Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dagmarka24

Yorkshire terrier, jeszcze nie bylo

Polecane posty

Mam pytanie do wlascicieli Yorkow!!! Kiedy wasze Yorki zrobily sie niegrzeczne????? Czytalam kilka tematow na forum o tych psach i wszyscy jednoglosnie pisza ze to niegrzeczna, szczekajace psy! Moj York natomiast jest bardzo cichy i posluszny:-) Co prawda wychowujemy go z mezem, ze tak powiem twarda reka (ale oczywiscie nie bijemy), poniewaz spodziewam sie dziecka i nie chce aby pies potem determinowal moje zycie! A dla waszej wiadomosci moj York ma 6 m-cy! Czy jeszcze moze sie zepsuc???? I jeszcze jedno pytanie! Kiedy wyjasnieje mu siersc? Widzialam rodzicow, sa jasni:-)

ja mam yorka...ma już 5 lat...jest kochany...jedyny minus to że szczeka jak ktoś chodzi po klatce schodowej...mój jest czarny...nie zjaśniała mu sierść...wszyscy myślą że to jeszcze szczeniak :)

No wlasnie ja mojego od poczatku ucze, zeby nie szczekal! Tak jak karce go np. za zrobienie kupy w mieszkaniu, tak nagane dostaje za szczekanie! Moze chce zaprzeczyc naturze Yorka, ale nie chce zeby potem budzil moje dziecko lub denerwowal sasiadow:-)

Do yhy! A czy widzialas/es jego rodzicow? Bo moj piesek jest calkiem czarny, ale widze juz ze jasnieje! Slyszalam ze kolor siersci to tez geny! A fajnie by bylo zeby zostal taki czarny:-)

ja mojemu też nie pozwalałam szczekać...ale to chyba silniejsze od niego :)...one są strasznie uparte więc jeśli będzie chciał szczekać to będzie to robił...schowa się gdzieś w kąt a i tak będzie poszczekiwał...a czy twój daje się dotykać obcym osobom?...bo mój to tylko uważ domowników...żadna obca osoba nie może go dotknąć bo nie pozwala...mruczy a nawet chce uszczypnąć jak ktoś obcy go dotyka..

jego ojciec był też czarny,,,a matka jaśniejsza..ale nie taka całkiem popielata.. jestem dziewczyną :)

Wiesz wlasnie tego nie lubie, ze moj leci do kazdego! Tylko czeka az ktos powie \"ale ladny piesek\" i juz go niema! Jest bardzo lagodny, a wiem ze Yorki czesto sa agresywne, wolalabym zeby trzymal sie tylko mnie:-(! Nie moge sobie z tym poradzic!

no to mój jest całkiem inny...wogóle go nie może nikt obcy dotknąć...ja się z tego cieszę bo po co każdy ma go dotykać...ale on zawsze taki był...już od szczeniaczka nie pozwalał się nikomu obcemu dotykać...

tylko jak urodzisz dziecko to nie możesz go odtrącić...one są bardzo uczuciowe...nawet może się rozchorować ...

Kurcze to tylko moj jest taki? Myslalam ze ogolnie Yorki lubia byc chwalone, nawet przez obcych:-( Moj leci do kazdego napotkanego spacerowicza i kladzie sie przed nim, zeby go glaskac:-(

mój właśnie nie jest szczurowaty...waży 2,5 kg...ale ma bardzo ładną budowę...i nie ma długich włosów bo chodzi do fryzjera...

Gość Dżola Dżola
Tez mam yorka, ma 4 lata. Narcyz straszny, do kazdego leci zeby ją poglaskal i pozachwycal sie "jak cudny piesek". Wtedy jest szczesliwa. jesli nikogo nie spotka na spacerze, dramat i depresja totalna :D focha strzela i idzie do swojej "nory" pod fotelem. Tez bym wolala zeby tak do wszystkich sie nie garnela... Moja caly czas wyglada jak szczeniak- ma takie puszyste futerko, nie wiem czy to jakas inna odmiana yorkow, ale nigdy nie zrobily jej sie takie jedwabiste wlosy... Jaką siersc maja Wasze yorki?

