Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Starsza siostra Młodszej

Pomocy, nie wiem co robic

Polecane posty

Gość zgadzam się tez
a myślisz że jak jej rodzice siędowiedzą to nie może ich tam umieścić? :O To co, ona ma się go teraz ciągle bać?

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
ja bym z miejsca powiedziała rodzicom...jak dziewczyna ma 17 to straszy facet może nią manipulować jak chce, nie zależnie od jej uczuć dziewczyna została uwiedziona i wykorzystana, ma 17 lat i rodzice ponoszą odpowiedzialność za jej zdrowie i jak np zajdzie w ciąże to będą też odpowiedzialni za dziecko - maja prawo wiedzieć. moim zdaniem autorka powinna bezwzględnie o tym powiedzieć...siostra się na 100% obrazi na lat pewnie minimum 5, ale później autorce podziękuje. i tak po tym posranym związku będzie musiała się pewnie leczyć u psychologa, więc im krócej będzie w tym trwać tym lepiej. ps. miałam koleżankę w liceum która też kochała przyjaciela swoich rodziców, rozstroił ją psychicznie tak że dziewczyna dostawała dzikich ataków histerii i bardzo długo się leczyła siostra autorki jest jeszcze dzieckiem i jej uczucie trudno nazwać miłością, to fascynacja wywołana przez faceta bezczelnego uwodziciela, to nie jest wiek w którym sie wie co to miłość..takie jest moje zdanie i kropka

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
zresztą rodzice i tak prędzej czy później się dowiedzą..od niej, od żony tego faceta, sami coś znajdą...będzie to bardzo trudna sytuacja dla całej rodziny i niezależnie jak się potoczą sprawy, to ona będzie uciekać od rodziny do niego. jedyne co warto zrobić to zadbać żeby rodzice zareagowali jak najmniej emocjonalnie, bo dla niech to będzie wieki szok strach i cios...na miejscu autorki próbowałabym to załatwić przez pedagoga ze szkoły siostry...tzn idziesz do pedagoga, a on przekazuje ta informację rodzicom w odpowiedni sposób i radzi jak powinni postępować z córką...o ile pedagog jakiś sensowny jest. a załatwianie sprawy z wujkiem nic nie da moim z daniem, bo on powie ze autorka nie ma dowodów i że wszystkiemu razem z jej siostrą zaprzeczą. dodatkowo na pewno powtórzy wszystko jej siostrze i ta i tak się obrazi, tak samo jak gdyby powiedziała rodzicom

Dzisiaj rano zanim siostra wyszła do szkoły zamknełysmy się w łazience powiedziałam jej, że jesli nie powie o tym rodzicom to sama to zrobie i ze jego za sypianie z niepełnoletnia moga wsadzić do więzienia, powiedziałam jej że on ją wykorzystuje i manipuluje nią ot co usłyszałam: Kocham go a on mnie czekamy do kwietnia, kiedy skoncze 18 lat , wtedy on rozwiedzie sie z zona i bedziemy razem. Boże jak on ja zmanipulował:oNagadał jej takich głupot.Jest nim zaślepiona do tego powiedziała,ze ich romans trwa już rok.Chyba powiem dzisiaj wszystko rodzicom, bo nie zniose duszenia w sobie tego dłużej!

Gość Dżizys
myślę,ze dobrze robisz.To dziewcze niestety jest za mlode,zeby znac zycie i ludzi i wiedziec,ze wujek sie za chiny nie rozwiedzie z zona.:O A czy wujek ma dzieci? Jakie jest pokrewienstwo miedzy nim a Wami? To brat Ktoregos z Twoich Rodzicow? Może wysuń argument o kazirodztwie, nie wiem :O Masakryczna sytuacja

Nie nie maja dzieci i to nie jest nasz krewny to wujek nabyty, poprostu nasi rodzice znają się od sredniej szkoły i bardzo się przyjaźnią, więc my od małego mówiłyśmy na niego wujek a jego żona to ciocia. Z tym,ze dla mnie to nie ma znaczenia że to nie nasz krewny zawsze uwaząłam go za wujka a nasi rodzice traktowali się jak rodzenstwo przeciez teraz mój tato jak się dowie to go zabije:o

Ja powiedziałabym temu zbokowi żeby zakończył ten chory układ, który z pewnością dla niego jest mega wygodny.....W przeciwnym razie nagłośnisz sprawę w rodzinie.....Jestem pewna, że rodzice wykopią gnoja z relacji rodzinnych NA ZAWSZE! Biedna ta Twoja siostra.....Żyje w takim oślepieniu....:-o

Gość Dobra duszyczka
O ja nieciekawie, wspólczuje!

Gość Kiedy powiem sobie...
Hej siostro i jak sytuacja się rozwija?Napisz