Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Gość Jasiek 65
Witam i piwo stawiam YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

Gość Jasiek 65
Szkoda , ze tak tu pusto , nikt piwa nie ruszy:)

Gość Jasiek 65
Sława Przybylska - Pamiętasz, była jesień Pamiętasz, była jesień Mały hotel "Pod Różami", pokój numer osiem Staruszek portier z uśmiechem dał nam klucz Na schodach niecierpliwie Całowałeś po kryjomu moje włosy Czy więcej złotych liści było wtedy Czy twych pieszczot, miły Dzisiaj nie wiem już Odszedłeś potem nagle, drzwi otwarte Liść powiewem wiatru padł mi do nóg I wtedy zrozumiałam: to się kończy Pożegnania czas już przekroczyć próg Pamiętasz, była jesień Pokój numer osiem, korytarza mrok Już nigdy nie zapomnę hotelku "Pod Różami" Choć już minął rok Kochany, wróć do mnie, ja tęsknię za Tobą I niech rozstania, kochany, nie dzielą nas już Pociągi wstrzymać, niech więcej już listonosz Złych listów nie przynosi pod hotelik róż

Gość Jabadabadu...
Ha ha ha !:)

Milo witam i o zdrówko pytam , ale se rymnęłam... Dziś międzynarodowy dzień tolerancyj...Wiec bądźcie dla mnie wyrozumiale...hihi hi .

Gość Jasiek 65
W komisariacie przesłuchiwani są mężczyźni podejrzani o kradzież: - Gdzie pan mieszka? - pyta policjant pierwszego. - Ja nie mam domu. - A pan? - pyta drugiego. - Naprzeciwko kolegi. Na komisariat policji przybiegają dwaj zdyszani chłopcy i krzyczą: - Nasz nauczyciel... Nasz nauczyciel... W końcu jeden z policjantów pyta: - Co mu jest? Miał wypadek? - Nie. Źle zaparkował! Puka policja do drzwi. Mieszkaniec tego lokalu patrzy przez wizjer i pyta: - Czego tu? - Policja. Proszę otworzyć. Musimy pogadać. - A ilu was jest? - Dwóch. - No to sobie sami pogadajcie. Policjant pyta kierowcę: - Imię? - Zenek. - Nazwisko? - Kiełbasa. - Adresik? - To oryginalny, Adidasa.

kochani pozdrawiam! Miałam ostatnio złe dni taki jakiś smutek mnie opanował po wyjeździe szwagra ... Co tu gadać miałam z kim porozmawiać ,pośmiać się, dla kogo gotować ... Co tu gadać byli tu 3 tygodnie to się przyzwyczai lam...Ot życie.. Dobrze , ze idą święta , to troszkę robota się jakaś zajmę.. Okna i firany już poprałam ... Dobrze, ze pogoda znośna to codziennie spaceruje do parku, nawet nie wiecie jak pięknie wygladaja prawie już nagie drzewa na tle pogodnego nieba nieba ... Dziś siedząc na ławeczce w parku to zaobserwowałam...

Gość KKKKKKKKKKKK
Korab-Brzozowski Stanisław, Posępny las Ach! Jak posępnie las ten dziki! Ponura jego głąb i ciemna, Pełna milczenia i tajemna. Ach! Jak posępnie las ten dziki! Drzewa wpółmartwe, chorowite Noszą zwiędnięte liście suche; I nieruchomo stoją głuche Drzewa wpółmartwe, chorowite. Mrok gęsty zaległ las ten smutny I nigdy promień słońca złoty Nie wszedł przez żółte drzew uploty: Mrok gęsty zaległ las ten smutny. Niekiedy tylko błędny ognik Leci nad błotne topieliska, I wśród ciemności złudnie błyska Niekiedy tylko błędny ognik. Cisza, co drzemie tu grobowa, Przytłacza piersi jak kamieniem, I myśl zabija ci milczeniem Cisza, co drzemie tu grobowa. W tym ciemnym, mglistym, głuchym lesie Pamięć zamiera, myśl, pragnienie; Duszę ogarnia znicestwienie W tym ciemnym, mglistym, głuchym lesie. W ten smutny las ja lubię chodzić, Bo dusza moja obłąkana, Śpi, marząc, ciszą tu obwiana... W ten smutny las ja lubię chodzić.

Gość KKKKKKKKKKKK
Korab-Brzozowski Stanisław, Posępny las Ach! Jak posępnie las ten dziki! Ponura jego głąb i ciemna, Pełna milczenia i tajemna. Ach! Jak posępnie las ten dziki! Drzewa wpółmartwe, chorowite Noszą zwiędnięte liście suche; I nieruchomo stoją głuche Drzewa wpółmartwe, chorowite. Mrok gęsty zaległ las ten smutny I nigdy promień słońca złoty Nie wszedł przez żółte drzew uploty: Mrok gęsty zaległ las ten smutny. Niekiedy tylko błędny ognik Leci nad błotne topieliska, I wśród ciemności złudnie błyska Niekiedy tylko błędny ognik. Cisza, co drzemie tu grobowa, Przytłacza piersi jak kamieniem, I myśl zabija ci milczeniem Cisza, co drzemie tu grobowa. W tym ciemnym, mglistym, głuchym lesie Pamięć zamiera, myśl, pragnienie; Duszę ogarnia znicestwienie W tym ciemnym, mglistym, głuchym lesie. W ten smutny las ja lubię chodzić, Bo dusza moja obłąkana, Śpi, marząc, ciszą tu obwiana... W ten smutny las ja lubię chodzić.

Gość KKKKKKKKKKKK
Przepraszam siem powieliło:)ha ahahaha

Pozdrawiam WBW! Oj , Sabinko, przytulam ❤️ Wiem jak po wyjeździe bliskich w domu robi się smutno...

Gość Ja ba da ba di
Pozdrowionka.:)

Gość Ja ba da ba di
Znowu jest lekcja i zagadki, jak wyżej. Tym razem Jaś pyta: - Co to jest: długi, giętki i pręży się? Pani znowu się zaczerwieniła i gani Jasia, a Jaś na to: - To jest łuk!

Gość Ja ba da ba di
miłych snów🖐️

Gość Ja ba da ba di
miłych snów 🖐️

Dobranoc Kochani! *** jestem jak gwiazda gotowa w każdej chwili zsunąć się z nieba runąć we wszechświat jestem jak owoc dyni dojrzały gotów rozpęknąć i wydać ze swego wnętrza plon ziarna jestem jak rozdeptany ptak w agonii rozczesujący dziobem skrzydła podziwiający ich wietrzną konstrukcję jestem jak błysk słońca na ciemnym metalu drzwi które prowadzą we wszechświat Halina Poświatowska