Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrocław poddaje się ostatni

Elektorat PO - skąd jesteście?

Polecane posty

Gość mozza
ill , mozgowia ci zabraklo , musisz byc po stronie PO . Nikt z toba nie bedzie gadal . A jak nie wiesz dlaczego to przeczytaj sobie swoja stopke kretynie .

Gość Dobry Warszawiak
Powiem szczerze ze to jedyna chyba kampania wyborcza gdzie nawet nie próbuje sie mówic o gospodarce Widac wzajemne obrazanie i manipulowanie wyborcami jest kluczem do zwycięztwa

Gość xcxcxz
Warszawiak----> kampania jest krótka , nikt już nikogo nie przekona do swego programu ( btw wierzy ktos jeszcze w programy ? :D) dlatego sztaby wyborcze skupiają sie na dyskredytowaniu przeciwników aby ci którzy się wahaja czy zagłosować np na Kaczke jednak pozostali w domu 💤 ....ale za to jest troche ciekawie :)

Gość Dobry Warszawiak
dajcie sobie siana z tymi sondazami Codziennie jakiś sondaz i zawsze jak nie Po to PIS na przedzie Po wyborach sie dowiemy kto wygrał

Gość mozza
Argumentem przeciwko PIS ma byc to ze nic nie zrobili przez dwa lata . Z tego wynika ze sa problemy . Wobec tego co zrobili ci co byli u wladzy prze tyle lat ? Nic i dlatego nalezy nadal na nich glosowac . Rozliczen tez byc nie powinno tylko spokojny rozwoj i postep . Jeszcze sie dobiora komus do dupy i co bedzie . Kaczynscy maja taka latwizne ze glowa boli , gdzie by nie pogrzebali to zawsze jakies gowno wyplynie , a to mieszkania spoldzielcze , a to prokurator grajacy dobrego urzedasa , a to znow jakas szafa z papierami . Ale tego syfu ktory narosl przez tyle lat nie da sie tak latwo schowac . Smiesza tylko te glupolki co to nie chca kopnac w dupe komuchow i lewakow , tak jakby sami sie czegos dobrego nakradli . PO moze nie jest lewacka , ale Tusk siedzi w komuchach po same uszy . Smierdzi od niego na odleglosc , dlatego nawet jezeli Kaczynscy nie sa najlepsi to te wybory PIS wygra .

ill_ niestety , nie mogę cały czas siedzieć na internecie. Byłam jak ktoś mi tutaj radził przy garach. Przynajmniej mam je dla kogo wyciągać z szafek. A teraz zmykam na zakupy. Pogadamy później.

Gość Dobry Warszawiak
Moza skoro jesteś osoba wykształconą to prosze na argumenty prosze o listę ustaw gospodarczych PIS które weszły w życie przez ostatnie dwa lata prosze i liste uchwalonych ułatwień dla firm prosze o nazwy uchwalonych pakietów dla firm nie porsze o wiele tylko o konkrety jak mi odpiszesz to mozemy porozmawiać o rzadach PIS

Zanim wrócę pewnie w końcu ktoś z was popierających PO odpowie mni na pytania: - dlaczego Ci którzy tworzyli PO musieli odejść - skąd wiecie , że jak wygra Tusk , to będzie lepiej ? Czy dlatego , że wam obiecał \" cud gospodarczy \" ? A wy mu tak po prostu wierzycie na słowo ?

I to by bylo na tyle. mozza - potrafisz wytlumaczyc, dlaczego nasze spoleczenstwo od ponad 10 lat wciaz rozgranicza sie na \"komuchowe\" i reszte? Co to ma do rzeczy jesli chodzi o polska gospodarke? Czcze gadanie.

Gość z Gdanska melduje sie cala
wielopokoleniowa rodzina wyksztalciuchów, od babci do wnuków ( glosujemy na PO)

Brayana: zaden polityk nie ma obowiazku byc w partii do konca zycia. Dlatego nie interesuje mnie kto odszedl, ale kto zostal. Rzadzilo juz SLD, PIS rowniez pokazalo co potrafi - a raczej czego nie potrafi. Chce dac szanse PO. Poniewaz wymiotuje kolejna lustracja, teczkami, CBA i upiornym trwaniu w przeszlosci - licze na PO jako partie myslaca przede wszystkim o przyszlosci. O tym co moga zrobic, a nie o tym co kiedys zle zrobili przeciwnicy. PO wygrywa u mnie sympatia do UE. Z reguly lubie ludzi myslacych tak jak ja, dlatego oddam na nich swoj glos.

