Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lanitta

jaki kraj wybrać na podróż poślubną?

Polecane posty

Gość lanitta

Wiosną zamierzamy wyjechać w podróż poślubną. Decyzja należy do mnie, dokąd pojedziemy. Na razie nie wiem którą stronę świata wybrać, bo ukochana Grecja jakoś mi już minęła. Rodzice dosponsorują wycieczkę, więc jechać możemy dokąd chcemy. Kocham morze, piaszczyste plaże, stare zamki, piękne pejzaże. Do tej pory nie byłam w żadnym że tak powiem "pięknym" ze względu na te ostatnie - kraju. Teraz wezmę porządny urlop i chcemy nadrobić zaległości. Poradźcie proszę, może byliście gdzieś, gdzie naprawdę jest pięknie i mozna wypocząć?

Gość proponuje bialorus

Gość Somalia
tak tam pieknie i tyle przygod mozna przezyc :)

Gość lanitta
Białoruś i cała głupia reszta...Ja zadaję poważne pytanie, bo taka podróż raczej zostaje w pamięci. A jeśli ktoś już tak zazdrości, to niech się nie wyżywa na innych.

polecam Turcję okolice Bodrum, Marmaris, Fethiye, Oludeniz. My byliśmy w Egipcie i mamy wspaniałe wspomnienia (zapach starożytności, ciepłe Morze Czerwone, niezapomniane widoki podczas nurkowania- rafy koralowe, cudowne zachody słońca, malownicze krajobrazy)

Gość hiena32
ja byłam w cancun w meksyku.. cuudownie, piekne morze Karaibskie hmmm

Gość lanitta
Kuba i Dominikana...Wiele nazw pięknie brzmi i wiele jest reklam w sieci. Proszę, jak coś polecacie, to napiszcie ze względu na co sami byście tam pojechali albo tam wrócili. :) :)

ja polecam wyspe grecka jesli jeszcze nie bylas, blisko i taniej niz dominikana :) ja bylam i na pewno tam wroce :)

Gość lanitta
hiena32, napisz mi więcej o Meksyku z doświadczenia. Jakiś czas czytałam książkę o wykopaliskach i zamarzył mi się wyskok w tamtą stronę. Ponoć smaczna kuchnia a reszta?

Gość
o jejejejku, zapada w pamięć :) czymże jest podróż poślubna w porównaniu z całymi latami wspólnego życia

Gość hiena32
mmm kuchnia... i Ci Meksykanie niewyżyci wiecznie niezaspokojeni :)

Gość lanitta
upsasa, może nie śpimy na pieniądzach, ale oboje pracujemy, odkładaliśmy specjlanie na podróż, rodzice dokładają, więc możemy raz w życiu zaszaleć. Aby tylko miejsce było naprawdę super. Ale Egipt to stanowczo za gorąco:) A Grecja, wiem że jest piękna. Ale marzyłam od niej od kiedy otworzyłam ksiązkę do lityeratury na antyku. Tyle lat to trwało że zauroczenie minęło bez widzenia kraju.

na kubie i dominikanie nie byłam ogladam czasami discovery i sa tam takie programy o podróżach i jakos to mi sie najbardziej spodobało a jak mam polecic od siebie to Wenecja piekne uliczki ,usmiechnieci ludzie ,stare kamieniczki ehhhhh dla zakochanych:) Chyba ze praga ale tego pewnie nie bierzesz pod uwage:)

Gość lanitta
hiena32...oj chyba ci coś po głowie chodzi:)

Gość lanitta
neurosa1, podróż poślubna zazwyczaj jest tym co zawsze w odróznieniu od małżeństwa wspominasz z uśmiechem:)

Gość konstanz
Chciałabym miec taki dylemat jak ty:) Ja nie miałabym problemu z wyborem miejsca,ja miałabym problem ze zgromadzeniem pieniędzy na wyjazd:) Moge ci podac kilka propozycji,gdzie ja bym pojechała. Chciałabym zobaczyc Skandynawie. Słyszałam,że najpiękniejsza jest Norwegia. Czyste jeziora posród strzelistych gór i iglastych lasów, rześkie powietrze. Chciałabym popływac łódką po jednym z takich jezior. Drugim krajem jest Austria,też wśród lasów,gór i gdzieś nad którymś jeziorem. Tam też jest pięknie. Zatrzymałabym się w którymś z alpejskich,drewnianych pensjonatów. Takich,co mają taki urokliwy klimat. Nie mówie o wielkich,nowoczesnych hotelach ale mam na myśli takie nieduże,koniecznie drewniane,przystrojone doniczkami z czerwonymi kwiatami. Take jakie widzi sie w Bawarii. Trzecim miejscem byłaby jakaś urocza miejscowośc wypoczynkowa nad morzem w Szkocji. Gdzie są rozległe wrzosowiska i klify,z których mozna obserwowac ocean. Miejscowośc w kórej nie brakuje starej architektury,starych zamków,wież i klasztorów. Gdzie są szlaki turystyczne. Jeszcze innym miejscem ale jakże odległym to Nowa Zelandia. Oglądałam kiedyś zdjęcia z tej wyspy. Jest cudowna,przepiękna. Te krajobrazy,roślinnośc,zwierzęta...... Jest też pokazana w filmie Władcy Pierścieni. Ale tam z tej bardziej surowej strony,góry i lasy. Ja oglądałam zdjęcia plaż,wodospadów i kwiatów jakie tam rosną. Normalnie jak w raju. A ostatnim z tych miejsc o których mogę tylko pomarzyc to Hawaje. Biały piasek,lazurowa woda,palmy i wielkie kwiaty o intensywnym kolorze. Tak,moge sobie pomarzyc,bo jako kasjerka w hipermarkecie to mogę co najwyżej pojechac na wycieczke jednodniowa do Pragi :( Wiesz,jeśli nie masz pomysłu,wejdz na GOOGLE i wpisz "podróże poślubne". Wyskoczą ci różne oferty róznych biur podróży. Są tam zdjęcia hoteli i okolic. Możesz sobie poprzeglądac i napewno coś ci wpadnie w oko.

