Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marteliku

Kulturalnie o naszych Kobietach i Kultura za granica ..

Polecane posty

Gość Marteliku

Szukam wytlumaczenie od ludzi ktorzy maja jakas wiedze kulturalna. Mieszkam juz w Anglii 12 lat i mam pytanie ogolne. Coraz bardziej widzi sie ze Polki zwiazaja sie z takimi typami jak Arab, Turek czy Pakistanczyk. Przewaznie to sa dziewczyny ktore nie sa brzydkie i maja mozliwosci wybrac innych facetow jak by sobie chciala. Widze roznice tu bo Angielki czy dziewczyny z innego pochodzenia to raczej takich unikaja, a Polki nie. Moje pytanie jest takie, dlaczego Polki takich wybieraja ? Czy to jest jakas moda, czy jakas roznica kulturalna, czy naiwnosc ? Prosze o kulturalne odpowiedzi, swojim pytaniem nie chcem nikogo obrazic tu. Nie zalozylem ten topik zeby pozniej czytac komentarze podobne do "Bo Polacy to brzydkie i smierdza" i rowniez zeby czytac "Bo Polki to d***ki", wypraszam sobie takie komentarze, chcem po prostu ta situacje zrozumiec.

Gość mnie się nie pytaj
chyba właśnie po to założyłeś kolejny temat z tej samej serii :O ale zobaczymy [IMHO - wszystko powiedziałeś już w pierwszym poście]

Gość Marteliku
To jest moj pierwszy raz tu, i to jest powazne pytanie.

Gość moja kolezanka zwiazala
sie z turkiem. bo sie zakochala.

Moim zdaniem to wynika z tego, że jest pewien typ kobiet, które lubią sie zadawać z \"buntownikami\". W sumie wiele kobiet to lubi. Tylko one źle rozumieją definicję buntownika. W Polsce są to kobiety związane z dresiarzami, pseudokibicami, złodziejami, prostakami, pijącymi alkohol i ćpającymi degeneratami. Równie dobrze możesz sie zapytać, dlaczego kobiety zadają się z takimi ludźmi, skoro większość ludzi ich unika. Dla niektórych problemem nie jest nawet to, że są regularnie bite czy że facet je okrada.W Anglii, czy w innych krajach, na marginesie społeczeństwa są właśnie uchodźcy z krajów muzułmańskich, z Afryki (też muzułmanie często) itd. A druga kwestia- jest typ kobiet, zwłaszcza takie, które się z w/w \"buntownikami\" zadają, które zawsze wybierają, z racji swoich upodobań, facetów prostackich i agresywnych, i jak w końcu trafią na kogoś, kto twierdzi, ze są super, piękne, itd., od razu czują się lepiej i są szczęśliwe. A muzułmanie nie mówią kobietom nic innego, bo tam jak chce się kogoś miło przywitać, czy powiedzieć cokolwiek o jakiejś kobiecie, trzeba zachwalać jej urodę. Bo to stanowi o wartości kobiety. Nawet jak jest okrutnym bazylem. I tyle.

Gość ruad
Po pierwsze - mam pytanie do autora : mieszkasz w anglii od 12 lat i zapomniałes języka polskiego ? Bo ten któtym sie posługujesz jest koszmarny. Po drugie - nie rozumiem dlaczego uważasz, że arab, pakistańczyk czy turek jest mniej wartościowym człowiekiem niż anglik czy irlandczyk czy polak ?

Gość lelumpolelum
A wiec ja sadze, ze to po prosu ciagle tkwi w Polkach i Slowiankach w ogole, ta potrzeba "silnego mezczyzny" i wydaje im sie, ze w takim macho z poludnia go znajda...Poza tym poza katolickim krajem maja w koncu mozliwosc sie wyzyc seksualnie tak jak tego zawsze chcialy, a nie wiecznie udawac cnotki niewydymki i latac do kosciola. Proste: nasz kraj nie toleruje wolnosci seksualnej jesli chodzi o kobiety, a wiec wychodzi to tak a nie inaczej za granica.

Gość lelumpolelum
Ano wlasnie desko! Wyruchac, bo normalny, godny seks jakos ciagle jest tabu...Trzeba sie najebac, zeby miec pretekst do seksu...Powiedz w towarzystwie: po prostu lubie seks! Obawiam sie ze Cie zlinczuja ;) Lepiej dawac dupy po katach.

