Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

ja chcę do USA, hehehe :P ale na nabjbliższy rok czy dwa już nie muszę :P

acha, no a z gorszych wiadomści, to Ruben znów ma bakterie coli w moczu i musimy jechac z nim do szpitala w przyszłym tygodniu - dzwoniłam do mojego prywatnego pediatry (dra Guzikowskiego, Adu) no i mamy sie zgłosić, trzeba będzie go cewnikować, zeby pobrac idealnie czysty mocz - tzn prosto z pęcherza. Badanie będzie miało na celu określenie SKĄD biorą się te bakterie - czy one są już w pęcherzu, czy też dopiero przy ujściu cewki się pojawiają....

no ładnie, cóż ja tu piszę... To miało być do lipcówek :P tak to jest, mam oba okna otworzone, myslalam, ze tam mi nie wkleiło, a to czewrcowe forum otworzyłam :P pogratulować :)

Hanio, no i dobrze ze piszesz :) Biedulka Rubenek, to musi niezle bolec :o Ale trzeba znalezc przyczyne wystepowania bakterii.

Hej Laseczki :) Rzeczywiscie , na wyprzedazach w USA mozna sie niezle oblowic :D Zapraszam do Chicago, u nas jeszcze taniej niz w Nowym Jorku ;) U nas trzeci zabek juz prawie na wierzchu, Gabrysia nawet dzielnie to znosi . A jak jej dalam twardego herbatniczka , to gryzla go na spore kawalki , bo dwa zebole na dole maja juz ponad 0,5 cm . Surfitka ale ci dobrze , ze mozesz odespac sobie w weekend, dla mnie bez znaczenia czy to srodek, czy koniec tygodnie i tak pobudka o 6 !!!! i nie mam mowy na poobiednia drzemke, bo Kamilka juz nie spi w dzien :( . Nawet jak P ofiaruje sie , ze zajmnie sie nia, a ja poloze sie z Gabrysia, to robia tyle halasu , ze nie dam rady zasnac. Kasiu , moja Gabi ma tez takie zgrubienie, guzka w miejscu po szczepiace, a to juz 4 tyg po zastrzyku , ale lekarka mowila , zeby sie tym nie przejmowac, ze to zniknie :) Biedronka .. ale sprytna ta twoja Kamilka :D Beja ... kuruj sie kochana, duzo zdrowia ci zycze. I niech chorobsko ominie Kinge. Demiluna ... tesciowa na dlugo przylatuje ? Da sie z nia przezyc , czy to taka z typowa z kawalow o tesciowej ;) Ewcia , Gosiek , Melania 🖐️ Goba .. moze sprobuj kasze manna podac Kubie, bo tez bardzo dobrze zageszcza stolec.

hej dziewczyna... widze ze ja tez chyba musze leciec do usa na te wyprzedaze ha ha bo tu nic na siebie niemoge kupic na moje kraglosci.... moja macieja spi juz smacznie od godziny... zjadl mi kaszke na dobranoc i usnal.... smiac mi sie chce z niego bo tak sie przyzwyczail do tej kaszki na dobranoc z bananami ze jak mu prowowalam dac kiedys innej bo mi tej zabaklo to byl placz lament niewiedzialam o co chodzi nic wtedy niezjadl i na drugi dzien kupilam ja ale na noc chcialam mu dac inna i znoe byl placz i nic niechcial i zrobilam mu tej na dobranoc i tak sie dorwal do butelki tak szybko zjadl ze myslałam ze zwymiotuje wszystko... takie male gowienko a juz smak poznaje i wybrzydza... czy wasze dzieci tez niechca lezec??? bo moj odkat zasmakowal siedzenia to nie ma mowy o lezeniu ani na brzuchu tez niekiedy to przewinac go niemoge bo placze a siedziec moglby godzinami tylko zabawki mu dac to przeklada z reki do reki... prawie siedzi juz sami czasami go gdzies tam gibnie.... ale niepodniesie sie sam...brzuch mu przeszkadza chyba hi hi i rano wogole niechce mi mleka jesc nawet po 5godz 120 to przez pol godz pije ale reszte to je tylko mu sie uszy trzesa i bardzo lubi chrupki kukurydziane poreszta mamusia tez... z dnia na dzien zmiena sie cos nowego robi ze az sie serce raduje... narazie jest na etapie mowienia tatata dada ata a mamusia NIE...ble rozpoznaje juz zabawe idzie rak odrazu sie smieje i zwija sie, na gdzie jest mama tez odwraca sie i szuka mnie.... poprostu jestem szczesliwa mojim babasem ale sie rozpisałam.....ale poprostu tez chcialam sie z wami podzielic zdolnosciami mojego synka chociaz to niewszystko....

