Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Gość Samotny 60
A świstak siedzi... bo sreberka były z przemytu:-D

Gość Starsza 65
[usta👄 👄 👄 👄 👄 👄 👄 👄 👄 👄 Ucałowałam Was wszystkie do snu, bo ja tu Wasza ciotka klotka ... Najstarsza nie stażem , ale latkami:-D

Gość Starsza 65
BALLADA O CIOTCE MATYLDZIE Między strychem a piwnicą W jakiejś starej kamienicy Mieszka ktoś, kto rozumy wszystkie zjadł. Dobrze wie, co lubią kwiaty I pamięta wszystkie daty, A kłopoty zna rodzinne od stu lat. Ciotka Matylda, cała w papilotach, Ma rozpieszczonego kota I nadzieję, że się jeszcze zmieni świat. Ciotka Matylda w podartych bamboszach Czeka wciąż na listonosza, Który rentę nosi i do łask się wkradł. Aż pewnego dnia zastukał, A za drzwiami cisza głucha. Zniknął ktoś, kto rozumy wszystkie zjadł. Nie podlane zwiędły kwiaty, W zapomnienie poszły daty. A na moje biurko mały kamyk spadł. Ciotka Matylda do niebieskich kroczy bram. Już podoba się jej tam, A na Pana woła głośno "Wpuść mnie pan." Ciotka Matylda ma koronę z papilotów I pod pachą taszczy kota - Przecież biedak nie mógł zostać całkiem sam.

Gość Starsza 65
CIOTKA MATYLDA I JEJ KOT http://www.koty.wb.pl/ilustr/kotlit107.gif Krakowska grupa "Pod Budą" należy do moich ulubionych zespołów. W ich repertuarze jest piękna piosenka, której tekst przytaczam poniżej. Autorem muzyki jest Jan Hnatowicz, tekst napisał Andrzej Sikorowski. Zapewne wiele osób zna tę piosenkę i pamięta jej melodię.

Gość Starsza 65
SPIJCIE CIIIIIIIIIIIIIIIII:-D

Gość Jarzebinka czerwona
Przesyłam pozdrowienia z WARSZAWY... Jestem u dzieci w odwiedzinach...👄 Nie możemy się sobą nacieszyć... Nie widzieliśmy się od świat:) miłych snów 👄

Gość Czy tu wszyscy moga
pisać?

Gość Czy tu wszyscy moga
Podoba mi się tutaj... Ja ciebie pożyczyłem pieniądze, gdzie oni są? -Oni się u mnie dobrze czuć i wcale nie chcieć do ciebie wracać!

Gość Czy tu wszyscy moga
Młody Żyd modli się wieczorem: -Jahwe, daj mi cierpliwość...Tylko szybko!

Widze , ze wiosenka Do Zakopanego wyjechała... Oj jej się powodzi , kochanego ma tego Janusza...

Witam! \" Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje \"-D

Stare i nudne to powiedzonko, ale.:P "KAWA Z RANA JAK ŚMIETANA "hi hi !

O 12 .tej wyjeżdżam z synem do Krakowa... dostał tam mieszkanie i jadę mu pomóc je zagospodarować... Wiecie jak to chłopak sam , potrzebuje troszkę kobiecej reki... A zwłaszcza maminej...Pościel, bieliznę i ciuchy już mu popakowałam , tylko na miejscu pokupujemy parę naczyń kuchennych, sztućców i co tam będzie potrzebne... W piątek po południu mój Małżonek przyjedzie po mnie ... A do tego czasu przygotujemy tez małą parapetowe dla syna koleżanek i kolegów ze studiów...

Wiec kochani narzazie jak będę maila czas to wpadnę u syna jest tez już net założony...

Słowacki Juliusz Baranki moje Baranki moje, Zaświtał czas, Nad piękne zdroje Powiodę was. Puszczę was, owieczki, Na piękne kwiateczki I będę pasł. Baranki z ducha, Ja pasrerz wasz; Pan Bóg mię słucha, Ozłoci twarz... Bogiem promienny, Odprawiam bezsenny Anielską straż.

Staff Leopold A gdy ujrzymy sie znowu... Kiedyś po długich latach ujrzymy się znowu. Łódź moja będzie w przystań wracała z połowu Pereł, po które rozkaz twój na burz szaleństwo Wyprawił mnie. Żądałaś, by niebezpieczeństwo Było próbą miłości mej, a twym okupem. W zachód różowy łódź ma wracać będzie z łupem. Gdy na wód senność zaczną od skał padać cienie, A morze będzie ciche jak moje znużenie. Wiosło złożę i zwinę żagiel, jak tęsknotę U progu ukojenia. Fale miekkie, złote Nieść mnie będą spokojnie, jak blade godziny, Na których szczęście płynie w wspomnienia krainy. Na brzegu czekać będziesz. A gdy dotknę ziemi, Milczenie będzie naszym powitaniem. Niemi Popatrzymy na skarbów morzu wzięty przepych Zgasłym spojrzeniem oczu od bujnych łez ślepych. Pójdziem, a ty nie spytasz o moje przygody, Gdy na twojego domu wchodzić będziem schody. Aż kiedy w twym ogrodzie pod ciemnymi drzewy Usiądziem chłodząc skronie letnimi powiewy, Choć nie wyrzeknę słowa brzmiącego wyrzutem, Uczujesz nagle w sercu boleśnie ukłutem Żal obłędny, szalony lęk, jak zawrót głowy, Żeś pierwszy lot mych tęsknot na mozół jałowy Skazała, na tych marnych nam skarbów szukania, I przeklniesz dzień, gdym słuchał twego rozkazania, Choć nie zgadniesz, że jutro opuszczę twe progi: Bom, błądząc, nad cię błędne swe pokochał drogi...