ludzi, którzy dokoła. Lecz choćbyś był bardzo upartym człowieka napisać nie zdołasz. Andrzej Borecki

Dziecięce wspomnienia Cicha noc, święta noc. Wraca często wspomnień świat. Gdy był ze mnie mały brzdąc, gdy nad głową stołu blat. Chata na wsi, śniegu biel na polach i drzewach. W domu izba, mała sień, piec gdzie chleb dojrzewał. Ściany z drewna, z słomy dach, glina na klepisku. Tak bezpieczny bywał świat w rodzinnym uścisku. W jednej z ścian okienko tkwi, ot - szybka maleńka. Nawet w słońca pełne dni jasność tu niewielka. Z ścian spogląda świętych krąg zamkniętych w obrazach. Na zapiecku mruczy kot śniąc o lepszych czasach. W rogu izby świerka pień pachnie jeszcze lasem. Wszak wigilii jest to dzień, gwiazdka już za pasem. Na choince ozdób moc z papieru i złotka. Świeczki rozjaśniają noc, z ciasta gwiazdka słodka. Pod obrusu lśniącą biel garść siana włożono. By pomyślność w każdy dzień, by szczęściem darzono. Dla każdego talerz jest, osobny dla gościa, by samotny mógł też zjeść gdy chatkę tę spotka. Zapach barszczu, grzybów woń, na patelni karp skwierczy. Spracowana dziadka dłoń opłatek już dzierży. Życzeń moc, uśmiechów moc. Radość w duszy wielka. Potem na dwór, w mroźną noc przez pola pasterka. Dziś gdy chaty dawno brak, gdy dziadkowie w niebie. Wraca czasem tamten świat, sen o swojskim chlebie. Andrzej Borecki Bardzo pienny i ten Wiersz i piękne wspomienia wspomnienia...:)

Gość Samotny60
:-D Mąż, aby przyblokować trochę swoją rozrzutną żonę, polecił jej prowadzenie zeszytu ze wszystkimi wydatkami. Wieczorem poprosił ją o pokazanie zapisków. Żona podała mu kajecik, w którym widniały następujące pozycje: - karma dla kota - 5 zł 69 gr - sianko dla chomika - 3 zł 20 gr - inne - 1025 zł 45 gr ********************************************************************************* Przychodzi facet do restauracji i prosi o zupę. Po paru minutach przychodzi kelner i trzyma kciuk w zupie, którą zamówił mężczyzna, Oburzony facet krzyczy: -Panie, co pan robi. Dlaczego trzyma pan palec w mojej zupie???!!! -Bo widzi pan, mam reumatyzm i lekarz zalecił mi trzymać palec w czymś ciepłym. -No to mógł go pan sobie wsadzic w dupę!!! -Tam to go trzymam na zapleczu... ****************************************************************************** Przychodzi facet do lekarza i mówi: -Panie doktorze zostało mi 59 sekund życia! -Proszę minutkę poczekać. ***************************************************************************** MIŁEGO DNIA:-D

Czesc! Wpadlam by pozdrowic Was Kochane moje Oazowicze i Oazowiczki... Czytalam i serducha jak najbardziej na uszkach nosic bede:-D Wiersze cudowne jeden nawet wkleilam na moj topik... Tuju, ja kocham ten wiersz i pamietam go doskonale.... Cudowny👄 Zycze milego dnia... Kasiu kawka wspaniala... Podziwiam Oaze jest tu mile i sympatyczne towarzystwo:-D

Pozdrawia z rana :-D A wy jak zwykle już na stanowiskach... Ja usiadłam właśnie przy kawie... i czytam piękne wiersze:) Kasiu❤️ Złota❤️ ❤️samotny Alisario❤️ I dla wszystkich, wszystkich tych cio tu wpadną:-D ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️

Gość 60 siatka
Pozdrawiam 👄 KO.. CHAM! .. ko..ko..Cham!!- gdacze kura, a on.. cieszy się!.. jak durak.. Anna Wojdecka rodzaj: bajka wprowadzony: 2006-10-29 10:55:26 PIOSENKI DLA DZIECI IV GDYBYM BYŁA CZARODZIEJKĄ Gdybym była czarodziejką gdybym czarodziejką była to bym wszystkie smutne rzeczy na piękne zmieniła.. nakleiłabym na twarze radosne słoneczka by się buzie nie krzywiły jak kwaśna porzeczka oczyściłabym ze smogu ukochane miasto nie było by nigdy wojen i żadnych katastrof nikt by nie mógł o człowieku powiedzieć "to zero " nie byłoby głodnych dzieci chorób ani sierot gdybym była czarodziejką gdybym czarodziejką była to bym wszystkie smutne rzeczy na piękne zmieniła Anna Wojdecka

Gość 60 siatka
Sorki ! początku nie czytajcie:-D

Witam i pozdrawiam WBW Tak wczoraj wieczorkiem milo mi się z Jasiem rozmawiało !hi hi ! Posmielismy się troszku... Alisario witam , co porabiasz? dawno nie byłaś w oazie👄 Pozdrawiam was wszystkich gorąco i idę na zakupy... Powiem Wam co sobie kopiłam...