no mój też jest taki puszysty i ma strasznie gęste te włosy...i przez to nie jest szczurowaty...jest malutki ale taki hmmmm jak to napisać?...nie jest taki drobniuchny jak inne yorki...(tzn.nie jest gruby)..mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :)

Moj wazy kilo:-) Tata jest miniaturka, wiec podobno bedzie wazyl max.1 70kg:-) A jesli chodzi o siersc to moj jest jeszcze mlody i ma puszysta siersc:-) Ale juz widze ze na glowie ma raczej gladkie wlosy:-) Powoli zaczynaja sie zmieniac:-)

A jak sobie radzicie z lzawiacymi oczkami, rzadka kupa, i czy kapiecie wasze Yorki tak jak pisze w podrecznikach, raz w tyg?????

mój też jest miniaturowy...a waży tyle bo nie ma takich delikatnych kosteczek jak inne yorki...ma budowę taką bardziej masywną...ale nie jest gruby....więcie o co mi chodzi?...bo nie umiem tego wyłtumaczyć :(

Przykro mi z powodu papugi:-P A moj ma wlasnie takie kosteczki jak kurczak w skrzydelkach:-) Cieniutkie i drobniutkie:-)

mój jak był młoodszy to bardziej mu łzawiły..teraz mniej...taki fajny płyn był kiedyś do przemywania oczków ale przestali go produkować :(...miałam z Jean Pierra ale nie był dobry...teraz przemywam mu wodą...mój nie robi rzadniej kupki...robi takie bobelki...kąpię go około raz na miesiąc...

Wiesz, a ja mojego kapie raz na 2 tyg:-) Bo lubie go wttedy czesac i ma super siersc:-) A czym karmisz swojego? Bo ja dawalam mu sucha Eukanube, ale bardzo wybrzydzal, a teraz podaje mu takie konserwy dla psow! Na poczatku wlasnie dostawal sraczki:-P ale teraz sie przyzwyczail:-)

Gość Dżola Dżola
Moja też jest z takich ubitych, masywniejszych yorkow. No i nie jest to miniaturka. Chodzi do fryzjera, w domu nie daje sie kąpać, czesanie to juz jest dramat, wydziera sie w nieboglosy (chociaz wcale jej nie ciagne za wlosy, dzrze sie dla samej zasady), pozniej sasiedzi mowia, ze mecze pieska :D Oczy jej nigdy nie łzawily, wiec nie wiem jak pomoc Twojemu yorkowi 😘

Z ta kapiela to u mnie zupelnie odwrotnie:-) Moja uwielbia sie kapac i czesac tez! Ale ja to robie 3-4 razy w tygodniu (czesanie) wiec pewnie sie przyzwyczaila:-)! A macie suczki? Bo jesli tak, to czy sterylizowalyscie? Ja chce miec kiedys szczeniaki! I kiedy pierwszej cieczki dostaja i czy to uciazliwe?????

Gość ja tez mam yorka
ma 6 miesiec i zauważyłam ze już mu śierśc jasnieje,mm suczke ale tez chcialabym mieć kiedyś szczeniaki:-) Moja psina nie szczeka duzo,chyba ze jest na dworze.

Gość ja tez mam yorka
sierść,przepraszam za bląd

ja mam pieska (faceta :P)....mój też nie lubi się kąpać,ale na szczęście się nie drze...je suchą karmę specjalną dla yorków firmy ROYAL CANIN...na konserwy wcale nie spojrzy...nie lubi ich...

Gość ja tez mam yorka
Ja tez daje mojemu pieskowi karme Royal Canin ale na razie tą dla szczeniąt i uwazam ze jest dobramdl tych pieskow,sam weterynarz mi ją polecil.

Ja także mam yorka 6 miesięcznego.Na początku nie chciał się czesać,ale wieczorem,gdy z niego siły opadły to zamiast głaskać zaczęłam używać grzebienia i teraz jest już coraz lepiej.Ale mam problem taki,jak ma ochotę na zabawę to ciągnie dzieci za nogawki albo skarpety,nie wiem jak go ukarać i oduczyć tego.Może ktoś miał podobną sytuację?