Gość Dobry Warszawiak
skad wiemy że będzie lepiej za PO? Cóz może stąd że PO jako jedyna partia zapowiedziała reformę KRUS w którym topimy dziesiątki miliardów złotych Może dlatego ze PO zamiast szukać winnych weźmie się za reformy gospodarcze których PIS nie mógł bądx nawet nie zamierzał przprowadzać przez ostatnie dwa lata Może wkońcu nie będzimy mieli ministrów i premiera którzy mimo że wykształcenie to nie znają dwóch zdac w jezyku angielskim Będziemy mieli premiera który ma normalna rodzine, zone , córkę i wie co to jest seks Jak będzie rządziło PO to nikt nie będzie mnie nazywał zdrajcą czy żydem tylko dlatego że mam inne zdanie od rządzących Nie będę wykształciuchem przeciwnym ojczycnie tylko normalnym obywatekem który ma własne zdanie Myślę ze znajdzie się jeszcze pare zmian które wprowadzi PO

PIS za bardzo chcial przestawiac mi zycie majac w planach odrzucenie antykoncepcji :o PIS wpadl na dziwaczny pomysl oblozenia dodatkowym podatkiem bezdzietnych par :o itd itp takich przykladow i przykladzikow mozna mnozyc.

Gość mozza
Sami dobrze wiecie ze jak sie komos przywiaze kamien do szyi , zwiaze rece i nogi , to po wrzuceniu do wody dana osob nie pobije zadnego rekordu nawet na 20 metrow w plywaniu . Dlatego nie osmieszajcie sie argumentami ze PIS nic nie zrobil . Dobry warszawiaku a kiepski polityku , niestety nie bedziesz ze mna rozmawial o niczym powaznym , poniewaz ja nie jestem wyksztalcony , ot taki przyglup co to mu sie PIS podoba . A poza tym redakcja kafeterii cenzuruje to co pisze w w " d u p e" mi gwiazdki wstawia , wiec jak nie moge nikogo nazwac po imieniu to po co ma sie slinic ?

Gość Dobry Warszawiak
tak jak napisałem przedstaw reformy PISU to będziemy gadali po co mam rzadzić na partie która nic dla gospodarki nie zrobiła? Sam/sama przyznałaś że nie zrobili nic bo nie mogli jaka masz gwarancje że teraz coś zrobią, może znów im ktoś nie pozwoli? ja chcę dyskutowac o gospodarce ty o czyms tam

Gość mozza
Elektoracie PO mozza - potrafisz wytlumaczyc, dlaczego nasze spoleczenstwo od ponad 10 lat wciaz rozgranicza sie na "komuchowe" i reszte? Co to ma do rzeczy jesli chodzi o polska gospodarke? Jezeli wy takiego czegos nie potraficie zrozumiec to ja sie poddaje . POwiescie sie na najblizszym drzewie , wspolczynnik inteligencji ludzkosci natychmiast sie zwiekszy o kilka stopni .

