Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

N_A_S_T_K_A

Wyrwac sie z domu-marzenie i główny cel...

Polecane posty

Wypowiedzcie sie na ten temat.Zapraszam mlode osoby do rozmowy.Ludzi,ktorzy dążą do wyrwania sie z domu z rożnych powodów-chec usamodzielnienia sie,ambicje,trudna sytuacja w domu,a moze alkoholizm i przemoc? Tylko dla powaznych i szczerych.Piszcie ❤️

Będę pierwsza:) Oczywiście że do tego dążę, zawsze dążyłam... Nawet jak byłam mała myślałam często \"jak będę mieć swoje mieszkanie to...\" Może być malutkie, w mało luksusowej dzielnicy, aby jak najszybciej... Nie będę czekać 10 lat żeby kupić sobie apartament, wolę szybciej a skromniejsze... Powód? Własna ambicja i chora wręcz chęć do samodzielności. Po prostu tak już mam, że wszystko muszę mieć SWOJE i wszystko muszę sama, inaczej źle się czuję. Zdecydowanie można powiedzieć że jest to mój głowny cel:)

Gość amidaala
ja tez chce jak najszybciej nie znosze mojej rodziny:/ niestety najwczesniej za 2-3 lata sie wyprowadze mam 22 lata studiuje 2 kierunki, niestety w swoim miescie wiec nie wynajmuje mieszkania wiadomo z praca przy 2 kierunkach raczej ciezko i jak tu zyc:(

Fajnie dziewczyny,ze sie odezwałyście.Ja rowniez uparcie daze do ucieczki stad.Powodow jest wiecej,ale glowny to to,ze jestem zmeczona moimm domem.Panująca tu atmosferą,zasadami(których nie ma) i nasuwajace sie obrazy z dziecinsktwa :(:( I oto w niedziele wyjezdzam.Dopięlam swego.Zaczyn studia w miescie oddalonym co prawda o jedyne 250 km,ale jednak...Boje sie,nie wiem co mnie czeka,ale jak zawsze mawiałam\"jak najdalej stąd...\"

Ja uciekam już w sobotę hehehe, kocham rodziców ale edukacja wzywa :) Nastka gdzie jedziesz na studia? Ja mam ok 350 km bo w Częstochowie

Presse Cirton wiesz,rodzicow to kazdy kocha,to rodzaj milosci bezwarunkowej ;) Ja jestem z dolnego śląska,wybywam do Nysy.

Gość i prosze bardzo
presse_citron co bedziesz studiowac w czestchowie bo ja tez zaczynam studia w czestochowie i tez marzy mi sie wyrwanie z domu :( jednak to niemozliwe

Gość sukienka w paski
Mam 22 lata od ponad 2 mieszkam sama. Studiuje i pracuje nie jest latwo ale czlowiek jesli chce moze wszystko

Wlasnie,co bedziecie studiowac lub co studiujecie? Sukienko gratuluje i pozdrawiam.Napisz cos jeszcze o sobie:*

Gość i prosze bardzo
na ap zamkneli filologie angielska mowie serio!! kolezance zadzwonili 15 wrzesnia . ja zaczynam inzynierie srodowiska

Gość 23 latkaa
Ja się właśnie wynoszę :D

Gość 23 latkaa
motywy mam 3

Dziewczyny piszcie wszytsko,co Wam lezy na sercu.Nie mam na mysli jakiejs konkretnej ucieczki.Mam na mysli SAMą CHęć wyrwania sie.Ja tez uciekam na studia.U mnie sa uczelnie,ale ja wybralam oddalona od domu o 5 h.BO NIE CHCE TU BYC! narazie tez rodzice beda pomagac,ale ja chce tej pomocy MINIMUM!

Zamknęli filologię angielsko francuską na którą chciałam iść :( Ale te Pojedyncze filologie zostały ;) Nastko, jeszcze kilka dni i się wyrwiesz :* Życzę Ci powodzenia

Gość 23 latkaa
Trzy motywy: studia, praca , facet.

Gość 23 latkaa
i 4 motyw: chcę poczuć smak wolności :D prawdziwego życia, a nie na garnuszku mamusi.

Tak,uda mi sie.Dopnę swego,oby wszytsko mi sie powiodlo. 23 latko u Ciebie to juz i tak chyba czas najwyższy? ;)

Gość rene zellweger
dziewczyny, ja mam to samo. niestety studia dopiero za dwa lata :( ale mam podobne marzenia, może dacie jakiś kontakt do siebie? mój e-mail: curiousxp@poczta.fm