Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niuśka 80

Mąż przy badaniu gin 7 TC

Polecane posty

Gość niuśka 80

Witam serdecznie. Ja i mój mąż bardzo chcieliśmy dziecko. Teraz jestem w 7tc. Bardzo się zaangażował w to wszystko. Mój stan zdowia nie jest dobry i mój mąż orientuje się w tym lepiej niż ja - ma dużo lepszą pamięć. Na pierwszym USG byliśmy razem (przezpochwowe) lekarz który je wykonywał nie miał żadnych "ale" - w/g mnie normalna postawa, ale pani ginekolog która bedzie prowadzić ciąże 2 dni po USG po wywiadzie kazała mi się rozebrać a mężowi wyjść. Nie chiał i powiedział ze woli zostać. Ja wolałabym aby został czuję się przy nim swobodniej; ale gin powiedziała że MUSI wyjść. Jaka jest prawda?Czy naprawdę MUSI wyjść? Czy jakiś przepis to reguluje? Jak jest w waszych przypadkach? Zastanawiamy sie nad zmianą gin prowadzącego. Pozdrawiam.

Gość Dżizys
a jak chodziłaś wcześniej do gina to tez mąż był? :O nie rozumiem po co? chce sobie jeszcze pooglądać,czy co?

Kurcze, szczerze mówiąc nie wiem :o Wydawałoby się na zdrowy chłopski rozum, że to wybór pełnoletniej pacjentki powinien o tym decydować, ale z drugiej strony, co lekarka miała za interes, żeby Cię oszukiwać... :o

czy kazała mu wyść podczas badnia ginekologicznego, czy usg, nigdy nie słyszałam, aby mąz nie mógł być przy usg, ale też raczej nie słyszałam, aby był przy badaniu ginekologicznym , mój czeka w poczekalni, najpierw moja mnie bada, później przygotowuje do usg, kiedy było jeszcze dopochowe, to kładła, mi na okolice krocza papierowy ręcznik, aby nikt nie czuł sie skrępowany i wołała męża, że może wejść.

Gość mandragora gore
Lekarz nie ma obowiązku przeprowadzania badania w towarzystwie osób trzecich. Jeżeli tatuś chce obejrzeć malucha na USG to sprawa jest oczywista. Natomiast z reguły ginekolodzy nie wyrażają zgody na osoby towarzyszące w trakcie badań. Wyjątkiem są badania dzieci, zawsze w obecności któregoś z rodziców. Lekarz też człowiek, musi się skupić i potrzebuje spokoju, by przeprowadzić wywiad z pacjentką. W końcu to jest wizyta ginekologiczna, a nie andrologiczna czy porada seksuologa :)

Gość niuśka 80
Dzięki Wam za odpowiedzi. Mój mąż sie nie ucieszy. On poprostu bardzo chce we wszystkim uczestniczyć i był pewnien ze skoro 2 dni wcześniej mógł być przy USG przezpochwowym był od samego początku przy nim się rozbierałam przy nim się kładłam i przy nim lekarz wprowadzał sondę do pochwy - to on nie lekarz pierwszy zauważył bijące serduszko :) i tym zachęcony poszedł ze mna do ginekologa i napewno nie po to aby sobie popatrzeć ( bo tysiące razy widzial mnie nago) ale uczestniczyć w tym wszystkim i nie sądził że badanie (które notabene trwał max 4-5 min) będzie dla lekarki problemem. Tym bardziej że to on tak naprawdę jest w tym wszyskim dużo bardziej obeznany ode mnie, to on wiedział że w 6tc mozę być już widoczne serduszko. jest jeszcze początek ciąży więc poszukam chyba gin która nie będzie robiła z obezcności męża przez 5 min podczas gdy całą wizyta trwa ponad 30 min. Myśleliśmy że prywatny ginekolog jest bardziej przyjazny. Dziękuję za odpowiedzi

Moja pani doktor była zawsze zadowolona i sama mówiła na wizycie,że następnym razem będzie badanie USG:) i żeby przyprowadzić tatusia:) Co prawda to nigdy nie było USG przez pochwowe! Jeżeli bardzo wam zależy,aby chodzić razem na badania to może poszukajcie innego lekarza?? Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania!!🌼

hwj mój maż był zawsze obecny na wizytach u gina jak byłam w ciązy i czy było usg czy badanie ginekologiczne nie było znaczenia i to zależy od was i gina mój powiedział że zawsze chce być ja tez czułam sie lepiej

Ja przy badaniu zawsze jestem z mężem ,za każdym razem mam też badanie ginekologiczne i mąz jest od początku do końca ,jeszcze nikt mu nie kazał wyjść ,rozbieram się zawsze za parawanikiem potem na fotelu badanie ginekologiczne,następnie z gołym tyłkiem przechodzę się na łóżko i tam mam usg.narazie jeszcze przez pochwę.

Gość hania_30
Dziwna postawa tej pani ginekolog. moj maz byl zwykle przy badaniu usg dopochwowym jak i normalnym, jak i badaniu ginekologicznym i moja pani doktor nie miala nic przeciwko. nie wiem czy sa jakies przepisy regulujace obecnosc meza w trakcie wizyty ginekolog, wydaje mi sie,ze to zalezy od preferencji lekarza w wiekszym stopniu.

Gość niuśka 80
Może to dlatego ze pani ginka ma ponad 50 i "za jej czasów".... w między czasie podjeliśmy z mężem decyzje o zmianie gin i szukając go odrazu zapytamy czy mąż będzie mógł uczetniczyć we wszystkim co dotyczy naszego kochanego maluszka. W/g mnie ojciec ma do tego prawo, to tez jego dziecko i on to tez bardzo przeżywa. Pozdrawiam.

Gość gość
Ginekolog wtedy naruszył Karte Praw Pacjenta Nadrzędny Akt Prawny punkt 5.Ubezwłasnowolinł pacjenta naruszył konstytucję.Teraz jest ust 2008 rart 21 Prawo Pacjenta i Decyduje Pacjent gdy wyproszą to płaci placówka odszkodowanie Pacjentowi!!!

Gość gość
bardzo jej się ta wiedza przyda po 7 latach :P

Gość gość
Z tego co ostatnio czytalam,to zmienily sie prawa pacjenta i partner ma prawo byc przy kazdym badaniu i prawdopodobnie(ale tutaj juz nienjestem pewna) przy zabiegach. Musisz poszukac dokladnie jaki to artykul itp. Niestety wiem z doswiadczenia,ze lekarze tego nie przestrzegaja...

Gość gość
Mój mąż był ze mną na każdej wizycie w obu ciążach,a miałam ich sporo.Chciał zobaczyć dziecko na żywo,posłuchać serduszka,a lekarz nigdy nie robił problemów.

Gość gość
Moj byl ze mna pierwszy raz wlasnie w 7.\8.tygodniu. Jego mina i usmiech na twarzy bezcenne... Zobaczyl zarodeczek wielkosci 1cm i malymi kuleczkami zamiast raczek i pulsujacym serduszkiem, Ach.. jak to wspominam to wzruszenie mnie ogarnia :)

Gość gość
Nie wpadlabym na pomysl badania ginekologicznego w towarzystwie meza ! Do toalety tez z nim nie chodze.

Gość gość
Jeski porownujesz ciazowe badanie usg z pojsciem do toalety to gratuluje wyobrazni.