Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość habibi_iva

muzułmanin

Polecane posty

Gość habibi_iva

witam wszystkich. Poznałam jakiś czas temu chłopaka, jest Egipcjaninem. Nie ukrywam, że bardzo zależy mi na tej znajomości, dawno nie czułam się tak szczęśliwa. Dlatego też pytam, czy są jakieś osoby, które pozostają w takich związkach, czy coś zmieniło się po ślubie. Przyznam, że jestem uprzedzona do takich związków (słyszało się to i owo), z drugiej strony fascynacja jego osobą jest chyba silniejsza. Czy są na formu kobiety, które są szczęśliwe z muzułmaninem?

Na ten temat powstało wiele forum, wszedzie uzyskasz odpowiedź. Zapewne odradzajaca Ci te znajomość. Tylko nie planuj za duzo i nie wyobrazaj sobie waszej wspólnej przyszlosci, bo jak znam zycie to to szybko sie rozleci. Takie sa z nimi zwiazki -bardzo emocjonalne. Znasz go miesiąc a wydaje ci sie, ze cie poprowadzi do ołtarza. niestety w wiekszosci tak sie nie konczy. Oni poprostu lubia sie pobawić. Sama jestem w zwiazku z muzułamninem.

Gość habibi_iva
Chelsea_07 dziękuje Ci za odpowiedź. Co do mojej znajomości, we wcześniejszym poście zbyt ogólnie napisałam. Brzmi to jak miesięczna fascynacja nastolatki obcokrajowcem. Tak na prawdę nasza znajomość trwa już "trochę" dłużej niż miesiąc. Wpadłam w panikę, ponieważ jak wsześniej napisałaś, myślałam, że będzie to tylko chwilowy romans, (między innymi nie interesowałam się wcześniej jak inni "funkcjonują"w takich związkach i nie specjalnie wchodziłam na różne fora) okazało się inaczej. Zupełnie inaczej. Nie znaczy to że żałuje.Jestem szczęśliwa, że tak wyszło. Bardzo szczęśliwa. Planowany ślub 07.06.2008, (w Polsce), dwójka dzieci, dwa koty i pies. To chyba więcej niż chwilowa fascynacja. Jestem rozdarta, serce jest pewne i mówi tylko jedno, natomiast rozum mówi: "uważaj, sprawdź, poczekaj,może nie". I tak dużo musiałam przejść (razem musieliśmy). Te ciągłe docinki typu: wymieni cię na 40 wielbłądów,tyle fajnych chłopaków w Polsce a ty wybrałaś Araba, znajomi i przyjaciele - też nie kazdy akceptuje mój wybór i jego itd.

Wszystko zalezy od tego jak Tobie z nim jest. Ja np podporzadkowalam się wymaganiom swojego partnera. I gdybym musiała wyjechać do jego krajy to chyba dałabym radę. Jeżeli bedziecie mieszkać w Europie to spoko. Problemy moga zacząc sie w jego kraju. W tej kulturze jak wiesz wazna jest rodzina i to oni zdecyduja czy ty jestes dobra dla ich syna. I to z jakiejkolwiek rodziny by nie pochodził, nawet najbardziej nowoczesnej. To Ty wiesz najlepiej kim jest twój męzczyzna i z jakiego domu sie wywodzi. Badz jednak ostrozna. Życze duzo szczęscia

Gość fdjkg
chelsea bardzo prosze nie wypoweiadaj sie w imieniu wszystkich muzulmanow bo ich poprostu obrazasz, ja jestem mezatka Turka od wielu lat i jakos nie zauwazylam zeby byl przykladem modelu jaki tu opisalas :O

Ja nikogo nie obrażam i wypowiadam sie w swoim imieniu, chyba po to jest postawione pytanie? Też jestem Turkiem i nie uwazam zebym powiedziała cos krytycznego. Tym bardziej skoro niby znasz ten naród to powinnas wiedziec ilu z nich to zwykłe lovelasy polujace na kobiety.