Gość do zwolenników Po
Oto co się zdarzyło w Polsce w ciągu 1 roku rządów PIS ; 1.Stopa bezrobocia spadła do 12,2% , a według sposobu liczenia UE do 8,2% (Eurobarometr) 2.Liczba pracujących wzrosła od stycznia 2006 o ponad 800tys . Eurostat: Stopa zatrudnienia w Polsce wzrosła w I kw. 2007 roku o 1,6 proc. r/r wobec wzrostu o 1,5 proc. w ostatnim kwartale 2006 roku, wynika ze wstępnych szacunków unijnego urzędu statystycznego Eurostat. ) 3.Inflacja nareszcie trochę poszła w górę (2,3% r/r) co daje szansę na szyki wzrost PKB 4.Złotówka bardzo mocna (1EUR=3,8zł, 1$=2,8zł) 5.Nastąpił gwałtowny wzrost zaufania inwestorów zagranicznych-tych prawdziwych inwestujących w gospodarkę Od stycznia do maja 2007 roku Polska odnotowała rekordową wielkość bezpośrednich inwestycji zagranicznych o łącznej wartości 6,4 mld dolarów za 6 miesięcy. Polska awansowała na drugie miejsce w świecie (po Chinach) pod względem atrakcyjności dla inwestycji przemysłowych 6.Firmy ratingowe : (Fitach Ratings, Moody's) podniosły rating dla Polski. (Moody's 2006-11-08 Moody's Investors Service ustaliła dla Polski rating długoterminowy `A2', Wiadomość z 18-01-2007r : Agencja Fitch Ratings, podniosła rating Polski dla zadłużenia w walucie zagranicznej do "A minus" z "BBB plus" Standard & Poor's podniosła rating do AAA-.) 7.PKB notuje wzrost najwyższy w historii (7,4% r/r maj 2007) 8.Produkcja przemysłowa wzrosła po lipcu 2007 10,7% r/r 9.Gwałtownie wzrasta produkcja budowlana(60,8% r/r na koniec stycznia 2007) 10.Bardzo szybko rośnie liczba budowanych mieszkań(Warszawa, 23.02.2007 (ISB) - Liczba rozpoczętych mieszkań wyniosła w styczniu tego roku 8.818 i wzrosła o 219,4 proc., podał Główny Urząd Statystyczny (GUS) w piątek. ISB, pr /23.02.2007 15:46) 11.Eksport wzrósł w 2006r o 22,6%, i nadal szybko rośnie 12.Wynagrodzenia Polaków rosną szybko 8,5% przy inflacji 1,4% (Źródło: Gospodarka, 16-01-2007, godz 14.10) 13.Wskaźniki giełdowe biją rekordy (WIG wrzesień2005=31884, sierpień 2007=59610, wzrost o 100%) 14.Nastąpił bardzo duży spadek przestępczości (napady i rozboje -20,7% , kradzieże samochodów -40% w okresie kwiecień 2007-kwiecień 2006, 15.Deficyt budżetowy zmniejszono w 2006r do 25,5mld zł( z 32,5mld). W roku 2007 po raz pierwszy wpływy budżetowe są wyższe od wydatków ( +200mln zł po lipcu 2007). 16.Wprowadzono pierwsze ustawy prorodzinne (becikowe, odpis 1200zł/dziecko ) 17.Rozwiązano WSI co wydawało się niemożliwe, 18. Rozpędzono spółdzielnie mieszkaniowe- prywatne folwarki prezesów. 19.Spadł poziom korupcji i Polska `awansowała' z 70 na 61 miejsce w rankingu Transparency International. `Zero tolerancji' dla korupcji pokazała ostatnia sprawa Lipca i Leppera. 20.Znacznie spadła ilość wypadków i ofiar śmiertelnych spowodowanych przez pijaków 21.Polski naród rozpoznał faryzeuszy. Notowania AGORY spadły z 71zl/akcję do 40zł/akcję-46%) z rekomendacją MILLENIUM na 30,5zł/akcja a w stosunku do wzrostu WIG akcje AGORY spadły o dwukrotnie 22.Wreszcie zaczynają się z nami liczyć na Zachodzie, a Unia przyjęła nasze veto ze zrozumieniem i Niemcy (sic!) walczą w Moskwie o nasze mięso. Unia próbuje wprowadzić wspólną politykę energetyczną, o czym jeszcze rok temu nie chciała gadać. Będziemy organizować EURO2012. Polska stała się celem pielgrzymek prezydentów i premierów z całego Świata: z Chin, USA, Finlandii, Niemiec, Francji, Holandii, Włoch, Portugalii, Litwy, Armenii, Iraku, Izraela, Łotwy, Gruzji, Azerbejdżanu, .. 23. Polacy według niezależnych badań są coraz bardziej zadowoleni z życia "Rzeczpospolita": Aż 76 proc. Polaków deklaruje, że są szczęśliwi. Niewiele ponad 60 proc. twierdzi, że żyje się im dostatnio. A 40 proc. jest zadowolonych z siebie. Nasze samopoczucie wciąż się poprawia - jeszcze pięć lat temu zadowolonych ze swojego życia było tylko 30 proc. Polaków. 24. PIS jako pierwszy i jedyny dotąd rząd obniżył koszty pracy o 4% od 1-07-2007r 25. Czerwona hołota trzęsie się ze strachu, a ubecy z wściekłości. Jestem dumny z tego, że jestem Polakiem :D

Gość a oto co zrobi pis po wyborach
http://wiadomosci.onet.pl/1443372,2677,1,kioskart.html jak dla mnie kierunek nawet ok.... tyle że ja jestem LIBERAŁEM :P ale niestety nie lubię ludzi którzy kłamią, dlatego na pis nie zagłosuję.... państwo socjalne dla zwykłych ludzi.... dobre sobie :D

\"Dlatego nie osmieszajcie sie argumentami ze PIS nic nie zrobil . \" To nie jest osmieszanie sie, to stwierdzenie faktow. Osmiesza sie PIS i jego zwolennicy, ktorzy za wszystko obwiniaja: a) koalicje b) brak koalicji Watpie, zeby obecnosc PO w rzadzie tak bardzo rozstrajala dzialanie rzadu, ze biedaki nie mogli nic zrobic. Zaczyna mi sie zal ich robic :o 🖐️ Nikt jakos nie doszedl do wniosku, ze moze nic nie zrobili - bo nie potrafili? Bo nie chcieli?

