Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzechu_warte

AP Edukacja - opinie

Polecane posty

Gość grzechu_warte

Najostatniejszy dzwonek mam żeby cokolwiek zrobić - chcę iść na kurs fotograficzny do AP Edukacji. Co wiecie o tej szkole? Interesuje mnie krakowski oddział ale też globalne opinie o APE

Gość tamburyn
AP edukcja ostatnio głośno się o tej szkole zrobiło:) Podobno naprawdę całkiem niezła szkoła zarówno jeśli chodzi o kadrę jak i zapleczę więc to chyba trafny wybór:) a dlaczego akurat fotografia? pasja czy zwyczajnie ciekawość?

Gość grzechu_warte
Zdecydowanie pasja - jedna z niewielu które mam szansę zrealizować. (No bo korony Himalajów już nie zdobędę). Fotografię odkryłam stosunkowo niedawno i na razie sama próbuję coś cykać. Ale chciałabym się nauczyć trochę podstaw od profesjonalistów. Stąd pomysł AP. :)

Gość tamburyn
świetnie więc, że chcesz ją rozwijać - dobra szkoła tylko Ci pomoże bo nawet jeśli masz talent warsztat napewno nie zaszkodzi:) co najczęściej fotografujesz?

Gość grzechu_warte
Na razie głównie widoki. Chciałabym ludzie ale jestem nieśmiała :( Ale mam nadzieję ze warsztat pomoże mi nabrać również pewności siebie i poznajduję modeli :) Mam też kilka "abstrakcji" bo to też jest fajne. No ale głównie "widoczki" trochę ludzi ale z daleka :)

Gość no sie zapislaam ze 2 lta temu
na grafike komp. W dniu rozpoczecia zajec przyjechalam na miejsce gdzie okazalo sie ze moich zajec nie ma!!! Zdziwiona poszlam do dyrektorki, ktora oswiadczyla mi ze moj kierunek usuneli bo za malo osob sie zglosilo. Nikt nie raczyl mnie o tym wczesniej poinformowac. Powiedziala tez ze zadzwoni w poniedzialek zeby cos tam ze mna omowic. Oczywiscie nie zadzwonila. Kiedy poszlam po zwrot kasy baba z wyrzutem i wielka pretensja zapytala sie dlaczego rezygnuje, kiedy odpowiedzialam czemu mina jej zrzedla. Tak wiec dziekuje za taka szkole gdzie mimo ze im place olewaja sluchaczy

Gość no sie zapislaam ze 2 lta temu
a moze sprobujesz na akademie sztuk pieknych?

Gość nie mogę zasnąć
W tym roku na ASP już się nie dostanie. Miejsc już brak. Co do Ap Edukacji to ja też słyszałam dobre opinie o tej szkole i zdziwiona jestem, że taki nr tam był:/ Może, gdybyś nie zrezygnowała to grupa by się jeszcze utworzyła ...

Gość grzechu_warte
Na kursy fotografii też już brak miejsc?

Gość klusek_śląski
sam fakt, że jakiś kierunek nie rusza doprawdy nie jest niczym nadzwyczajnym a jeśli chodzi o AP to możliwe, że na początku i tak było ale teraz ta szkoła jest zdecydowanie bardziej popularna i od dobrych kilku semestrów o niczym podobnym nie słyszałam

Gość tamburyn
może nie tyle brak miejsc co już dość późno więć proponuję zadzwonić i zapytać:) a co do AP - ja też nie spotkałam się z taką opnią - zresztą jeśli Twój kierunek nie ruszył to nawet gdyby Cię z kwiatami przepraszali i tak byłabyś niezadowolona;)

Gość nie mogę zasnąć
Grzechu warte, wiesz ASP to bardzo popularna placówka;) Ludzie walą drzwiami i oknami, tak więc wątpię, żeby miejsca jeszcze były. Choćby na kursy, ale yhm warto sprawdzić.

Gość grzechu_warte
Na ASP są jakieś kursy w ogóle?