Gość fdjkg
w kazdym narodzie sa lovelasy ale to nie oznacza ze wszyscy - moj maz nie nalezy do tej grupy i znam wielu bardzo porzadnych turkow wiec odpusc sobie, mieszkalas w turcji?

witaj autorko! ja rowniez mam dokladnie taki sam problem jak Ty, miotam sie z tym uczuciem, wiem jedno-jak on zrezygnuje to wtedy sie skonczy ta znajomosc,sama jej nie zakoncze bo bardzo go kocham niestety jest daleko stad i bardzo cierpie z tego powodu.. :( wlasnie mialam pisac czy jest tu na forum jakas dzieczyna z podobnym problemem:)

Gość tylko i wyłącznie
grube muzułmańskie pały mi w głowie :classic_cool:

Gość od biedy kazda inna nacja
byle nie muzulmanin :D

ja bym sie i moze zdecydowala ale musialabym najpierw skonczyc szkole,zdobyc pelne wyksztalcenie,certyfikaty, zeby wyjechac i gdzies zaczac zyc od nowa :)

Gość ja2007
szczerze odradzam....mam niedobre doswiadczenia z facetami wyznajacymi islam, mam pare znajomych, ktore wycierpialy tez duzo przez nich, moja najblizsza kumpela byla bita przez jednego z nich.. Oczywiscie sa wyjatki, ktoras moze miec szczescie ale najczesciej po slubie facet zmienia sie o 180 stopni, najpierw przychylilby nieba a potem traktuje kobiete jak rzecz mu nalezna..nie mowiac juz o wyjezdzie do jego kraju...zastanowcie sie dziewczyny..to jest jak los na loterii..wsrod tysiaca tych bezwartosciowych kuponow moze sie znalezc wygrana, ale czy warto tracic i ryzykowac????

habibi jest tu taki temat \"on turek, ja polaka\" znajdz go i poczytaj. Tam jest duzo opinii o muzułmanach. Duzo sprzecznych. Ja ze swojego doswiadczenia powiem ci jedno znam kilka polek zyjacych z polakami, które wieksza wolność miałby mieszkajac chyba w Afganistanie. Jedna z moich kumpeli musi przepraszac swojego \"misia\" za to ,że ma okres i on nie moze sie z nia kochać. Druga pali papierosy gdzieś w ukryciu. Jakaś bzdura. Sama powinnaś wyczuć to jak ci sie z nim dogadujesz i jak jesteście blisko.

W rodzinie mojego chodza w chustach na głowie. Zawsze sie zastanawiam co ja zrobie jak tam pojade. Załoze z grzecznosci cos na głowe czy rozpuszcze włosy. A ty co bys zrobiła, twój partner jakie ma na ten yemat zdanie. O takie rzeczy go pytaj

Muzulmanin jest muzulmaninem wychowanym w tym przekonaqniu ze kobieta jest po to mu sluzyc swojemu panu i wladcy. Ta k jest w Koranie, no moze raczej w pismamach ich szalonych prorokow, zalecajacych rozne niemile rzeczy wlacznie z okaleczaniem. No jesli jeden z wyznawcow napisal Diabelskie wersety, niepochlebnie o Koranie i ma za to wyrok smierci to wybacz ale wole byc niewiernym chrzescijaninem. Najbardziej bulwersujace jest to ze oni moga robic sobie kpiny z chrzescijastwa, wystarczyl rysunek satyryczny w jakims gowno znaczacym tygodniku by motloch spalil ambasady, czytaj szybko bo napisalem niepochlebnie o muzulmanach i aby bylo poprawnie politycznie zaraz zostanie skasowane

Gość habibi_iva
witam wszystkich, dziekuję za wszytskie wypowiedzi. Do Chelsea, ja tam nie bedę miała problemu z ich dziwacznymi ubraniami. Ani on, ani nikt z jego rodziny nie nosi galabiji, siostry czasem nakładają chustę ale czasem (zastanawiam po co to robią, skoro większość czasu chodzą bez). Jeśli chodzi o religię to fanatykiem raczej nie jest skoro podczas ramadanu pozwala sobie na picie kawy, coli palenie papierosów czy przegryzienie jabłka, (nie zdarza sie to nagminie ale się zdarza) sex sobie odpuścił - w pracy trochę trudno :-)

Gość habibi_iva
rozmawiała z kumplem w pracy, ma dwóch arabów w rodzinie. Mówi, że udane małżeństwa. W pierwszym tylko żona ma zakaz jedzenia wieprzowiny i picia alkoholu. Natomiast dzieci są ochrzczone itd, nie wtrąca się w wychowanie twierdząc, że dzieci żyją w europie to mają być wychowywane jak europejczycy. Boże Narodzenie i Wielkanoc obchodzą normalnie. W następnym małżeństwie babka ma jeszcze lepiej. rzadko je wieprzowine bo nie chce jej się gotować na dwa gary ale mąż Libańczyk, zgarnia ją z imprez gdy się "zasiedzi" i nie ma o nic pretensji. Dzieci ochrzczone ale w domu uczone są też zasad islamu aby w przyszłości mogły same wybrać, która religia im pardziej pasuje. Normalna polska rodzina.