\"Rozpędzono spółdzielnie mieszkaniowe- prywatne folwarki prezesów.\" Tak? Mojej nie rozpedzili, hm. PIS przypisuje sobie zaslugi \"mniejszej liczby ofiar pijakow\". W ktora strone mam sie zaczac smiac?

Gość mojej też nie
a walkę na podpunkty to sobie możecie :P 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem ("W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo." J.K. 10.2005) 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona ("Samoobrona jest two 21:31:51 veniam (veniam@tlen.pl) rem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów". Jarosław Kaczyński, 18 i 22 czerwca 2003 ) 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobrona (J). ("Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię". Jarosław Kaczyński, 2004.03.25) 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy ... (...bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju." Jarosław Kaczyński, 2004.02.16) ("Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki." Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Trójka ) 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS ( Marzec 2005 rok / antena RMF FM RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS". RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne." ) 6. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 14. Zredukujemy administrację państwową 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR. To nam obiecywali Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... ("Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także." powiedział Jarosław Kaczyński. , 10 lipca 2006 )

Gość do zwolenników Po
Platforma Obywatelska. Gryźliście PiS jak wściekłe psy. Za to co dobre i za wyimaginowane przez Was ich zło! Wkrótce zbierzecie tego "owoce". Gdzie Wasze JOW (Jednomandatowe Okręgi Wyborcze)? Co robił wasz gabinet "cieniasów"!??? :D Czy złożyliście choć jeden projekt owych JOW do "laski marszałkowskiej". A mogliście przez 2 lata złożyć ich co najmniej 3 (słownie trzy). Wy nawet TEGO NIE ZROBILIŚCIE!!! Zmarnowaliście ogromny kapitał polityczny, zawiedliście nadzieje wyborców bo mogliście wspólnie z PiS zmieniać Polskę. Mogliście zmienić Konstytucję i ordynację wyborczą. Nie zrobiliście dosłownie NIC, oprócz zaogniania sytuacji politycznej, podgrzewania nastrojów społecznych i wzajemnego skłócania oraz pobudzania społeczeństwa do wzajemnej nienawiści!!! Nie zawahaliście się nawet przed szkodzeniem Polsce na arenie międzynarodowej w stosunkach między naszymi sąsiadami. Byleby tylko przywalić PiS-owi. Nie oszczędziliście w tych atakach nawet najwyższego urzędu Rzeczypospolitej i osobę ją sprawującą czyli Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. A on nie zasłużył na takie ataki. Stąd ta kuriozalna propozycja byłego prezydenta Czech Vaclava Havla o nadzorowanych czy obserwowanych wyborach w Polsce. Co przez 17 lat uczyniliście wy: liberałowie z Unii Wolności i Platformy Obywatelskiej i wy pseudodemokraci z SDRP-SLD-LiD z DEMOKRACJĄ w Polsce? Tak Zbudowaliście! Demokrację dla "oligarchów"! Zubożenie, pauperyzację, utratę wieloletnich oszczędności drobnych ciułaczy i ogromny wyzysk dla pozostałych! Ja się WAS boję. PO jest niebywale destrukcyjną. Skłócającą wyborców do stanu wrzenia, do nienawiści wzajemnej Polek i Polaków włącznie!!! Opozycją nie potrafiącą się pozbierać po porażkach wyborczych w wyborach prezydenckich i parlamentarnych a ZACIĘTA mina waszego przywódcy Donalda Tuska świadczy o wszystkim!!!:D Pozdrawiam .:P🖐️

Gość hehehe zamykacie oczy
na to,ze spadek bezrobocia wynika z masowych wyjazdow za granice do pracy Tam tez jada nasi przestepcy, bo wiecej kasy zbija ( Polacy sa grupa obcokrajowcow , ktora popelnia najwiecej przestepstw w Anglii) Nowe mieszkania - za ile? W Warszawie ostatnio czytalam o 44tys za m?! No i nie czytasz, co prasa zagraniczna pisze o POlsce? Kompromitacja! A w ciagi 1 roku nie sam PIS przyczynil sie do wsrostu gospodarczego, inwestycje byl\y wczesniej , efektow nie widac z miesiaca na miesiac! A skandal z budowa lotniska w Warszawie?! Ciezkie miliony, cala inwestycja do niczego, a cicho sza!

Mnie sie nie masz co bac, ja z PO nie jestem ja tylko na PO GLOSUJE. :P

Gość odwracanie kota ogonem to
nie tylko domena Jarka jak widać :D

A Wloszczowa? No smiech na sali, ludzie, czy Gosiewski ma byc dla mnie przykladem? Tak, nastapil duzy spadek przestepczosci, bo wielu z nich poszlo krasc na ulice Wiejska 😠