Gość Jesienna kobieta
Wow! Bardzo tu milo:) Superowe z Was dziewczyny.... Milo tu i ja tez już nosze te serduszka na uszkach... Bo i ja choć mało wpadam zaliczam się do Was .... Prawda? Przecież byłam już tu od pierwszej strony:-D Jutro mija już 2 miesiące od założenia naszej oazy i już aż 150 stron... Pozdrawiam założycielkę i wszystkich bywalców oazy.... I życzę miłego dnia i miłych już niedługo zimowych wieczorów... Zła zima Hu! Hu! Ha! Nasza zima zła! Szczypie w nosy, szczypie w uszy Mroźnym śniegiem w oczy prószy, Wichrem w polu gna! Nasza zima zła! Hu! Hu! Ha! Nasza zima zła! Płachta na niej długa, biała, W ręku gałąź oszroniała, A na plecach drwa... Nasza zima zła! Hu! Hu! Ha! Nasza zima zła! A my jej się nie boimy, Dalej śnieżkiem w plecy zimy, Niech pamiątkę ma! Nasza zima zła! Maria Konopnicka

Gość Ja was lubie
👄❤️ Piękne wiersze cudowne to Tuuuuju👄 Pozdrawiam i całuje WBW

Gość Jacek48
Ja tez lubię Was bardzo ..❤️ Ostatnio mam dużo pracy... U mnie i Bożenki wszystko Ok:-D

Gość ALLIISS..
:-D "BALLADYNA" Juliusz Słowacki (1809-1849) Drogie dziatki, chcemy streścić Co Słowacki Julek zmieścił W "Balladynie", lecz nim wątek Snuć rozpoczniem, na początek Ujawnimy bohaterów, Co u zdarzeń stoją sterów. Jest królowa więc Goplana - (Nimfa w Grabcu zakochana) Wspomagają ją w jej gierkach Duszki: Chochlik oraz Skierka. Grabiec jest, wspomniany wyżej, Choć w hierarchii stoi niżej, Bo zwyczajny to parobek Który upodobał sobie Córkę Wdowy, Balladynę, Co za siostrę ma Alinę. Mamy też Kirkora - to graf, Jest Pustelnik, co autograf Popiel III ma (korony Król przez brata pozbawiony). Jest też postać Fon Kostryna, Szefa straży, czas zaczynać. Kirkor pyta się Popiela Z kim małżeństwo ma zawierać. Popiel wiedząc ile brudu Jest w pałacach, dziewczę z ludu Radzi mu, a Skierka sprawia, że się graf u Wdowy zjawia. I tu kłopot się zaczyna, Która lepsza z dwóch dziewczyna? Za podszeptem Skierki Wdowa Chce rozstrzygnąć to w zawodach. Ta co pierwsza malin dzbanek Zbierze, ta założy wianek. Chochlik zaś po bagnach wodzi Grabca, aby mu przeszkodzić W napotkaniu Balladyny, Bezskutecznie, z tej przyczyny W wierzbę zmienia go Goplana. Pod tą wierzbą wnet zadźgana Ma Alina być przez siostrę. Konsekwencje tego proste Z grafem ślub. Lecz co oznacza Nie mająca wywabiacza Krwawa plama w czoła centrum? Popiel rzekł jej: "Plamę tę tu Zlikwidować tylko może Twoja siostra!" Wielki Boże! Podsłuchawszy ich Fon Kostryn Poznał sekret ten doniosły Balladyny, swojej pani, Więc zostali kochankami. Cementuje ich uczucie Wspólna akcja i zakłucie Od Kirkora wysłannika, Co w lojalność jej miał wnikać. Kirkor, co na wojnę ruszył W międzyczasie natarł uszu Temu, co Popiela tron skradł I z tą wieścią wysłał gońca. Lecz Popiela już na cacy Powiesili sprawcy jacyś. Grabiec, co odzyskał postać, Chce dzwonkowym królem zostać A Goplana, by go zdobyć, Czyni króla zeń i zdobi Skroń cudowną mu koroną Lecha (z dawna zagubioną Przez Popiela Pustelnika), A w następstwie to wynika, Że gdy na Kirkora dworze Grabiec zjawia się, to nożem Balladyna go zarzyna, A za sprawę Fon Kostryna Kirkor kończy bitwę klęską, A sam ginie. Lecz zwycięstwo Kostryn uczci sobie w niebie Z racji trutki, co miał w chlebie. Wieńczy zdarzeń ciąg ponury Zejście Wdowy (przez tortury). Tego to już było nadto, Stąd też zaraz potem z matką Balladyna się spotkała, Gdyż piorunem oberwała. Nic już nie ma do dodania - Pora zasiąść do czytania. Balladyna! Balladyna! To klasyczny już kryminał