Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość habibi_iva

muzułmanin

Polecane posty

\"Slabo znasz kulture tu. I nie mow mi o pierwszej strefie, bo w pierwszej strefie sa naj bogatsze i naj biedniejsze dzielnice.\" hahahah dobre mi to w pierwszej stefie sa najbogatsze i biedne dzielnice hahahha no powiedz, ktora wymien chociaz jedna. Cos mi sie wydaje, ze slabo znasz Londyn :O hahahaa nie moge naprawde:) czegos takiego jeszcze nie slyszalam, no to dla twojeo pocieszenia mieszkam w South Kensington i nie ma \"biednych dzielnic w 1 strefie\" syf zaczyna sie od drugiej szczegolnie polnoc poludnie dopiero potem 6 strefa ala richmond, wimbledon, kingston to urocze miejsca warte uwagi i drogie Czlowieku tylko sie osmieszasz na tym topiku :)}

Gość maszynistka
Oj ciagnie was do tej "egzotyki", i on wam kieys koscia w gardle stanie... Robcie co chcecie, ja ich nie chce, za duzo negatywnych przykladow wokolo...

Gość luv ya
przyznam sie,ze jeszcze jakis czas temu sama bylam przeciwna takim zwiazkom,i co?zakochalam sie,facet nie pochodzi z krajow arabskich,ale jest wyznawca islamu..nie przyznal mi sie od razu do tego,bo wiedzial co o tym sadze,dopiero pozniej po 2-3 miesiacach doszlam po nictce do klebka..nie myslalam o tym wczesniej,bo jest obywatelem francji,jego skora jest biala itd..tak wiec zakochalam sie,kocham go calym sercem,jest dla mnie fantastycznym mezczyzna,szaleje za moja corka,nigdy mnie nie sprawdza gdzie ide,nie tyka mojej komorki,nie ogranicza mnie w zaden sposob i nie raz zalalam sie jak bela(wiem,ze wstyd,dama nie powinna),a on mnie wnosil po schodach do sypialni,po tym jak mu przynioslam wstyd tanczac n astolikach!tak wiec uogolniajmy!ja zmienilam zdanie o 180 stopni,wiem,ze on oddalby za mnie zycie,planujemy sie pobrac w przyszlym roku,on nie naciska,chcemy byc oboje na to gotowi. dziewczyny ja was rozumiem,bo do mnie raz 'przyjaciolka'powiedziala,no co ty terrorysta?? juz przyjaciolka nie jest,ja go znam,ja mu ufam i teraz juz wiem jak czuly sie dziewczyny gdy na nich psy wieszalam jeszcze jakis czas temu

ogladalem niedawno program rozmowy w tloku na tvn, i odnosze wrazenie ze jedna zdyskutantek brala w nim udzial. To co zauwazylem to mlode dziewczyny, ktore dopiero tam sie wybieraja byly pelne optymizmu, co jest zrozumiale. Starsze, ktore wrocily nie byly juz takie radosne i bardzo dokladnie opisywaly, to co tam przezyly. My Polacy robimy blad i wszyskie kraje arabskie traktujemy rowno, a zauwazmy ze takie kraje jak Pakistan, czy Arabia Saudyjska, sa koszmarne, a sa tez kraje bardziej cywilizowane. Iran prawde powiedziawszy pod wplywem rzadow islamitow cofnal sie bardzo, sa tez takie jak Jordania gdzie jakos sie zyje. Nie zapominajmy ze zyciem ich kieruje Koran i pisma prorokow. Wystarczy sobie poskakac po kanalach tv satelitarnej, by zobaczyc jak wyglada ich zycie. Sa kanaly arabskie gdzie kobiety sa ubrane jak zakonnice sa tez gdzie wygladaja cywilizowanie. Wystarczy Poczytac sobie Nacional Geografik by zorientowac sie jak zyglada tam zycie

czyli moze kidys bede siedziała u Drzyzgi w programie po tej drugiej stronie i płakała. Teraz jestem jedna z tych naiwnych i niemadrych

oj chłop, juz brak mi słów. Byłeś kiedyś w Istanbule, wg ciebie to sredniowiecze, to ja chce do sredniowiecza. Ja nie mówie,ze chce życ na tureckiej wsi, zapomnianej przez Allaha, chodzić w burce i byc niewolnicą. Ja już poznałam tego faceta i mieszkamy on i ja w Europie. Więc nie mam obaw,ze mnie wywiezie gdzies na zadupie i zacznie byc nagle przywódcą al-kaidy

ja mam meza z egiptu i znam to srodowisko dosc dobrze..wiec dam ci dobra rade uciekaj gdzie pieprz rosnie...bo egipcjanie to taki specyficzny narod..nie tylko muzulmanie, maja jeszcze cos co trudno okreslic...ah egal...ja jestem z moim mezem szczesliwa, ale tak nie zwasze musi byc...