Gość Marteliku
ruad, Powiedzialem ze mieszkam juz w Anglii 12 lat, a nie ze jestem z Polski orginalnie. To jest twoje podsumowanie ze ja mysle ze arab, pakistańczyk czy turek jest mniej wartościowym. Ja tylko powiedzialem ze widze duza roznice i chcem wiedzic dlaczego tak jest. Czy sa problemy czy nie w takich zwiazkach to nie jest moj problem i nie mysle ze wypowiedzic moje zdanie na ten temat to pomoze situacje tylko napewno bedzie prowokowalo reakcje gorsze od twojego.

Gość dfasfasdf
POLSKA ZAWSZE SŁYNĘŁA Z TOLERANCJI I TAKIE WZORCE U NAS PANUJĄ, NA DODATEK POLKI KTÓRE WYJEŻDŻAJĄ DO UK NIE MAJĄ ZŁYCH SKOJARZEŃ NA TEMAT NP PAKISTAŃCZYKÓW I STĄD TEN EFEKT

Gość Marteliku
Z tym to moge sie zgodzic, po prostu nie znaja tych ludzi. Wiem ze Angielki ich unikaja bo juz od dawna ich znaja, (mowie tu o opinie wiekszosc ludzi) tak samo unikaja Arabow, nawet nie ma mowy zeby z takim sie zwiazac. A Polki to coraz bardziej, dlatego nie rozumiem tej kulturalniej roznicy, ale to ze nie ma w Polsce naprawde imigrantow to sie liczy.

Gość Glasgow99
To nie tylko autor topiku to zauwazyl. Pracuje w Szkocji juz ok. rok i nawet w kosciele na kazaniu to slysze juz drugi raz od Ksiedza na ten temat :( Chyba cos w tym jest ?

Ja mam swoją teorię: polskie kobiety, urodzone w zimnym, ponurym kraju, blade, szare i nijakie, tęsknią za egzotyką, śniadoskórymi arabami i innymi, o gorącym temperamencie, którzy pozwolą im się poczuć jak atrakcyjna, godna pożądania kobieta, i którzy są inni niż typowy polski mąż, o anemicznej cerze, i piwnym brzuchu... :-D

moj maz jest Pakistanczykiem i dlaczego jest moim mezem? bo jest najwspanialszym facetem jakiego do tej pory znalam. jakbym byla romantyczka powiedzialabym jest \"moim ksieciem z bajki\" ;) i nie ma dla mnie znaczenia z jakiego kraju pochodzi. wazne ze jestesmy ze soba szczesliwi. a ani Arabowie, ani Pakistanczycy nie sa ludzmi drugiej kategorii wiec ja w ogole nie rozumiem po co w Polsce sie drazy ten temat.

Gość Marteliku
Ja mysle ze tu chodzi o skale tej roznicy. Tak jak pisze z obserwacji to duzo Polek takich wybiera a inne biale kobiety to ich unikaja, czy nawet jak wybieraja to jest malo takich zwiazkow. A Polki sie roznia i to bardzo. Dlatego ten temat "sie drazy". Jako ktos ktory w wiekszosci jest wychowywany w Anglii to widze dlaczego (jakie slowo moge uzyc) "oplaca sie" dla Araba czy Hindusa zwiazac sie z biala kobieta, w tym wypadku Polka, ale nie widze ze biala kobieta ma duzo z takiego zwiazku.