Mnie nadal bola jajniki, a @ nie widac... umowilam sie do gina , ale dopiero na 9 lutego , bo nie ma nic wolnego do tego czasu w godzinach popoluniowych, a ja tylko wtedy moge zostawic dzieciaki z chlopem, moze jakos przezyje do tego czasu ;)

Agula78 ja nie chce krakac ale jak mnie bolały jajniki ostatnio to okazało sie ze jestem w ciazy

Czesc mamusie :) Kasiu78, moj Mati tez mial takie zgrubienie po szczepionce na nozece. lekarka kazal kilka razy dziennie przykladac kompresik z rumianku. Po kilku dniach sladu nie bylo. demiluna, ulewanie to chyba nic takiego zlego. Pod warunkiem oczywiscie, ze nie w duzych ilosciach. Mateusz tez ulewa, bardzo czesto jak lezy na brzuszku. Jak po obiadku go poloze na plecki, a on od razu przewroci sie na brzuszek i robi wygibasy - to mu sie troszke uleje. lekarka mowila, zeby mu troche mleczko zageszczac, to wtedy nie powinien ulewac, ale on tak czy siak ulewa jeszcze. Choc wydaje mi sie, ze od kilku dni ciut mniej. biedronka, gratuluje postepow coreczki :) i fajnie, ze juz nie musi chodzic na rehabilitacje. U nasz rehabilitacji ciag dalszy, ale jak to powiedziala rehabilitantka, bedziemy raczej obserwowac Matiego, bo jak na razie robi wszystko w czasie. Mozemy jedynie troszke pomoc w nauce raczkowania, aby sie ladnie nauczyl przenosic ciezar ciala i wzmocnic raczki i nozki. beja, duzo zdrowka zycze :) hanio, zdrowka dla synka.Oby maluszek zniosl to badanie dobrze i zeby wszystko bylo ok. My jeszcze nie robilismy malemu badania moczu, ale chyba juz pora na to. Teraz we wtorek idziemy do lekarki wiec poprosze o skierowanie na badanie moczu i krwi. agula, super, ze Gabi tak dzielnie znosi zabki. Mateusz niestety gprzej, pobudki kilka razy w nocy z placzem i wogole marudas. Dziewczyny, wczoraj zostalam ciocia, moja kuzynka urodzila coreczke. Martwie sie bardzo, bo kuzynka mowila, ze miala zielone wody i malo wod, a mala przeniesli zaraz po porodzie do inkubatora. Urodzila dwa dni przed terminem. Robili malej tez jakies badanie oskrzeli chyba czy cos takiego. Czy to cos bardzo zlego te zielone wody plodowe? Moja bratowa dwa razy rodzila i tez miala zielone wody plodowe, ale przenosila obie ciaze i to wtedy dzidzi robi kupke w brzuszku. To chyba nic zlego co? A z nowosci moj Mati dzisiaj popelzal kilka cm do przodu, do zabawki. tak sie meczyla, tak wysilal az w koncu dostal ta zabawke w raczki.

hanio k jak sie nazywa ta zabawka bo jak w to wchodze to jakies ubranie wyskakuje i cos tam jeszcze...

