Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy ktoś się orientuje

nieruchomości

Polecane posty

Czy korzystając z usług biura nieruchomości coś się płaci? Domyślam się, że ci, którzy chcą sprzedać, czy wynająć za ich pośrednictwem mieszkanie, tak, ale ja jestem osobą, która chce mieszkanie wynająć od nich. Czy za to, że umówię się z gościem na oglądanie mieszkania, coś zapłacę?

Gość zaplacisz jak ci cos wynqajda
jesli tak masz w umowie. Albo wynajmujacy, roznie bywa.

To jeszcze umowę mam z nimi podpisywać? Znalazłam w necie na ich stronie mieszkania, dzwonię, a oni, że tam jest mało aktualna oferta, że mam przyjść i się umówimy na oglądanie jak sobie coś wybiorę. Myślałam, ze to wszystko szybciej trwa.

Gość up do góry

Gość nie musisz podpisywac umowy
poprostu jesli kupisz cos za ich posrednictwem, to placisz im 3% wartosci nieruchomosci, chyba ze pojda ci na reke i obniza stawke. Sa to normalne procedury, ale z pewnoscia nie musisz wczesniej niczego podpisywac, niemniej jednak wycofac z zaplaty sie nie mozesz w momencie nabycia nieruchomosci za posrednictwem owego biura :)

no wlasnie jest na odwrot ci ktorzy daja mieszkanie do wynajecia czy do sprzedania nie placa to ten ktory chce nieruchomosc wynajac lub sprzedac placi. jesliu chcesz wynajac przez biuro to zaplacisz od 1 do 1,5 czynszu za ich usluge

dodam, ze za ogladanie mieszkan nie placisz nic, wiem bo pracowalam w biurze obrotu obrotu nieruchomosciami. Mozesz sprawdzic w necie jakie sa dokladnie ustawy i przepisy, ale jesli ktos pobiera oplate za pokazywanie mieszkan, to z tego co sie orientuje jest to niemoralne, prawdziwe biura tak nie postepuja

kafe late bywaja sytuacje, kiedy obie strony placa! Taka sytuaja jest np. gdy osoba szukajaca mieszkania do wynajecia korzysta z biura X, a mieszkanie w swojej ofercie posiada biuro Y, jednakze w celu osiagniecia korzysci biura X i Y nawiazuja wspolprace, wtedy placa obie strony, kazda do swojego biura.

Być może jest niemoralne, ale nie wynajmiesz mieszkania np w Wawie od biura jesli nie podpiszesz umowy i nie zaplacisz oplaty. Pisze o rzeczywistym stanie a nie takim jaki powinien byc.

Gość Czy ktos się orientuje
Półtora czynszu? Chyba ich pogięło! Ponad tysiąc za wynajem na miesiąc, drugie tyle na jakąś kaucję i trzecie tyle biuru? Tragedia.

Półtora czynszu? Chyba ich pogięło! Ponad tysiąc za wynajem na miesiąc, drugie tyle na jakąś kaucję i trzecie tyle biuru? Tragedia.

Sorry, coś mi nie działało.

Gość hhj
Witam, Sprzedam PILNIE mieszkanie mieszczące sie na ul.Odkrytej na zielonym Tarchominie. Osiedle strzeżone, mieszkanie na pierwszym piętrze, blok z windą. Mieszkanie 43,5 m2, posiada 2 pokoje, łazienka, wc, kuchnia w pelni wyposażona, balkon. Mieszkanie w bardzo dobrym stanie, do wprowadzenia się bez dodatkowych nakładów. Świerzo po remoncie.Zadbane i bezpieczne osiedle strzezone 24h z monitoringiem, domofonami i bramofonem. Prosze o kontakt pod numerem 022 620 19 50 bądź 510 531 550 Cena Zł 320 000 Miejsce Warszawa Warszawa Białołęka Na sprzedaż przez Właściciel Rodzaj nieruchomości Mieszkanie Liczba pokoi 2 pokoje Wielkość (m2) 43

Gość gość
Zapytaj się jakiegoś biura jak to będzie w tym przypadku. Jedno z lepszych, które wiem, że jest w porządku jest pod tym adresem www.inwestor.com.pl możesz z nimi się skontaktować i dopytać w kwestii która ciebie interesuje. Myślę, ze to będzie najbardziej odpowiednie rozwiązanie. Ja bym tak na przykład zrobiła.

Gość gość
W zakresie zarządzania nieruchomościami oraz związane z kompleksową obsługą transakcji pośrednictwa kupna, sprzedaży, itp. polecam firmę www.expert-nieruchomosci.eu . Jest niezastąpiona pod wieloma względami. Bardzo miło wspominam współpracę z nimi.

Gość feikr 27
Witajcie Przeczytałem że piszecie o mieszkaniach i ich wynajmowaniu. Chociaż szukam innej informacji o Toruniu Poszukuję mieszkania na wynajem w torubiu i Twoja strona http://mieszkania.torun.pl mnie zainteresował. Ciekawie napisane. Poważnie, czekam na więcej. Narka

Gość Córka rolnika 26
Siemka Przeczytałem że rozmawiacie o mieszkaniach i ich kupowaniu. Co prawda poszukiwałem innej informacji o mieście Toruń Potrzebuję mieszkania na wynajem w toruniu a ten tekst http://mieszkania.torun.pl mi się spodobał. Ciekawie powiedziane. Poważnie, pisz więcej. Narazie