Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Okruszek123

Co myślicie o imieniu....

Polecane posty

Podobno ma być chłopak...już niedługo... :-) co myślicie o imieniu Xavery???Bardzo oryginalne i przez X :-) nie bedzie problemów z zarejestrowaniem dziecka?Podoba mi sie jeszcze imie Benicio.Mąz powiedział że chłopiec-mój wybór,dziewczynka-on wybiera.

Gość a ja wiem i juzghg
nie rób dziecki krzywdy, jedno gorsze od drugiego :o

według mnie ładniejsze Xavier...nie Xavery.. a mąż jakie wybrał?

:-) :-) :-) mój synke ma na imie Xavier :-) mi sie też bardzo podoba :-) tylko nie wierz do końca USG bo u mnie calą ciąze mówili DZIEWCZYNKA do końca...a tu niespodzianka CHŁOPAK a miała być OLiwia :-) jeślui Ci sie podoba imię to je wybierz po prostu :-)

Gość podoba mie sie
bardzo ładne imie!co do krzywdzących dzieci-puknijcie sie w łeb!!!!czym tu krzywdzić dziecko?nazywając go???głupota!skrzywdzić dziecko można np przez picie,palenie,narkotyki w ciąży!!!!A NIE PRZEZ NADANIE IMIONA!!!jeeezu pojebane babska!!!

co za imiona...... tak tak... wiecej iksów, wiecej igreków, coraz bardziej oryginalne bo zagramanicze. niedlugo bedziemy bardziej ameryskanscy niz Amerykanie. dla mnie to porazka. i dobrze ktos napisal. nie rob dziecku krzywdy. by byl oryginalnym i wyrozniajacym sie z tlumu wcale nie potrzeba glupiego imienia....

yhy-uzgodniliśmy że chłopca ja nazywam a dziewczynke on-a jeśli dziewczynka mąż nazwał Paulinka :-) nie za bardzo mi sie podoba,wolalabym Marysia :-) ale jak uzgodniliśmy to tak ma być :-)

jak krzywdzic? ciekawa jestem jak zareagowalyscie jak uslyszaleyscie imiona dzieci panstwa Wisniewskich ( tak, TYCH Wisniewskich)..... pewnie jak wiekszosc osob... szcena na podlodze i wielkie oczy ze imiona glupie. ale robcie co chcecie... wasze dzieci... a na pytanie zadane w temacie odpowiadam ze imie bardzo durne.

zobaczycie,że jak dziecko dorośnie przyjdzie szkoła, potem dorosłe życie to dzicko i tak zapyta dlaczego mam tak na imię a nie zwyczajnie jak rówieśnicy? mało tego,że X to jeszcze v w sśrodku. i nie chodzi o to,że krzywdzisz, zadajesz ból ale o przyszłość, o ciągłe tłumaczenie innycm ludziom. już tak cudujecie,że cudujecie. szkoda,że Burek nie ma w kalendarzu...albo Azor.

O co wam chodzi kobiety! Takie imiona sa dzisiaj modne! Zadne dziecko nie zauwazy roznicy pomiedzy imieniem Xavier czy Maciek! Dzieci nie przejmuja sie takimi sprawami jak imie. No chyba ze rodzice beda imie wysmiewac przy dziecku, to dziecko sie nauczy. Poza tym w przedszkolach dzisiaj jest taka roznorodnosc imion, polskich, starych, nowych, zagranicznych, ze po prostu na nikim \"dziwne\" imie nmie robi juz wrazenia. Tym bardziej, ze Xavery czy Xavier sa bardzo dzisiaj popularne.

a co to was obchodzi jak ktoś daje dziecku na imię...to nie wasza sprawa...co to was interesuje czy jej dziecko będzie miał w imieniu x czy y...to jej sprawa....mnie się też osobiście podobają takie zagraniczne imiona :)

Gość krzywdząca dziecko heheh
taka moda dzisiaj-każdy chce żeby dziecko miało oryginalne imię :-) bardzo ładne imie,teraz nie nazywa sie OLCHA dzieci HENIEK,MARIAN,JÓZEK...itd no niestety imiona wyszły z mody :-)

Gość moze XYZ TEZ PRZE X

no jezeli moda jest dla Ciebie wazniejsza niz teoretyczne pozniejsze problemy Twojego dziecka (nie wiesz przeciez czy ktos wlasnie przez jego imie nie zartuje mu zycia... ja tez tego nie wiem.. ale przypuscmy ze tak) to gratuluje wyczucia...

