Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrocław poddaje się ostatni

Elektorat PO - skąd jesteście?

Polecane posty

Gość Dobry Warszawiak
Idźcie wszyscy w PISdu :D

Gość i PISgnijcie sie w leb

Gość No właśnie POpukajcie się...
:D

Gość targajcie PISiora
:P

Gość Idzcie PO rozum..
:P

Jestem z Gdańska , może to waszym zdaniem pipidówa ? , może tak. Mam wykształcenie wyższe, robię podyplomowe, może waszym zdaniem to za mało ? , może tak. Nie noszę moherowych beretów, może za kilkadziesiąt lat , ale będę głosować na PiS !!!! PO to partia , która teraz już nie jest tą samą partią co była chociażby dwa lata temu i wciąż kieruje się w lewą stronę !!! Dlatego najważniejsi ludzie , którzy współtworzyli tę partię odeszli !!! Czy nie widzicie tego ??? Teraz jedynie jest tam mierny, bez wyrazu TUSK + Komorowski , ale oni mają jedynie chęć na władzę i tyle. Tusk to chłopczyk do .....

I nie wierzę , że Ci co się tutaj wypowiadacie , sypiąc tak dosadnie inwektywami , macie wyższe wykształcenie. Może jedynie chcielibyście pretendować do tego.

I jeszcze powiem Wam tak ! Przeczytajcie dokładnie słowo po słowie, zdanie po zdaniu i się zastanówcie !!! PiS nigdy nie chciał koalicji z Samoobrną i z LPR. Po wyborach w 2005 roku chciał stworzyć koalicję z PO , ale ten zadufany w sobie TUSK się na to nie zgodził , bo odpowiednich stołków nie dostał. Tak samo Komorowski. PiS miał mniejszość w rządzie i chciał nowych wyborów od razu !!!!!!!!!! Od razu w 2005 roku , ale znowu stanął mu TUSK okoniem. Nie było możliwości rozwiąznia sejmu i nie było możliwości , aby rządzić w rządzie mniejszościowym. Co miał PiS zrobić ?? Zrobili co mogli, rzeczywiście nic dobrego, ale jedynego możliwego... zawarli koalicję z Samoobroną i LPR. Wiadomo jakie są to partie i co z nimi można zdziałać , ale zawsze coś i coś lepszego niż nic nie robienie. W reszcie w tym roku w roku 2007 PO zgodziło się ŁASKAWIE na rozwiązanie sejmu ! Co teraz będzie? Jeśli wygra PO , to koalicja PO i PSL , albo co gorsza PO i LiD i powrót do dawnego systemu i do rządzenia kraju przez oligarchię !!! Bo kto rządził do tej pory ??? Oczywiście , że nie politycy , tylko Ci którzy mieli dużą kasę !!! Jeden telefon i już taki jeden z drugim stawiał się na rozkaz !!!! Politycy nie rządzili , byli tylko marionetkami w rekach oligarchów !! Chcecie powrotu do tego ??? Jeśli teraz PiS wygra wybory to TUSK, KOMOROWSI będą musieli odejść. Ta partia nie przeżyje kolejnej klęski w wyborach. Partia oczywiście się nie rozleci , na jej czele stanie Rokita i Płażyński i będzie O.K. Dlatego Rokita jest teraz na uboczu i tylko czeka na takie rozwiązanie, dlatego jego żona jest już w PiS , dlatego Płażyński startuje z listy PiS !!! Czy Wy tego nie widzicie ??? Oni to znaczy Rokita, Płażyński chcą zjednoczyć te dwie partie i chcą , aby powstała koalicja PO PiS !!!! Tylko w takiej koalicji będzie możliwość rządzenia Polską !! Tylko w takiej , a nie innej !! Ludzie !!! Obudźcie się wreszcie !!! No chyba , że PiS będzie miał większość, co całkiem jest możliwe.

ill, no i jest to odpowiedź wykształconej osoby. Niczego zresztą innego się nie spodziewałam.

