Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jest ze mną

co jest ze mną?

Polecane posty

Gość co jest ze mną

nie jestem ani gruba, ani chuda, jem tyle co każdy normalny człowiek. ale kiedy jestem w szkole, to cały czas burczy w mi brzuchu :/ w domu jak jestem to mogę nie jeść całymi godzinami, ale w szkole jak nie zjem czegoś co 2 godziny, to tak mi burczy, że aż wszyscy się na mnie gapią... co mam zrobić? to trochę krępujące...

po prostu w szkole spalasz szybciej (mózg potrzebuje paliwa do pracy) i siedzisz długo w niekorzystnej dla przewodu pokarmowego pozycji bierz coś do jedzenia - małą kanapkę, jabłko itp

Gość co jest ze mną
po jabłku mam jeszcze gorzej, czuję jakbym miała pusty żołądek i jeszcze gorzej mi burczy...:(

Gość co jest ze mną
no ale ja zawsze mam coś do jedzenia i mimo wszystko to nie pomaga. ciągle tylko słyszę jakieś głosy z mojego wnętrza, nie wiem, może to mój tasiemiec narzeka, że to co zjadłam było niedobre ;) niektórzy przez cały dzień siedzą na wykładach i nic nie jedzą i tak nie mają... to nie fair :(

Gość co jest ze mną
eleonora_kowalijskie: ja już myślałam o tym, zeby dodatkową torbę na jedzenie ze sobą nosić ;)

czasami też tak mam... ale nie mam pojęcia dlaczego więc Ci nie pomogę...

Co jest ze mną --> może po prostu taka przemiana materii, może nadkwasota, może niedobór cukru, może nadwrażliwość jelit. Oprócz efektów akustycznych masz jakieś dolegliwości?

Gość co jest ze mną
nic oprócz tego mi nie dolega, ale u mnie w rodzinie kilka osób ma nadwrażliwość jelit, może odziedziczyłam to po nich? a to może mieć jakiś wpływ na to?

Owszem. Ale poziom cukru i TSH nie zaszkodziłoby zrobić. Nasila się po jakichś konkretnych pokarmach?

Poza tym skoro piszesz, że częściej dokucza Ci to w szkole, to tym bardziej wskazanie byłoby na ZJD.

Gość co jest ze mną
nie, to tak zawsze mam, bez względu na to, co jem. nie mam pojęcia, co to jest tsh, ale dzięki za radę :)