Wyjde na sknere, ale za co trzeba placic tyle kasy jesli chodzi o te zabawki???? i to jeszcze na alegro, to ile to w sklepie kosztuje? Ja kupilam Ninie caly zestaw gryzakow - grzechotek ( graja, stukaja) i jestem bardzo zadowlona. Mala sie bawi juz z 5miesiecy nimi. Mamy takie cos : http://www.amazon.com/Sassy-Babys-First-Rattle-Teether/dp/B0002Q92V0/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=baby-products&qid=1232741324&sr=1-3 , 5 zabawek kosztuje tyle co dwie takie tansze z alegro co hanio wkleila. Agula, mysle ze dozyjesz ;) A z tym spaniem to mam nadzieje, ze pospimy. Ninka lubi ze mna spac i z reguly w weekend spi dluzej. A nawet jak wstanie to jeszcze drzemke ucinam a ona sie bawi kolo mnie w lozku ;) Ewalona, tez sie martwilam, bo Nina mama nie mowila, ateraz jest w kolko mama i mama :D

Surfuito to miło ze ninka tak pieknie mowi mama ,Moja coreczka nadal nie gaworzy nieraz cos jej wyjdzie a to grra da i takie tam ale nic po zatym tylko pieknie spiewa i krzyczy

Kasiu nie kracz :P Ja jeszcze nie mialam @ od porodu , wiec czekam.. uzywamy gumki i raczej nie powinno sie nic wydarzyc w czasie igraszek :) Moja bawi sie ciagle na brzuszku, jakos nie rwie sie do siadania ( jak ja posadze to owszem ladnie siedzi, ale nie protestuje jak klade ja na brzuszek ) pom. mamo .. trzyma, kciuki za coreczke kuzynki, oby wszystko dobrze bylo dobrze ..

no z ty gaworzeniem to u nas roznie. ostatnio czesto mowi baba bum ble ach ej eeeee gu bu, kilka razy tata, ale mama to tylko jak placze. nie mowi jeszcze dada papa itp. A jak Wasze dzieci?

a moj piszczy jak cholera.... rano jak wstaniemy idziemy do kuchni ja cos tam robie a on tak piszcy i to specjalnie.... raczki w piesci zaciska i daaawaj z piszczeniem i taki uradowany jest ze szok... czasami to az mi glupio bo co sasiedzi pomysla

ewelona, trzeba skopiowac caly link i usunąć spację. to są zabawki SELECTA surfitka, placi sie napewno za markę, no ale przede wszystkim, ze to sa zabawki z drewna (+ bardzo delikatne lakiery i naturalny wosk pszczeli). jakkolwiek cena jest wysoka, to trzeba przyznać...

noo agula, mnie też bolaly jajniki, w pierwszych tygodniach ciąży :P u nas kalendarzyk i cos mi sie zbiera na @ [o ile nie zaliczyliśmy wpadeczki :P]. chyba musze sobie kupic na allegro te tanie testy ciążowe, bo jak siebie znam, bede wychodzic z siebie, jak tylko 1 dzien okres sie spozni :P przed ciążą tez co miesiac w ciaży bylam ;) ;) ;) a ze u mnie po porodzie jescze nie jest idealnie równo wszystko, to niewykluczone... przed ciążą miałam cykl 28 dni (+/-1). a teraz jakoś 25 wychodzi. w dodatku @ zamiast 4-5 dni, 6-7. Ble :P mam nadzieje, ze sie to jeszcze ustabilizuje.

ewelona, przesadzasz jak zawodowy ogrodnik :P mój też strasznie piszczy. i gada tak szeptem mamamama ;) ale najlepsze: mówi "jestem karpiem". Tzn, nie mówi dosłownie tylko tak otwiera i zamyka buzię, jak karp, bezgłośnie. Rewelacja. zastanawiam sie, czy tego gdzies na wrzutę nie wyslac, bo chcialabym pokazac znajomym, no a wiadomo ze mailem nie wysle :) poza tym nałogowo mówi ała i boli. ciekawe, czy wie, co to znaczy.... no i hej, daj, bum i wu :)