Gość Dobry Warszawak
Mówisz ze jesteś wykształocny, wiec czemu nie przeszkadza ci brak reform gospodarczych w wykoaniu PIS Czemu nie przeszkadza ci braku reformy KRUS i że PIS nic z tym nie zrobił Czemu nie przeszkadza ci wizerunek i fatalna dyplomacja rządów PIS Dlaczego przez dwa lata PIS jako jedyna partia od 1990 roku nie zrobiła zadnej reformy i nie wprowadziła żadnego pakietu godpodarczego. Nawet okrojonego pakietu Kluskio nie potrafili wprowadzić. Gdzieś ty się kształcił skoro hasła i rozliczenia sa dlaciebie ważniejsze niz gospodarka i dobrobyt? I ty tez zapamiętaj jedno to PIS mówi o kolakicji PO i LID, nikt z PO nigdy tego nie powiedział To zwykła manipulacja PIS na prostych ludzi którzy bezkrytycznie przyjmują co im sie mówi

Wyksztalcona osoba wie, ze dyskusje polityczne typu \"ten zrobil to ten tamto\" jest bezcelowa. Conajmniej. Wyksztalcona osoba zdaje sobie sprawe, ze jesli probuje przekonac kogos, kto ma swoje zdanie na ten temat - nie odniesie sukcesu. Wyksztalcona osoba powinna wiedziec, ze cokolwiek nie napisze, miliony beznadziejnych wykrzyknikow sprawia, ze nikt jej wypowiedzi nie przeczyta.

Gość czy wy tego nie widzicie
? bryana i yagoton to bliźniaki z nieprawego związku jarka z jolantą szczypińską?

Smieszy mnie to tlumaczenie PISakow, zwalaja wszystko na koalicje bo bez koalicji ani rusz! Z tym koalicja, z tamtym, a moze jeszcze z innym - ale najpierw trzeba przeprowadzic lustracje bo kto wie... Afery, korupcje, CBA, sratata. Caly czas do tylu, robia krok naprzod i zaraz cofaja sie o dwa. Nie maja NIC do zaoferowania, NIC z czym moglabym sie zidentyfikowac. Nie interesuje mnie czy ktos ma teczke, czy jego dziadek byl Niemcem czy co tam jeszcze. Interesuje mnie co panstwo moze zrobic dla mnie i mojej rodziny, oprocz smiesznego ochlapu w postaci becikowego. Ja chce miec zrobiona droge, zebym nie powybijala sobie zebow w drodze do pracy. Chce miec mozliwosc darmowego doksztalcania sie, w koncu chce zyc w panstwie, ktorego nie osmiesza idiotyczni politycy z debilnymi problemami. Wreszcie chce sie leczyc, a nie stac w kolejkach do pustego gabinetu. PIS mnie nie przekona i nie zdobedzie mojego zaufania bo nie zrobili nic, przez ten czas totalnie nic, abym mogla im zaufac.

Dobry Warszawiaku ! Ty myślisz , że tylko reformy są dobre , np: ostatnia reforma służby zdrowia , co ona przyniosła ? Teraz są jej efekty, a to tylko jeden przykład. Pisałam przecież , że możliwości PiS-u były nijakie, każdy o tym wie. Jak mieli rządzić? Wszak wszyscy im to utrudniali. Nie mam nic przeciwko PO , ale nie w tej formie jaka jest teraz. Rokita, Płażyński, Gilowska przez 4 lata ją tworzyli i zostali zepchnięci na boczny tor, musieli odejść. A Tusk nie mówi , że zrobi koalicję z LiD-em jak wygra , ale pytany wielokrotnie też nie zaprzecza.

