Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikkka

stosowanie tabsow

Polecane posty

Gość monikkka

hej wszytkim! Mam pytanko! Prosze powiedzcie mi czy wszystko jest ok, otoz moja sprawa wyglada tak ze zazywam Yasminelle o stalej porze ok 11-12 choc na kartce od mojego gin pisze ze ma sie je stosowac co 22-26 godzin.Ja jak juz wspomnialam biore je kolo poloudnia a 2 dni temu musialam zazyc kolo 15.30 czy myslicie ze wszystko jest w porzadku? Dalej brac kolo 11-12??? Blagam napiszcie czy ma jakies zanczenia ze ta 1 tabl zjadalm nieco pozniej:( pozrdawaim

Tabletki takie jak Yasmin należy stosować o jednej porze - nie o jednej godzinie, dlatego gin tak właśnie napisał.Antykoncepcja jest zachowana, kolejne tabletki bierz o stałej porze, czyli w Twoim wypadku o 11-12.

Miałam na myśli Yasminelle - jakkolwiek, należą do grupy dwuskładnikowych jednofazowych i wszystkie tego typu tabletki należy brać o jednej porze (nie godzinie).

Gość monikkka
Dziekuje ci brdzo za odp. az mi ulżylo:) bo moja kolezanka powiedziala mi ze wtedy nie powinnam zazyc tej tabl a na drugi dzien wziasc 2 i nie wiedzialam czy w takim wypadku wszystko bedzie ok... Dziekuje, pozdr:)

W takiej sytuacji najlepiej jest czytać ulotkę a jeśli już skonsultować się - to z lekarzem a nie z koleżanką :)

Gość monikkka
no racja, dzieki i pozdrawiam :*

mam tylko pytnie, czy ta twoja koleżanka nie wpadła przystosowaniu tabletek, albo czy tobie wpadki nie życzy??? bo podobnej bzdury w życiu nie słyszałam. jasne że dobrz zrobiłaś. a takie spóźnienie top wcale nie jest spóźnienie :)

Gość monikkka
do ngLka -> dziekuje ci ze opowiadasz na moje pytania,watpilwosci...i jesli moge zadac ci jeszcze jedno pytanko: tak sie zastanawiam... Poniewaz jestem w trakcie pierwszego opakowania Yasminelle i niedlugo powinnam zrobic 7-dniowa przerwe i w trakcie niej dostac okres a mam wtedy wesele:( czy moge zaczac drugie opakowanie bez robienia przerwy zeby nie miec okresu? Czy lepiej nie eksperymentowac tak na poczatku mojej przygody z tabsami? bardzo prosze o twoja rade:*

Gość monikkka
do mala_agatka -> wlasnie wydawalo mi sie ze postapilam dobrze a ona zrobila mi tylkometlik w glowie ;p

co prawda nie do mnie pytanie skierowane było, ale odpowiem :) jeśli to nie twoje wesele to ja bym nie kombinowała :) krwawienie pewnie będzie mniejsze niż do tej pory, więc nie będzie takie uciążliwe. a możesz sobie namieszać w organiźmie a to nie jest dobre.ale jak to twoje wesele, to na twoim miejscu zrobiłabym wszystko żeby nie babrać się z tamponami w długiej ślubnej sukni. :)

Gość monikkka
nie nie moje:) dlatego chyba rzeczywiscie nie bede kombinowac, jakos przezyje:)

myślę że tak będzie lepiej. po pierwszym opakowaniu organizm nie przyzwyczaił się jeszcze do nowej sytuacji i może sprawić więcej kłopotów, jak choćby plamienia, czy bóle głowy.więc ja bym nie kombinowałatak już na początku.później to bez problemu,ale teraz jak dla mnie za szybko. :) to wspaniałej zabawy życzę!!!

Gość monikkka
Thx:) mam nadzieje ze bedzie super! *mam taka sliczna sukieneczke:):) juz nie moge sie doczekac, pozdrowionka:*

Możesz zacząć drugie opakowanie bez robienia przerwy ale jednocześnie musisz wiedzieć, że w trakcie stosowania drugiego opakowania (bez przerwy) mogą pojawić się plamienia trwające przez cały czas brania tabletek z drugiego opakowania.Ja, podobnie jak mała_agatka - też bym nie kombinowała - tym bardziej, że krwawienie z odstawienia jest zazwyczaj bardziej skąpe niż zwykła miesiączka, zazwyczaj też nie boli tak, jak ma to miejsce w naturalnym cyklu.