Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

czy byłbyś na tyle odważny żeby zostać katem???

Polecane posty

Gość

tyle ludzi jest za karą śmierci o tym że to jedyne rozwiązanie żeby przestępcy zaczeli sie bać kary jaka ich spotka... a ja mam pytanie czy ktokolwiek z was byłby na tyle odważny żeby dokonać egzekucji, żeby zostać katem?? ja wiem ze bym nie mogła zabic nikogo, a jak to jest z wami??

Gość hmmm ciekawe pytanie
ja osobiscie moglabym wykonywac wyroki ... jestem za kara smierci ... nie mialabym wyrzutu sumienia np. uruchomic krzeslo elektyczne lub podac zastrzyk :)

Gość kokosik
Kara śmierci to nie jedyny sposób na to, aby przestępcy zaczęli się bać konsekwencji za swoje czyny ;)

Gość zdaniem.faceta
Życia nikomu nie dałem, więc odbierać również nie mam zamiaru ale muszę się przyznać, że wiele razy rybę w jeziorze lub w rzece na haczyk złowiłem i kurę na pieńku za pomocą siekiery zamordowałem , trzeba coś jeść , wiem - jestem mordercą .

Gość jakbym miał ucinac głowy
wyborcom pisu to czemu nie :D

Gość
ja tez kiedyś byłam za kara śmierci ale po przeczytaniu artykułu o tym że osobie na krzesle elektrycznym pękają i palą sie gałki oczne zaczełam sie nad tym zastanawiać:o

Tak naprawdę... nikt kto nie widizał wykonywanego wyroku smierci nie powinien zabierac głosu w sprawie kary śmierci. A także w sprawie bycia katem...

Gość zdaniem.faceta
jest takie powiedzenie znane, 'oko za oko i ząb za ząb' i w wielu sytuacjach się to potwierdza, że jeżeli ktoś komuś wyrządził krzywdę to jest tak zwana chęć zemsty i dlatego wielokrotnie w wielu społecznościach istnieje chęć wykonania samosądu na osobie pozbawionej skrupół , znana jest sprawa, gdzie kilku facetów na wsi zamordowali łopatami lub widłami 'kryminalistę' , który chciał wsią rządzić, podobnie bywało z pijanymi kierowcami, jechał pijany i zabił dziecko na drodze, wyrok był prosty - śmierć za śmierć ! Jednak zamordować człowieka bez emocji i z tak zwaną zimną krwią to nie jest sprawa prosta, trzeba być bez nerwów.

Gość zdaniem.faceta
Tak sądzę, że w wojsku prawidłowo rozwiązano sprawę wykonywania wyroku śmierci i za zdradę lub niesubordynację, inne wykroczenia sąd orzekł, że jest kara śmierci to wykonuje ten rozkaz pluton egzekucyjny , nigdy jeden człowiek.

Gość do zdaniem.faceta
oko za oko, ząb za ząb czyli kodeks Hammurabiego, tylko ze to obowiązywało wiele epok temu, kiedy ludzie nie byli tacy cywilizowani jak teraz

tylko ze w plutonie jest jeden pocisk jest ostry ....i kazdy z strzelających ma nadzieje ze to nie on ale tylko nadzieje ...wiec pluton to tez nie jest taki prosty..........................

Gość zdaniem.faceta
Mylisz się, wypuszczono już z więzień tych , którzy tego 'kryminalistę' zadźgali widłami, to było chyba w zeszłym roku.

Gość zdaniem.faceta
kabel USB - mylisz się bardzo, nawet teraz w czasach pokoju służby ochrony lotnisk mają przy sobie broń z ostrą amunicją i wiele kobiet ma kabury przy sobie naładowane i wiedzą do czego to służy, pluton egzekucyjny - wszyscy mają ostre .

czyzby zmienilo sie coś ??? w plutonie jest tylko jeden ! inaczej skazany wygladalby jak sito...... a to jest egzekucja a nie zbiorowe morderstwo ....

Gość zdaniem.faceta
kabel USB - obejżyj sobie filmy , polecam 'Agent nr 1' , końcowa scena tego obrazu, gdy dostał kilka kulek od plutonu egzekucyjnego ale się rozwiązał i ucieka w stronę morza , nie napisałem, że SOL na lotnisku jest plutonem egzekucyjnym, nigdy nie będzie , nie ważne jest to czy byłem lub nie w wojsku lub innych służbach zmilitaryzowanych .

piszemy o karze smierci a nie o bohaterze filmu .... pluton egzekucyjny jest prawdziwy ... to bardzo wazne czy byles w wojsku lub innych sluzbach

Gość zdaniem.faceta
kabel USB - tak, nadal służę .

to moze napisz mi z ilu czlonkow sie sklada pluton kim sa Ci ludzie na codzien.... nie szukaj w googlach ... nie jestes i nigdy nie byles ...sorry ale takie jest moje zdanie

Gość on napisal ze sluzy
ministrant :D

Gość haniutkaa
Nie mogłabym nikogo zabić ale z chęcią wychłostałabym takiego zwyrodnialca...Odechciało by mu się zabijać...