Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co zrobic

Przerwa miesieczna w braniu tabletek - pomozcie to wazne

Polecane posty

Gość Nie wiem co zrobic

Hej biore Novynette od roku.W czwartek przypada termain na kolejna tabletke (jestem w trakcie przerwy).niestety moj ginekolog jest na urlopie, a pozostali w przychodni przyjmuja w czwartek i w piatek (jade do Gdanska i nie moge isc na wizyte) Czy moge zrobic sobie miesiac przerwy w braniu tabletek? Oczywiscie koiedy tylko moj gin wroci pojde do niego na badania i po porade,jednak nie wiem co robic. inni ginekolodzy odpadaja bo trzeba zrobic badania i nie mam karty pacjenta w innych przychodniach.dodam ze jak kiedys poszlam po recepte do innego lekarza to na mnie nakrzyczal ze pierwszy i ostatni raz mi je wypisuje.

moja lekarka mówi że takich krótkich przerw nie robi się, chyba że tylko aby rozregulować sobie coś w organizmie. jeśli już to przerwa min 3 miesieczna, porobić badania (miesiąc to za mało aby badania były wiarygodne) i tyle. przy tabsach z małą ilością hormonów przerwy można robić co 3 lata

aaa ty recepty nie masz na następne? to idź prywatnie do kogoś z opakowaniem swoich tabsów i powiedz że ci potrzebne przynajmniej na jedno opakowanie. a najlepiej idź do szpitala - tam ci na jedno op na pewno wypiszą

Gość Nie wiem co zrobic
Do szpitala do ginekologa??

tak. mi tak lekarka zaleciła, jakbym nie mogła do niej przyjść lub jej by nie było. do szpitala iść po receptę. akurat nigdy nie musiałam, bo ewentualne recepty ma mi kto wypisać awaryjnie, ale wiem, że dziewczyny jak muszą to idą i dostają na jedno, dwa opakowania. ogólnie to i twój lekarz rodzinny powinien ci awaryjnie jedno wypisać

Gość Nie wiem co zrobic
Lekarz rodzinny wypisywal mi awaryjnie juz 4 razy, poweidziala ze wiecej nie wypisze. Do szpitala nie pojde bo musze miec zrobione badania itp, zreszta sa kolejki, a poza kolejka mnie nie wpuszcza.Moj lekarz pracuje w szpitalu Wojewodzkim wiec wiem. Dodatkowym moim problemem jest to ze mam 17 lat, a wiec nie jestem pelnoletnia

jejku, 4 razy awaryjnie.. to się nie dziwię lekarce.. najwyżej idź prywatnie, zapłacisz 50zł i dostaniesz receptę na kilka op. (jakie musisz mieć badania? więszość lekarzy nie wymaga żadnych badań, wyłącznie ginekologiczne podczas wizyty)