kto wie, kto wie, rybciu, w samolotach 11 wrzesnia byli wyksztalceni w europie, czy ameryce ludzie ziejacy nienawiscia do chrzescijan ludzie, nie bylem w Instambule, ale zajrzyj na przedmiescia europejskie a przedmiescia tam to sie przekonasz

jesli masz kanal planete to dzis o 22.20 jest program Dziewczeta z ulic Kairu, obejrzyj sobie, tak wyglada tam zycie, szejkow arabskich jest niewielu, wiekszosc to poganiacze wielbladow, z czego nie zdaja sobie sprawy glupie Polki

No tak masz racje. Ale ja powtarzam, że ja takiej sytuacji nie mam więc mnie to nie dotyczy. Jeżeli zamieszkam w Turcji to bedzie to Istanbuł. I tego naprawde sie nie boje. Każda z nas wie z kim sie zadaje i to ona musi podjac decyzje.

Wiem jak wyglada np dzielnic turecka w Berlinie. Bez noża wieczorem strach wejść. Ale wiem tez jak wygląda niejedna ulica w starej części mojego miasta. Z każdego okna krzyki,płacz, pełno pijaków, złodziejstwo i smród

i nie przesadzaj, jak niby ten poganiacz wielbłądów miałby poznać polke. Co goni te wielbłądy po dyskotekach. Ja swojego turaska poznałam w Polsce. Robi tu interesy. Mówi po polsku i ma wszystkich rasistów w dupie

Gość tak czels
ale to jest mój brud, mój smród i moi pijaczkowie. Mój jest ten kawałek podłogi, jak z hitu z lat 80-tych.

a jeżeli chodzi o 11 wrzesnia to ja akurat niecierpię ameryki i pana Busha - to dla mnie najbardziej zakłamane państwo na świecie - i nie mam nic przeciwko temu zeby ci w samolotach zmietli ją z powierzchni ziemi - no teraz to pewnie zostane zlinczowana

Gość tak czels
I tym co napisalaś podsumowałaś sama siebie. Masz wyprany mózg. Szkoda, tak fajna dzioucha się zmarnowała. :(

Wiedziałam,ze mi sie za to dostanie. Wszyscy tak kochacie tą ameryke. Nasi cipkowaci półślepi wojaczkowie strzelaja do niewinnych ludzi zamiast do talibów w imię ukochanego Busha i oddaja zycie za jego rope. BLE...

no tak pranie mozgu zrobilo swoje. Slyszalem wypowiedz kobiety muzulmanskiej, zgadza sie z tym ze mezczyzni nie dopuszczaja kobiet do wazniejszych stanowisk, bo przeciez kobiety maj a okres i w tym czasie sa nieobliczalne, autentyczna wypowiedz z programu o arabii saudyjskiej, juz niewiele ci do tego brakuje

Gość SUDi
no chelsea_07, chyba przegiąłaś wspominając o 11 września i równocześnie pisać że nie lubisz AMERYKI i pana Busha. 11.9 to była wielka tragedia przede wszystkim ZWYKŁYCH LUDZI. Nie mam zamiaru dyskutować dlaczego i dla kogo (albo przez kogo) zginęli bo to nie jest tematem tej dyskusji. Ale to że nie lubisz AMERYKANÓW czyli całego narodu (który wg sondaży jest w większości przeciw wojnie w Iraku i wogóle polityce zagranicznej obecnego prezydenta USA) - świadczy faktycznie o tym że jesteś już po praniu mózgu. Nie wiem czy to akurat Twój Turek ci je zrobił , bo osobiście znam Polaków którzy też nienawidzą Amerykanów = bo nienawidzą Busha. Ja osobiście wole Amerykanów od Arabów. Bez USA i cywilizacji zachodniej nie klikałabyś sobie dziś w Internecie tylko czekała na męża w lepiance ubrana w burke.

Skoro go tak nie lubia to czemu na niego głosują. Taki zakłamany kraj. Bush powinien byc skazany za ludobójstwo. Moze przegiełam z tym 11 wrzesnia, ale ponosi mnie jak pomysle o tym draniu , przez którego codziennie gina niewinni ludzie.

Pisac pozytywnie o muzułmanach to jedno... ale pisanie o tym, ze 11 wrzesnia był fajny i pochwalanie tego ataku to dowód na to, jakie spustoszenie w głowie robią związki z muzułanami... Ameryki nie lubisz tak, jak słabi nie lubią silnych... boją sie i nienawidzą... USA prowadzi polityke mocarstwową, taką jaką prowadziłoby kazde panstwo, gdyby było na tyle silne gospodarczo i militarnie, by sobie móc na to pozwolić... Co więcej gdyby Turcja, czy dowolny kraj arabski miały podobną pozycje, to dopiero byśmy zobaczyli... Amerykanie korzystają po pierwsze z prawa silniejszego, a po drugie mają prawo decydowac o losach swiata - połowa krajów na naszym globie korzysta w mniejszym lub wiekszym stopniu z pomocy USA, a druga połowa utrzymuje swoją potege gospodarczą z handlu z nimi... Ameryka nie jest od tego by ją lubic.... Ona po prostu jest... Ale pisanie czegos takiego świadczy o Tobie kobieto... i to fatalnie

