Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cepra

imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość cepra

prosze dawajcie swoje propozycje bo mam ciężki wybór

Amelia Ada Olga Blanka Nadia Inez Julianna Kasandra Laura Lilianna Marcelina Martyna Nikola Paula Wiola

Gość ulululu
ehhh znow te zosie,emilki ... mnie sie nie podoba. z reszta teraz to same wiktorie,amelki chociaz amelka ladne jest.a wiktorie to bardzo nsa zadzieraja male smarkule a juz wiedza ze trzeba sie nosic jak wszy na grzebieniu hihi:D

Gość cepra
własnie zastanawiam sie nad Rozalią albo Antoniną

hmmm ale jak to znowu ? mi sie takie prawie od zawsze podobaly... to nie jest chwilowa moda... po co byc na sile oryginalnym? :)

zdecydowanie Zofia. mi się bardzo podoba i jeśłi będę miła córkę będzie zofia. mała zosia, duża zofia. uważam,że imię powinno być proste i na temat, wkurzają mnie zmyśle imiona gdzie można wiele przekształcić np. Marcelina - marcysia,marta. wioleta -wiolleta, wiola?? natalia - natalka, -natasia,- nati? a już najgorsze to Joanna!!! --joasia, jo-jestem asia, - asia , -aśka --blleee.

Gość abisi
1-anastazja 2-sara to moje marzenie na imie dla córy ale niestety albo i stety mam miłoszka i oskarka

1-anastazja 2-sara to moje marzenie na imie dla córy ale niestety albo i stety mam miłoszka i oskarka

nie no przestancie z tymi zoskami skoro zoska to moze i baska chociaz to jest nawet lepsze.moja corka bedzie Vanessa ale lubie tez Marta,Olga,Amelia,Eryka

no sorki chery____ ale ja nie trawię imona Joanna działa na mnie jak płachta na byka ale nie obrażaj się nie Ty wybierałaś imię dla siebie :) , są gusta i guśkiki o nich się nie dyskuyuje ale skoro rozmawiamy o imionach to się wypowiedzmy. a swoją drogą Paulina ładnie, angelika też chociaż daje się poprzekręcać.

Gość przeciz Joanna jest sliczne

no ale co ma barbara z zofią wspolnego ? barbara mi sie nie podoba... to juz predzej : grazyna czy helena :)

Gość kikx
Shanti (Szanti) najpiekniejsze

grażyna - też ładnie, helena też ale kojarzy mi się z: helena, helena (kiedyś była taka reklama napoju), a poza tym ludzie będa mylić z haliną!, sara -- sara mała księżnicza...bajka była, a psów \"sarów\" w każdym bloku i na każdej klatce...........

Gość przygoda_
Joanna jest ok, ja z kolei nie trawie udziwnionych typu Vanessa, Xavier czy Nikola, no ale rodzice myślą czesto o sobie nadając imię a nie o dziecku. Jak sie ma pare pomysłów w zanadrzu to po urodzeniu można sie dziecku przyjrzeć i zdecydować czy bardziej wygląda na Basię czy np. Zosię :)

Gość kikx
a podoba wam sie Shanti?

Gość przygoda_
z szantami się kojarzy, może wyrośnie na żeglarza? :)

mi sie wydaje,ze skojarzenia mozna podzielic na dobre i zle... helena- skojarzenia z napojem sympatyczne :P natomiast z halina nie, bo nie zbyt ladne :P wiec grazyna, łucja, zofia, roza :P ostatecznie ola :)

ja uwazam ze \"nalezy\" kultywowac :P tradycje polska czy slowianska:P i nadawac imiona typowo polskie :P

Gość kikx
a ja uwazam ze to co sie komu podoba :)

widzicie każdy ma swoje upodobania. ja też nie lubię wymyślania typu Vanessa, Xavier - jak już ktoś tu napisał. albo shanti - jak to wymawiać , jak wołać? rany ... krzywda chyba dla dziecka.

Gość kikx
Szanti po prostu dlaczego krzywda? ladnie brzmi. Xavier to juz dno

wiesz, ja sie z tym nie moge zgodzic bo np. imie dab to straszna krzywda dla dziecka... chocby dlatego,ze brzmii jak glab... :o

Gość kikx
rodzice tyle mysla nad imieniem a potem jest zazwyczaj tak ze dziecku sie nie podoba

Gość moja rada
A moze Izabela? Wszyscy mi mowia ze mam piekne imie i latwe do wymowy dla obcokrajowcow... tylko nie grazyna zofia i baska bo to katastrfa!!!