Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwdwd

Pierwsza ciąża..pomocy..stres..

Polecane posty

Gość dwdwd

właśnie zrobiłam sobie test ciążowy bo oczekiwana miesiączka nie nadeszła;(najlpesze jest ze zawsze zapisuje sobie miesiaczki, a tej ostatniej za cholere nie moge sobie przypomniec..nie zapisałam..wiem, tylko ze była na poczatku wrześznia(...Test pozytywny,mam mieszane uczucia..., nie wiem co sie je czego sie nie je w ciazy... czy moge pic kawe??? kiedy do lekarza?trzeba isc pewnie od zaraz:( Doradzcie mi co robic..w pierwszym etapie ciąży

umów sie do lekarza ale nie koniecznie na jutro bo i tak na usg nie bedzie nic widac. umów sie tak na za 3 tyg to najlepszy termin na 1 ciazowa wizyte. zacznij lykac kwas foliowy- folik- jedna tabletke dziennie mozna pic kawe herbate praktycznie wszystko tylko w ograniczonych ilosciach. ja bym zrezygnowala z alkoholu i odstawiła papierosy. uwazaj zeby sie nie przeziebic bo teraz taka nieciekawa pora roku a w ciazy ciezko leczyc rozne grypy i inne takie bo niektorych leków nie wolno przyjmować. dbaj o siebie ale nie musisz jakos specjalnie przesadzac! gratulacje 🌼

Gość Gratuluję serdecznie______
Ja to co Ty przerabiałam w kwietniu:):):):) Pierwsze wrażenie - bardzo pozytywny szok i całkowity mętlik w głowie. Ja do gina poszłam tydzień po zrobieniu testu. Potwierdził ciążę, 10 dni później kazał przyjść, żeby sprawdzić, czy serduszko już bije i biło:) Niczym się nie denerwuj, nie bierz niczego na własną rękę, prócz kwasu foliowego. Trzymam kciuki i życzę spokojnej ciazy:)🌻

Gość dwdwd
ja myslałam, ze kwas foliowy to się przed ciążą bierze!!!

Gość dwdwd
mnie przeraza, to, ze człowiek podejmuje taką odpowiedzialnosc za drugiego małe człowieczka, ktory sie rodzi:(

Gość Gratuluję serdecznie_____
Najlepiej przed ciążą kilka miesięcy, ale w trakcie ciaży również, aż do momentu kiedy lekarz zaleci witaminy dla ciężarnych (gdzie jest zawarty kwas foliowy). Ja brałam przed ciążą, później gin w ciąży zalecił mi większą dawkę i kazał brać jod, a od 15 tc biorę witaminy Feminatal N, gdzie jest i kwas foliowy i jod. Pozdrawiam

dwdw przed ciaza sie powinno ale malo kto bierze za to trzba brac w 1 trymestrze. to napewno nie zaszkodzi a moze duzo dobrego zdzialac.. Z ta odpowiedzialnoscia masz racje ale zobaczysz ze to tez duzo radosci :)

Gratulacje 🌼 czekają cię piękne chwile. Teraz musisz o siebie dbać. Ogranicz używki (alkohol i papieroski postaraj się całkowicie odstawić) bierz kwas foliowy. Jak tylko zobaczysz na usg bijące serduszko zakochasz się :). Ja też byłam w swojej pierwszej ciąży i też się bardzo obawiałam. Bardzo pragnęłam dziecka i bałam się czy będzie wszystko ok. Zleciało 9 miesięcy i mam swoją kochaną córeczkę. Pewno będziesz rodzić czerwiec/lipiec a takiego topiku chyba jeszcze nie ma więc możesz być założycielką. Życzę ci wszystkiego najlepszego, powodzenia.

bardzo dziekuje wam wszystkim, za pocieszenie i rady pewnie bede tutaj pytac jeszcze nie o jedna rzecz...

Gość hejka...
ja tez właśnie zrobiłam test i tez wyszło pozytywnie szok jestem zarejestrowana do lekarza dopiero na 24 października trudno poczekam, ale brzuch mnie caly czas pobolewa i boje sie ze test może oszukać nie chciałabym sie rozczarować, na dodatek w sierpniu lekarka stwierdziła u mnie niedoczynność tarczycy biorę euthyrox n 25 i zastanawiam sie czy przerwać branie czy może poczekać aż pójdę do gina i zobaczyć co on powie a do endokrynologa jestem zapisana dopiero na 19listopada NIE POZOSTAJE MI NIC INNEGO JAK CZEKAć NA 24 PAźDZIERNIKA :)

Hejka koniecznie przeczytaj czy możesz brać te tabletki w ciąży.Po co masz truć maleństwo!Nie czekaj na wizytę tylko zadzwoń do lekarza.Są pewne tabletki które mogą zaszkodzić lub zagrozić dziecku!!!! Gratulacje!!!!!!! dwdwd gratulacje!Dasz sobie radę! Uważaj na siebie i maleństwo.Wielu rzeczy nie wolno kobiecie - noszenie,dzwiganie, nadużywki, gorące kąpiele,niektóre pokarmy. Gratuluję!!!!!!!!!!