Gość PrzeciwZawsze
KUCUKBALU i looondonuk, moze przez moj pisany polski zgadneliscie by ze nie jestem wcale z polski i tu sie urodzilem, teraz... looondonuk "Nic nie mam do arabow turkow i innym nie spotkalem sie z zadna przykroscia z ich strony" - jeszcze sie doczekasz. Druga rzecz, jestes kobieta, nie badz naiwna, wiesz ze oni tylko sa mile do czasu az ty pokazesz ze wcale nie interesujesz sie nimi i nie maja szanse z toba. "widocznie obracasz sie w bardzo zlym towarzystwie" -wcale nie, chodze po ulicy, w autobusie i jak na zakupy jestem. Mam przyjemnosc widzic, slyszec i odczuwac jak nas Bialych nie lubia. Tak tutaj juz jest i bylo przez lata tylko o tym sie rozmawia szeptem. KUCUKBALU Wcale nie masz za duzo do gadania, bo Londyn i Anglie znam lepiej niz ty bedziesz znala nawet jak tu bedziesz mieszkala 50 lat. Znam tu ludzie, kulture i jak ta kultura sie zmienila przez ostatnie 20 lat. Wiem jak ludzie sie nienawidza tutaj . Nie jest prawda ze to tylko prosci ludzie tak sie zachowuja. Wiesz dobrze w glebie duszy ze jakis Arab czy Hindus Ci nie pomoze i jak tak, to bedzie chcial cos za to. Zkomplikowany temat i nie mysle ze Ty tego zrozumiesz bo w Polsce tego nie ma jeszcze. Sama musisz sie przekonac. Nastepne dzielnice sa w 1 strefie i sa biedne i niebezpieczne Southwark, Elephant & Castle i Aldgate. Znam Southwark bo pracowalem i mieszkalem jak mialem 18 lat . Jeszcze dodam "Syf" znajdziesz w kazdym kacie tego miasta. Teraz czy masz czegos wiecej do powiedzenia ? Ciekawe jaka prace ty masz ze pozwolilasz sobie na wynajecie / kupowanie mieszkanie w naj bogatszej dzielnici w Londynie, moze ty sie wypowiesz. A moze zwiazalasz sie z kims na pieniadze i wygode, bo w South Kensington nawet bogate Anglicy nie mieszkaja.

Gość SUDi
chelsea_07 : mówisz że nie lubisz Busha bo ludzie przez niego giną...OK, giną, zdarza się że również niewinni, dzieci. Nikt temu nie zaprzecza, ani rząd USA czy inne rządy które wysłały tam swoje wojska... Ale giną po to żebyś RÓWNIEŻ TY mogła właśnie teraz klikać w Internet, wozić dupę samochodem na ropę i polecieć na wakacje na drugi koniec świata...to jest cena rozwoju techniki i cywilizacji i ani Bush ani inny polityk nie jest temu winni więcej niż my wszyscy! Powiesz - Jak to? przecież można inaczej prowadzić politykę i handel, bez ofiar i przemocy...odpowiedź jest prosta - tacy są ludzie i jeśli pragniesz sprawiedliwszego świata, zacznij od siebie - Twoja nienawiść (do USA) jest tego przykładem... PS. Zainteresuj się np. jak Turcy traktują Kurdów...

ale jestescie nudni, dziewczyna która załozyła ten top chciała informacji na temat związków z muzułmanami a nie mojej arogancji wzgledem ameryki. Mozecie zmienic temat

Gość habibi_iva
witam, ale topik zmienił kierunek. Dziękuję Chelsea_07 za zauwazenie problemu.Ja niestety mam gorący okres w pracy i nie mam kiedy zaglądać na topik. W sumie nie spodziewałam się, że takie emocje wywołuje islam i muzułmanie. Ale przychylam się od opini niektórych forumowiczów. Polska jest rasistowskim krajem, oczywiscie nie mówię o wszystkich, ale wiele ludzi ma złe nastawienie do wszelkiej odmienności. mam wsród swoich znajomych paru homoseksualistów, homoseksualistki jeden(a) tranwestyta i im też nie jest łatwo, mimo że nie są muzułmanami. także w naczym kraju panuję ciemnogród. rozumię, że niektórych moze bulwersować fakt, że jestem związana z arabem (np;moja mamę) ale nie rozumię, dlaczego wielu czepia się ich tylko dlatego że są. Mala fu jestes może na topiku? Mogłabyś rozwinąć watek "mają coś co trudno określić", mój facet jest z Egiptu ale chyba nie zauwazyłam u niego "tego czegoś", na pewno masz wieksze doświadczenie, wkońcu jestescie małżeństwem, może podzieliłabys się wiedzą?

Gość habibi_iva
a tak na marginesie, ktoś tu napisał, że tylko muzułmanie to terroryści. A chyba zapomniał o Hiszpanii i Irlandii