Gość ktoś z kądś bądż
hmmm słuchajcie 1 jedyna osoba tu na forum stwierdziła prawde obiektywna i słuszna zreszta , Polki nie maja uprzezdeń poprostu nie generalizuja calego anrodu przez 1 czy 2 ludzi , my tez jako polacy na całym swiecie slyniemy jako złodzieje ale jak bym gdzies pojechal i nazwano by mnie tak pogryzął bym ze złości , to ze polscy chłopcy jezdza za granice kradna hmmm czy tez moze i kobiety to robia , to nie moja wina mimo że jestem polka , wierzcie mi i w tym wypadku nic nie am do tego kultura ani religia , bo sami zobaczcie kultura nasz kaze byc honorowym religia uczciwym 7 nie kradnij a co robimy????? mozna przykłądami sypac jak z rekawa mag , ale coś wam powiem , my mamy zła opinie o jnnych narodach oni maja złą o nas , jak byłam w Turcji usłyszałm ze polki sa wyrafinowane łatwe chetne i bez wstydu , jak jestem tu slysze ze turcy sa tacy tacy i owacy , jak jestem tam sataram sie udowodnic im ze na całym swiecie sa ludzie i taborety , tak w polsce jak i w turcji , angli , usa , jak jestm tu staram sie poakzać to moim znajomym , wiecie co na 8 miesiecy wielu moich znajomych zmieniło zdanie , a mój szef z zona zaczei jeżdzic tam na wczasy i bardzo sobie chwala ludzi , rozmowy i wypoczynek , oraz sprawy biznesowe które moj szef tam załatwia ..........................................wiec nie piszecie prosze ze jak inna kultura to beeeeeee , jak inna religia beeeeee, jak inna skóra beeeeeeeee

Gość Iranka
Mój mąż jest Irańczykiem (Persem a nie Arabem). Poznaliśmy się w Londynie i mamy synka. Dlaczego on? PO prostu zakochałam się. Ma podobne spojrzenie na życie mimo, że dzieli nas religia, język, kultura i sposób wychowania. Jesteśmy ze soba 3 lata. Żadne z nas nie zmusza drugiego do czegoś czego nie chce robić. On nie nakazuje mi abym ubierała się inaczej tak abym nie kusiła mężczyzn, ja nie zmuszam go do jedzenia np wieprzowiny. Związek jest drogą kompromisu i my tak żyjemy. Coś za coś, ale to nie znaczy że rezygnujemy z siebie lub swych marzeń. W naszym otoczeniu jest pięć takich samych związków (polka-Irańczyk w tym już czwórka dzieci). Jednym słowem jakoś się przyciągamy. A na zapytanie mego męża dlaczego Polka? bo są ladne i podobnie patrzą na życie. Prawdopodobnie wiele z nas stawia na pierwszym miejscu rodzinę i to jest dla nich ważne.

byc moze tak nisko sie cenią ze biora sie za takich, moze nie wierza ze stac je na kogos lepszego

Gość ktoś z kądś bądż
haha Ariane a kto twym zdaniem jest lepszy???? haaaaaaaa Polka który idzie do pracy wrca kładzie sie przed tv z piwem , czy tez wychodzi do pabu posiedziec z kumplami???/ powidz jak dobrze znasz inne kultury , meżczyzn innj narodowości i zwyczaje naszych rodowitych panów >?????? co twoim zdnaiem znaczy '' lepszych'' ???/

Gość nietypowy sk..
Polki tak robią?

Gość ktoś z kądś bądż
jeśli mężyzna daje mi to czego od takiegoż mężczyzny oczekuje , nie zostawia mnie z problemami , jest ok , opiekunczy , uczuciowy , poświeca mi każda swa chwile , toleruje mnie jaka jestem , ma szacunek do mnie rodziny i przyjaciół , ma podobne zdanie na wiele tematów , nie ogranicza mnie w żaden sposób , nie cenie wyzej odemnie imprez alkoholu czy kolegów , co nie przeszkadza mu wyjść ze man na disco czy do znajomych , czy twoim zdnaiem jest zły , znajde lepszego i w czym bedzie lepszy????? day rade jeśli masz patenrt na idealnego faceta ????? skoro taki jak napisałam nie ejst doskonały ????

Gość ktoś z kądś bądż
nietypowy - błąd w pisowni popełniłam , jestem w pracy pisze szybko , ale myśle ze mozna sie domyśleć że chodzi o Polaka , a jak bys dokłądnie przeczytał moje posty , dowiedział byś się że nie generalizuje mężczyzn , a ten post dotyczył tylko odpowiedzi na stwierdzenie Ariane , która przeczytawszy post dziewczyny , napisała że nie wiedza ze stać na lepsze , wiesz dobrze hmm a moze nie wiesz , ze w krajach muzułmanskich alkoholizm jest znikomy czego przeciwieństwiem sa inne wyznania , coć nie mam obiekcji narodowych ani rasowych , każdy człowiek ma swój rozum i swoje zachowanie , nie wpływa na to wyznanie czy pochodzenie