śmieszne to co piszecie...podoba mi sie imie i już!!!jak dzieck odorośnie to napewno nie ebdzie sie pytać dlaczego przez X bo...za 20 pare lat bedą w modzie-zobaczysz jakie imiona.tO JUŻ SIE ZACZYNA!!Mouvier,Valory,Xander,Haver lub Havier,Umbrus,Xondery takie imiona i co na nie powiesz?????

i to śmieszne wasze podejście że będzie musiał wszystkim tłumaczyć jak się pisze jego imię...gdzie tłumaczyć?...w szkole w dzienniku będzie napisane,we wszystkich urzędach też...a akurat osobą spotkanym na ulicy nie musi się tłumaczyć jak ma na imię...

no właśnie!!!!imiona takie jak Heniek :-) wychodza z mody!!!OLCHA ja bym sie bardziej wstydziła jak moje dziecko z imieniem Józek pojdzie do szkoły hehe to sie wyśmieją!!!

Jezu kobiety, czy wy macie przypadkiem jakies kompleksy na punkcie wlasnych imion, ze tak mowicie? Ja w szkole znalam i Henka, i Balbine, i Anastazje, i Krysie - i NIKT NIGDY nie zartowal z tych imion! Osoby te byly zawsze lubiane, nikomu do glowy nie przyszlo zeby z nich zartowac bo nazywaja sie tak a nie np. Ania, Kasia czy Piotrek. Ale to juz kwestia tolerancji... Wspolczuje nie dzieciom, ktore maja te \"dziwne\" imiona, ale dzieciom matek takich jak wy, ktore potrafia wydrwic i osmieszyc innosc... Zal mi waszych dzieci. Czego wy je nauczycie? :O

olcha---> ktoś zatruje mu życie bo będzie miał na imię Xavier ...nikt normalny tego nie zrobi...no ale po tobie widać że byś się naśmiewała i pewnie to twoje dzieci by się z niego śmiały...bo by miały taki przykład w domu :O

Po co Benicio skoro można Beniamin? Po co Xawery, skoro można Ksawery albo ewentualnie Xawier?

hehe ja sie nie przejmuje,moje dziecko otrzymało imie które mi sie podoba.Autorko Twoja sprawda i Twój wybór!!! Yhy,olcha-jakie Wasze dzieci mają imiona?

jeśli będzie jednak dziewczynka to będzie miała przepiękne imię :D jak wy rejestrujecie te dzieci w urzędach (mam na myśli POLSKIE urzędy). w naszym alfabecie nie ma takich liter jak V itd i oni się nie zgadzają na takowe imiona (wiem, bo znajome z \"oryginalnymi\" pomysłami miały problemy i skończyło się na polskiej pisowni) macie mężów obcokrajowców?

ale mi teraz dalas do myślenia- Xander :-) też ładne imie jeszcze bardziej modne :-) nawet nie czytam wypowiedzi tych mądralińkich hehe śmieszne kobity :-) mogły po prosyu napisać NIE PODOBA MIE SIE i już :-) aaa tam srać je.A jak z zarejestrowaniem kochane?

Gość aaaaaaaaaaaaa1111111
teraz wiadomo czemy YHY sie tak oburza hehe :-) BO NIE DZIECKA to co tu robisz?

no chyba nie ma problemów skoro jest tyle Xavierów....masz rację nie przejmuj się złośliwym gadaniem...to w końcu twoje dziecko a nie ich..

ja nie miałam problemów z zarejestrowaniem :-) tyle że w Polsce trzeba wybrać Ksawier albo Xavier tylko z tych dwóch

nie zapominaj, ze dzieci potrafia byc okrutne. nie trzeba im wiele. i takich zachowan nie trzeba wynosic z domu, od rodzicow. wystarczy impuls, ktos kogos namowi a potem moze zdarzyc sie cos co zrujnuje zycie dziecku. nie mowie ze tak na pewno bedzie. moze faktycznie za 20 lat bedzie tak, ze w obrocie beda tylko takie imiona. tylko dlaczego zawsze Polak musi zaczerpnac z zagramanicy? czy nie mamy swoich polskich korzeni? a myslicie ze o czym swiadczy mowienie, pisanie, nawet w tv, angielskich slow w polaczeniu z polskimi? nie wiedzialam ze nasz ojczysty jezyk jest tak ubogi ze niemal na kazdym kroku trzeba uzywac obcojezycznych zwrotow... dla mnie to porazka jak slysze w tv prezenterka ktora opowiadajac o czym oczywiscie po poslku, calosc podsumowuje slowami \'isn\'t? it?\". podobnie traktuje takie imiona jak wlasnie xavier itp. moze to sie wam wydac smieszne. trudno. tylko mysle ze takie podejcie mam nie tylko ja, a skoro pytacie o zdanie....................................