Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzechu_warte

AP Edukacja - opinie

Polecane posty

Gość heloł
pech pechiem - kwestia wyboru. dobry wybor - dobre zycie ;) [kurcze prawie jak slogan reklamowy :D albo spot wyborczy :D]

Gość gramatura
dlatego ludzie chcą zasięgnąc opinii o konkretnej szkole. Mało kto pyta, co wybrać - szkołę policealną czy studia bo na to pytanie większość odpowiada sobie sama:)

Gość hahahhihahaha
cytrynka_mądralińska Oj "kup sobie dobra lustrzanke " Ja słyszałam, ze teraz dodają do "dobrych lustrzanek" talent jeszcze ;P Gadasz jakbyś nie miała /miał pojęcia o co chodzi. Nie wystarczy dobry aparat. Trzeba jeszcze wiedzieć do czego służą przyciski ;P Już na pewno trzeba wiedzieć jakie efekty chce się zastosować bo co z tego, ze zastosujesz efekt losowo? Będziesz mieć losowe zdjęcia. Trzeba mieć wizję zdjęcia przed jego zrobieniem to cała sztuka. LOL :D:D:D Dobra lustrzanka i jasny obiektyw to jest wszystko by robic DOBRE zdjecia :D Efekty o jakich mówisz by uzyskac robi sie w domciu, przy kompie a jeden najlepszych pomocy do tego udzieli ci np. Photoshop ;) to co kiedys robili - te grube ziarno, mocne kontrasty itp. robili meczac sie w ciemni teraz masz program graficzny ;) a z obsluga programu graficznego mozesz nawet nie kupowac jasnego obiektywu ani zadnych filtrow bo zrobisz tak samo w pr. graf. Dobra lustrzanke z jasnym obiektywem kupujesz tylko jezeli chcesz sie cieszyc ze to ty robiisz aparatem dobre jakosciowo zdjecia a jezeli chcesz robic zdjecia interesujace chocby przez same efekty idz lepiej na Grafike Komputerowa :P

Gość grafffa
A propos grafiki. Wie ktoś jak z tym w kierunkiem w Ap? Czego ni tam uczą i czy warto się na to zapisać?

Gość czarmy_kruk/wrona
AP jest najlepsza.

Gość radastarszych
Grafiki samemu w domu nauczyć się można. Ihmo nie wartow ydawać kasy na kursy.

Gość gigante
W grafice praktyka jest najważniejsza. Samemu dużo nauczyć się można, ale łatwiej jest jeśli ktoś służy radą i pomocą. Pokaże, doradzi, wytłumaczy. I najważniejsze: fachowym okiem oceni efekty twojej pracy. Tak więc nie zgodzę się, że nie warto wydawać pieniędzy na kurs. Warto, jeśli kurs jest dobry i prowadzony przez profesjonalistów:)

Gość paleniezabija
"Dobra lustrzanka i jasny obiektyw to jest wszystko by robic DOBRE zdjecia Efekty o jakich mówisz by uzyskac robi sie w domciu, przy kompie a jeden najlepszych pomocy do tego udzieli ci np. Photoshop" Technicznie moze i dobre zdjęcie się zrobi - nie przeczę. A raczej jakościowe jeśli chodzi o kontrast kolory. Ale aparat sam nie ustawi świetnego kadrowania. Sam nie uchwycie dobrego momentu. Sam nie znajdzie emocji. Do tego potrzebny jest CZŁOWIEK. I tylko od człowieka zależy jakie zdjęcie wyjdzie. A zdjęcia kombinowane w Photoshopie to nie zdjęcia tylko obrazki.

Gość top2000
grafffa napisała: "A propos grafiki. Wie ktoś jak z tym w kierunkiem w Ap? Czego ni tam uczą i czy warto się na to zapisać?" Mają dobrych wykładowców. Przynajmniej jeśli chodzi o Poznań Katowice Warszawę i Kraków. Mają dwa kierunki: Grafika komputerowa - tworzenie grafiki. Oraz Grafik komputerowy - programy graficzne. Do wyboru :) 2 semestry to trwa

Gość grafffa
A skąd wiesz o tych wykładowcach? Podają kadrę na stronach?

Gość top2000
Nie podają :) Ale słyszałem nazwiska wykładowców które znane mi były z innych uczelni :)

Gość jasny obiektyw
A zdjęcia kombinowane w Photoshopie to nie zdjęcia tylko obrazki.- ---- jak juz napisalam, zdjecie w Photoshopie bez zbytniego udziwniania da ci dokładnie to samo co jasny obiektyw i filtr :P co do kadrowania, nie wiem JAK ucza na fotografi, ale wiem jak ucza w AP a na pewno nikt nie stoi nad toba tlumaczac ci co widzisz i jak masz to widziec i jak wykadrowac. Profesorek sam nam powiedzial, ze mamy strzelac fotki, i kadrowac je (programem graficznym badz z gotowych fotek obcinac nozyczkami tyle ile uznamy za dobre, a potem przynosic mu do "oceny" )....

Gość Amelia06
Szkoła całkiem ok. Wszystko jednak zależy od oddziału w jakim będziesz się uczyć. Trudno uogólniać. Mają teraz ciekawy kurs/szkolenie asystentka/sekretarka z językiem angielskim np. we Wrocławiu. Brzmi nieźle.

Gość gość
w Poznaniu jest masakra nikomu nie polecam bo do egzaminu zawodowego praktycznie nie jestem przygotowany...szkoła ma olewke na uczniów i na poziom nauczania to jest tylko naciąganie na siano ta cała szkoła dwa lata stracone z mojego życia nie nauczyłem się niczego.....NIE POLECAM !!!!!!

Gość pawelec3
Ostatnio w Internecie krazą o nich niezbyt dobre opinie, zwłaszcza na forum pracowniczym gowork.pl/opinie_czytaj,407475 warto poczytać.

Gość gość
AP Edukacja to bardzo fajna szkoła! Mają ciekawe kierunki, których nie znajdziesz w ofercie innych szkół policealnych. Ja ogólnie jestem bardzo zadowolona, że dokonałam takiego wyboru. Tutaj trochę informacji, jakby ktoś chciał: http://study4u.eu/uczelnia/389-ap-edukacja Pozdr! :)