Gość Brayana nie podniecaj się tak
dziewuszko, pisiory wygrają, a to w głównej mierze dzięki ludziom o tak zmechaconym rozumku jak twój, ciesz się i zmykaj do garów

Gość ja pieprzę ci głosujący na pis
mają tak histeryczny, FANATYCZNY wydźwięk, ze robi mi się słabo, powinni was zamknąć w jakimś klasztorze, gdzie będziecie się sekcić matoły

Tez to zauwazylam, albo krzycza albo swieca oczkami i udaja mentorow, wybawcow ludu. Nie znosza sprzeciwu i wszedzie wesza geny ormowcow. Chociazby dlatego nie dostana mojego glosu.

Gość Dobry Warszawiak
PIS tez nie mówił ze nie będzie koalicji z samoobrona a była Poza tym PIS juz teraz ogłosił że KRUSu nie ruszy i nadla biedny emeryt będzie płacił skałdke zdrowotna na rolnika który ma 100 ha i dwa kombajny 9bo tacy tez są) PIS wiele obiecywal i nic z tego nie zrobił Żadnych reform żadnych zmian, marnuja najlepszy czas dla gospodarki. Skoro jesteś wykształcony to zapewne wiesz że zadłużenie wzrosło z 320 mld za SLD do 540 mld za PIS Wszystko co teraz mamy jest na kredyt A PIS zamiast oddłuzać państwo to jescze bardziej je zadłuża rozdając publiczne pieniądze na lewo i prawo. Tylko skąd weźmie gdy wzrost się zmniejszy?

ill_ , no tak Tusk wybuduje Ci drogi, abyś nie powybijała sobie zębów jadąc do pracy. Tylko powiedz mi skąd weźmie na to kasę ? Może zabierze rencistom, a może uzyska więcej pieniędzy w budżecie obniżając do 15 % podatki tym najbogatszym ?? Budżet to nie balon , nie da się go nadmuchać.

Gość powiem tylko jedno
śLąSA:)

Gość Dobry Warszawiak
No własnie budżet to nie balon dlatego nie zaglosuję na PIS

Wiem ze nie balon, bo w budzetowce siedze. Tusk na pewno nie da milionow na budowe Swiatyni Opatrznosci Bozej, stad da mi na droge. Pardon, jesli nie stad - wykorzysta pieniadze z UE, ktore aktualnie sa marnotrawione. PO nie ma zdolnosci antyeuropejskich, jak obecny rzad.

No nic , jak widzę z waszej strony jedynie same inwektywy, nic merytorycznego. Tylko zarzuty. Spróbujcie zarządzić swoim własnym budżetem domowym. Zobaczycie czy zrealizujecie swoje plany i marzenia , jak będzie w portfelu o połowę mniej pieniędzy, niż potrzebujecie. Łatwo jest mówić co by było gdyby, trudniej zrealizować.

Czy wydatek na Swiatynie byl niezbednym domowym wydatkiem? Czy taki wydatek mozna porownac do koniecznosci codziennego kupowania chleba? Popatrz, czy w twojej wypowiedzi z !!!!!!!! byly jakies madre komentarze oprocz inwektyw rzucanych w strone PO \"bo nie chca koalicji i to ich wina!!!\"

W portfelu jest malo pieniedzy, bo PIS zamiast skupic sie na pozyskiwaniu srodkow (ktorych jest masa) wolal bawic sie w odczytywanie teczek, jakby to spoleczenstwo po tylu latach obchodzilo. Ale nieee, UE jest be, nie rzucim ziemi skad nasz rod i tak dalej. Szkoda.

Nooo, Brayana, moze jakies blyskotliwe kontrargumenty wyksztalconego czlowieka IV RP? Zapraszam do dyskusji :classic_cool: Moze \"mnie przekonasz\".

Ehhh taki juz jest ten PIS. Krzycza, piszcza a jak co do czego - nikogutko :P

Gość xcxcxz
do ---->ill_ nudni ludzie śa skazani na monologi . na stare lata kupisz sobie papuge :P