Gość tamburyn
i co z tego, że popularne? wiesz jaką trzeba mieć teczkę, żeby tam się dostać? już nie mówiąc o tym, że normalnie i tańczyć i stepować, recytować, deklamować, reklamować i nie wiem co jeszcze;) tu chdzi o kurs, sprawdzenie, próbę a niekoniecznie szerokie wody:)

Gość grzechu_warte
No raczej że o podstawy chodzi. Moja teczka wygląda jak na razie dość żałośnie :(

Gość tamburyn
czyli czas na naprawę tego stanu:)

Gość grzechu_warte
Najwyższy czas jak sądzę :) Dlatego zainteresowały mnie szkoły policealne - Studia już mam a teraz chcę się po prostu czegoś nauczyć :) Myślicie że to dobry pomysł?

Gość klusek_śląski
na własny rozwój nigdy nie jest za późno (uniwersytety III wieku cieszą się ogromną popularnością:P) a na spełnianie marzeń tym bardziej. Próbuj - byle szybko:)

Gość caffeine
AP Edukacja ściąga zawsze najlepszych wykładowców.

Gość zaraz usnę
Gdzieś wyczytałam albo ktoś ze znajomych mi mówił, że ApEdukacja wynajmuje sale i zatrudnia wykladowców w typowych szkół fotograficznych:) Tylko ceny mają bardziej przystępne niż szkoły specjalistyczne:)

Gość miłość ponad wszystko
Trochę późno już jest ale zapisać sie można chyba jeszcze teraz w październiku. A jak nie teraz to w semestrze zimowym. A co do szkoły to jest to dobra szkoła. Mają znanych w środowisku akademickim wykładowców, zapewniają praktyki a także mają własne pracownie. Na pewno fotograficzne, kosmetyczne i fryzjerskie.

Gość grzechu_warte
Potwierdzacie opinie jakie słyszałam na temat tej szkoły.

Gość zaraz usnę
No to nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz? Zapisuj się i już nie marudź;)

Gość grzechu_warte
Nad swoimi zdolnościami :) Nie wiem czy warto je rozwijać :)

Gość tamburyn
skoro nie wiesz to sprawdź:) zadzwoń, zapytaj, pojedź, zobacz... i sama oceń czy warto:)

Gość grzechu_warte
Oni mi przecież nie powiedzą przez telefon - nie nie ma pani talentu niech pani idzie na spacer zamiast myśleć o fotografii.

Gość kiszkaślepa
nie chodzi o to czy masz talent tylko czy masz jakiś warsztat (w znaczeniu umiejętności). Talent może być pomocny, ale jak go nie oszlifujesz to nic nie osiągniesz.

Gość jestem w 3 semestrze
na kierunku fototevhnika w Katowicach .... fajni nauczyciele ida na reke jak moga oprocz tego ze wg wszystkich i nawet samych nauczycieli ucza przstarzalych niepotrzebnych nikomu rzeczy da sie przezyc, ale.... ciemnia to katastrofa :O na 6 powiekszalnikow dzialaja 3 ...tylko jeden jest do kolorowej fotografi (jak masz w klasie 20-30 osob to mozecie juz w ogole odpuscic sobie te lekcje i podzielic na grupy ktora przychodzi o kotrej i dziala w ciemni bo inaczej wiekszosc z was bedzie miala zyebane godziny wlokac sie bezsensu po szkole i okolicach :O ) atelier jest takie sobie, jeden aparat, oswietlenie, komp itp. malo miejsca strasznie, szkola nie zapewnia modeli/ek. praktyki zapewniasz w sweoim wlasnym zakresiie (choc na poczatku mowili, ze zapewnia ci praktyke o ile sam nie zalatwisz) Jeden wielki burdel i tyle. co chwile zmieniaja plan, nauczycieli, zaden nauczyciel nie wie wczesniej co wymysla administracja nie mowiac o nas - sluchaczach :O Ale z tego co wiem w Profesji jest tak samo....

Gość miauuuu
A czemu fotografia? Teraz przecież zdjęcia robią się same - nie trzeba się tego uczyć juz lepiej iść na operatora filmowego

Gość miłość ponad wszystko
Praktyki załatwiają jeśli samemu się nie załatwi. Wiem to na pewno :)