Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyyttajaacaa

Pytanie

Polecane posty

Gość pyyttajaacaa

czy 6-7 dni po miesiączce można zajść w ciążę?

Gość Anialisa
No właśnie wtedy w większości wypadków pojawia się owulacja. Przy cyklu 28 dniowym, gdzie pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień miesiączki, a miesiączka trwa 7 dni, owulacja przypada na około 12-15 dzień cyklu, czyli 6-7 dni po miesiączce możesz jak najbardziej zajść w ciążę, bo to dobry czas.

Gość pyyttajaacaa
ehhh..... :(

Gość pyyttajaacaa
po ilu dniach od ewentualnego zaplodnienia moge sprawdzic czy jestem w ciazy?

Dziewuchy dobrze piszą. Przy cyklach 28 dniowych 14-dnia cyklu następuje jajeczkowanie. 6-7 dzień po okresie , czyli jakiś 12 dzień cyklu, to IDEALNY dzień, w szczególności na płodzenie dziewczynki. Plemniczki sobie spokojnie te 2 dni przeczekają w jajowodzie. Ratować Cię mogą tylko bardzo długie cykle.

Wiesz, testy niby wykrywają parę dni po zapłodnieniu, ale w praktyce ja bym radziła poczekać do dnia spodziewanej miesiączki. P.S. A ile u Ciebie trwa okres? Bo jak jest bardzo krótki, to także możesz być ocalona ;)

Gość NAJLEPIEJ
SPRAWDZ PO DWOCH TYGODNIACH WTEDY BEDZIE PRAKTYCZNIE WSZYSTKO WIADOMO JESLI POZYTYWNIE WYJDZIE TEST:):) GRATULUJE:):)

Gość NAJLEPIEJ
USMIECHNIJ SIE:):) NIECH SIE SMUCA TE CO NIE MOGA:) NAWET NIE WIESZ ILE TAKICH KOBIET JEST ..CO BY SERCE ODDALY ZEBY TYLKO ZAJSC W CIAZE...........

Gość pyyttajaacaa
okres u mnie zazwyczaj trwa 6-7 dni i nie mam regularnych cyklow np co 28 dni roznie to jest, zazwyczaj pare dni dluzej ok 30.

Ja tak zaszłam właśnie w ciąże a sytuacje z cyklami mam dokładnie taką samą jak ty:) Ale nic nie jest pewne poczekaj z 2 tygodnie i zrób test albo badanie krwi, bardziej wiarygodne:)

Gość pyyttajaacaa
no zobaczymy co z tego wyjdzie, nie martwilabym sie tak gdyby nie final w srodku ;)