Gość konstanz
Chciałabym miec taki dylemat jak ty:) Ja nie miałabym problemu z wyborem miejsca,ja miałabym problem ze zgromadzeniem pieniędzy na wyjazd:) Moge ci podac kilka propozycji,gdzie ja bym pojechała. Chciałabym zobaczyc Skandynawie. Słyszałam,że najpiękniejsza jest Norwegia. Czyste jeziora posród strzelistych gór i iglastych lasów, rześkie powietrze. Chciałabym popływac łódką po jednym z takich jezior. Drugim krajem jest Austria,też wśród lasów,gór i gdzieś nad którymś jeziorem. Tam też jest pięknie. Zatrzymałabym się w którymś z alpejskich,drewnianych pensjonatów. Takich,co mają taki urokliwy klimat. Nie mówie o wielkich,nowoczesnych hotelach ale mam na myśli takie nieduże,koniecznie drewniane,przystrojone doniczkami z czerwonymi kwiatami. Take jakie widzi sie w Bawarii. Trzecim miejscem byłaby jakaś urocza miejscowośc wypoczynkowa nad morzem w Szkocji. Gdzie są rozległe wrzosowiska i klify,z których mozna obserwowac ocean. Miejscowośc w kórej nie brakuje starej architektury,starych zamków,wież i klasztorów. Gdzie są szlaki turystyczne. Jeszcze innym miejscem ale jakże odległym to Nowa Zelandia. Oglądałam kiedyś zdjęcia z tej wyspy. Jest cudowna,przepiękna. Te krajobrazy,roślinnośc,zwierzęta...... Jest też pokazana w filmie Władcy Pierścieni. Ale tam z tej bardziej surowej strony,góry i lasy. Ja oglądałam zdjęcia plaż,wodospadów i kwiatów jakie tam rosną. Normalnie jak w raju. A ostatnim z tych miejsc o których mogę tylko pomarzyc to Hawaje. Biały piasek,lazurowa woda,palmy i wielkie kwiaty o intensywnym kolorze. Tak,moge sobie pomarzyc,bo jako kasjerka w hipermarkecie to mogę co najwyżej pojechac na wycieczke jednodniowa do Pragi :( Wiesz,jeśli nie masz pomysłu,wejdz na GOOGLE i wpisz "podróże poślubne". Wyskoczą ci różne oferty róznych biur podróży. Są tam zdjęcia hoteli i okolic. Możesz sobie poprzeglądac i napewno coś ci wpadnie w oko.

Gość polecam turcję
konakli, bodrum, side... - naprawdę Turcja jest piękna. Niessamowite połączenie gór i morza. Niezapomniane krajobrazy , luksusowe 5 gwiazdkowe hotele z basenami, aqua parkiem itd...polecam, koszt takije wycieczki na tydzień jest nie duży w porównaniu z Grecją czy Hiszpanią. Ok 4 000 zł . :)

Gość lanitta
Turcja, Tunezja, Meksyk...właśnie to mi jakoś po głowie chodzi. Ostatnio kolega wrócił z rodziną z turcji i był wniebowzięty. Tylko za krótko go widziałam i nie zdążyłam wypytać:(

Gość konstanz
Nowa Zelandia! Jest tam wszystko. Wspaniałe wodospady,piaszczyste plaże,bujna i kolorowa roslinnośc,rzadkie gatunki ptaków,owadów i kwiatów. Soczyście zielona roslinnośc. Tajemnicze,prawie dziewicze gdzieniegdzie lasy. Cudowne góry i malownicze łąki. Są miejsca gdzie ma się wrażenie,że znalazło się w raju. Jest to jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Chcecie zobaczyc te piękne krajobrazy? Poszukajcie zdjęc Nowej Zelandii poprzez google. W tym kraju nie można się nie zakochac!

Gość klassi
Och, bardzo marzy mi się podróż do Nowej Zelandii. Czy tam przypadkiem nie trzeba mieć wizy? Niestety na razie planowanie tam wypadu pozostanie na etapie rozmyślań bo fundusze nie pozwalają nam taką podróż. Zastanawiam się czy gdzieś w Polsce nie ma ciekawego miejsca, które pozwoli na odcięcie się od rzeczywistości.

Gość stylonka
Oczywiście, że w Polsce jest pełno miejsc gdzie można spędzić ciekawie czas. wszystko zależy co lubicie :) Mnie bardzo podoba się Pojezierze Brodnickie tam w Głęboczku jest całkiem klimatycznie. Można aktywnie spędzić czas lub też wykąpać się w winie. :) Ostatnio przeglądałam zdjęcia z tych okolic i widoki są naprawdę bardzo malownicze.

jam cieplolubna wiec bym wybrala Wyspy salomona Hawaje Bali meksyk Miami Acapulco California ;)