Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chomiczka małego

jutro kupuję chomika, o czym pamiętać?

Polecane posty

Gość chomiczka małego

Jestem dorosła, nie żaden kaprys dzieciaka. ;) Zarabiam dobrze, chomik będzie miał wszystko. Na co zwrócić uwagę kupując chomika w sklepie? sklep jest kilka minut drogi od mojego domu, jak go transportować>? doradźcie help pleas:)

Gość chomiczka małego
nie wiem jakie gatunki będą w sklepie. a jaki polecasz?

Gość polecam chomika
rasy syryjskiej sa o wiele mniej bojazliwe i madrzejsze niz dzungarskie np. sa specjalne kaltki w ktorej mozna go przetransportowac ale ja to robilam w malym kartoniku wsypac trocin i tyle , znajdz dobra klatke i nie trzymaj jej na ziemi bo tam za bardzo wieje i nie na sloncu caly czas musisz znalezc dobre miejsce , pamietaj zeby dawac swiezej zeileninki tez salata itp. nie tylko kolby i ziarna co tam jeszcze

Gość zmienny nick
o forsie

uważaj jak juz go dotransportujesz do domu...nie trzymaj w akwarium, bo może nawiać, a jak w klatce to uwazaj na rozstaw pretów klatki, wybierz takie gęste, bo chomik sie moze przecisnąc i tez nawieje :D

Gość nhjyu
prosze, kup sobie chomika dzungarskiego, sa najlepsze na swiecie. w sklepie powinni "zapakowac" chomika wjakis kartonik z otworami na cyrkulacje powietrza. nic konkretnego wiedziec chyba nie musisz:) ja mialam 2 dzungarskie chomiki i to byly najfajniejsze zwierzaki jakie kiedykolwiek mialam, niestety jeden po 1.5 roku zdechl a drugi z tesknoty na nasteony dzien.

czy ma zdrowa sierść, czy się żwawo rusza, a w zoologicznym powinni Ci dać takie małe kartonowe pudełko z dziurkami do przetransportowania zwierzatka; koniecznie kup mu karuzelke! :)

Gość 111111111
pamiętaj,żeby go zabrać ze sklepu jak już zapłacisz

Gość texasowy chlopiec
jesli dobrze zarabiasz to kup tysiac chomikow i dwa koty beda miala wyzerkie, po chomikach moga byc myszki niekoniecznie biale

Gość dążę do perfekcji
a ja zdecydowanie polecam Ci koszatniczkę, bo widzę że rozważałaś zakup tylko pomiędzy chomiczkiem i szczurkiem. Koszatniczki są wielkości szczurka, ale 100 razy ładniejsze i milsze od nich. W porównaniu z chomikiem są też 100 razy mądrzejsze. Możesz je trzymać na rękach i głaskać i nie będą uciekać jak chomik. Poza tym jeszcze jedna sprawa. Z chomikiem rozstaniesz się już po 1,5 - 2 latach, koszatniczka żyje dłużej.

Gość ale szczurki tez sa fajne
i madre

Gość chomiczka małego
a radzicie jednego czy parke?

syryjskie najbardziej da się oswoic aczkolwiek moim zdaniem sa najbrzydsze i najwieksze z chomików ;) ja mialam dżungarka i później bałam sie go brać na ręce tak gryzł :D roborowskie znowu powinno sie kupować co najmniej 2 bo one nie lubią samotności

Gość nhjyu
no u chomikow taki minus, ze nie da sie ich potrzymac w spokoju na rece. ale moje byly zajebiaszcze, lataly po claym pokoju;)

Gość nhjyu
ja mialam 2, byly to bracia, czyli z jednego miotu ale i tak w pewnym okresie swojgo zycia gryzly sie.musialam je rozdzielac, pozniej juz bylo spoko.

jeśli chcesz parke to licz się z tym że one bardzo szybko sie rozmnożą i weź pod uwage czy będziesz miała co zrobić z potomstwem.. a i własnie jak chcesz 2 chomiki to trzeba wziąć z jednego miotu bo później jak bys chciała dokupić drugiego będa problemy

Gość chomiczka małego
a koszatniczka ma jakieś wady>?

tez polecam koszatniczke, ale nie ze sklepu ewentualnie myszoskoczki lub szczury a chomiki...syryjski moze byc w normalnej klatce, dzungarski i roborowskiego powinien miec klatke z wezsza odlegloscia miedzy szczebelkami w sklepie dostaniesz pudelko do przetransportowania zwierzaka

a tak w ogóle to ja polecałabym fretke :D super zwierzątko tylko niestety trzeba jej poświęcac troche czasu

Gość texasowy chlopiec
kup sobie pieska wielkosci chomiczka, nie jest tak glupi i przynajmniej dluzej zyje, moj Azorek ciagle jeszcze zywy, a ten glupi chomik wlazl w szpare i zdechl bo nie umial wyjsc z powrotem

duży czy nie ale świetny! w zoologicznym widziałam jak się fajnie rozłozyła na hamaku, nawet mój facet wymiękł i od razu chciał kupić ;)

Gość dążę do perfekcji
koszatniczka nie ma żadnych wad, jedyną rzeczą na którą trzeba uważać, to nie karmić jej owocami, bo nie może jeść słodkiego.

Gość acacciaa
kup królika miniaturowego rasy "baranek". Moj byl fantastyczny: zachowywal sie maly psiak, zyl 9 lat. Buuuu to byl naukochanszy zwierzak na swiecie.

z takich malych gryzoni mialam dwie myszy i chomika. myszki polecam, kochane zwierzatka, zyly u mnie prawie 3 lata, a chomik gryzl okrutnie i otworzyl sobie raz drzwiczki z klatki, wiec uwazaj ;) ogolnie chomiki gryza, kogo sie nie spytalam to mowil ze chomik go gryzl. mam jakis uraz ;) no i te wystajace rozowe dupy... :P

do autorki - może zanim kupisz cokolwiek, ustalmy, czego od zwierzaka oczekujesz? ma siedzieć w klatce? chcesz z nim wychodzić? ma być tani w utrzymaniu? ma długo żyć? i tak dalej zaraz ktoś poleci kupno konia wyścigowego :D