Kasia, no mowi teraz najczesciej mama i baba :P A dawniej tata najczesciej wolala. czasem cos tam swojego gaworzy tez. Z czasem wszystkie dzieciaczki sie rozgadaja. Jakbyscie widzialy ile wczoraj krzyku, gadania i skakania bylo przy kaczorze Donaldzie, a jakie miny ;) Kaczor skakal a Nina razem z nim :) Ale ona ma tak od urodzenia, nie zamyka sie ogolnie rzecz ujmujac..chyba z tym wdala sie w mamusie ;) Mi tez learka mowila, ze jakby miala zgrubienia po szczepieniu to robic cieple kompresy. Ale nigdy mala nie miala. Rozumiem, ze marka. Te co ja kupilam to tez znana marka tutaj. Ale sobie sola, nie ma co. Pomaranczowa mamo, podobno moja siostra urodzila sie w zielonych wodach i zielonym slizie..2 tyg. po terminie. I tak jak piszesz, bierze sie to, ze dziecko smolke wydalo do wod plodowych. I moze byc jakas infekcja. z netu : Zielony kolor oznacza, że pojawiła się w nich smółka (pierwsza „kupka” noworodka). Dzieje się tak w wyniku niedotlenienia płodu, który wydala smółkę wewnątrz macicy. W zależności od ilości wydalonej smółki wody są mniej lub bardziej zabarwione i zagęszczone. Zielone wody płodowe występują zwykle w przypadku ciąży przenoszonej i u kobiet palących papierosy. Jeśli smółka dostanie się do układu oddechowego, po porodzie malec może mieć kłopoty z oddychaniem. Bedzie dobrze.

hej,troche poczytalam a zaraz zmykam ogladac program w tv Ja Bartka urodzilam i mialam zielone wody,wiem na pewno bo slyszalam jak polozna do lekarza mowilam,nie wiem z jakiego powodu,nie palilam,nie pilam nie bralam lekow,nie mam pojecia i wszystko bylo dobrze,maly mial 10 pkt,nie dostal zadnych antybiotykow,tylko pamietam ze tak okolo 3 godziny po porodzie wezwalam pielegniarke bo zaczal wymiotowac a ja sie b przestraszylam, on a powiedziala ze to normalne bo nalykal sie wod plodowych,a te zielone zadnego zegrozenia i powoklan u nas nie przyniosly.Teraz jak urodzilam kube to pierwsze o co zapytalam to o kolor wod i wyglad lozyska i ile pkt apgar to bylo dla mnie najwazniejsze i wszystko bylo dobrze tym razem.Bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jejku Surfitko, mam nadzieje, ze nic sie nie stalo malenstwu mojej kuzynki. Na te zielone wody podobno mialo tez wplyw to, ze strasznie puchla w ostatnich tygodniach :( No ale i ona i dziecko sa pod dobra opieka wiec na pewno bedzie wszystko dobrze. Musi byc. Dziekuje Wam kochane slowa otuchy. A czy Wasze dzieci jak mowia b to tak czasami pluja przy tym. Bo Mati jak mowi bum bam to tak pluje troche :) Miny tez stroi, najczesciej takie, ze usta tak jakby chowa :) i memle jezykiem, wyciaga jezyk - czy Wasze pociechy tez tak robia. On jak sie wyglupia to tak robi :)

pom.mamo mojego męża siostra urodziła 2 tyg.po terminie były już wody zielone a córunia urodziła się zdrowiutka :)Teraz 12 lutego będzie miała roczek i wszystko z nią ok. Będzie dobrze nie ma się czym martwić ;)

pomaranczowa mamo... moja czasem pol dnia przechodzi z wyciagnietym jezykiem :) Gabi znowu zupka nie smakowala :( Myslalam, ze moze nie jest glodna, ale jak tyklo podalam jej owocki , to nie nadazylam reka wachlowac , tak wsuwala . Odpusze jej na jakis tydzien te zupki, moze jej sie cos odwidzi...

Pom. mamo, no jak nie pluje ???? No pewnie ze pluje. Jak robi brrrrrrrrrrr, albo prrrrrr, to cala broda w slinie ;) Mysle, ze malutka jest pod dobra opieka i dali ja do inkubatorka po to by bylo dobrze. I nie ma innego wyjscia. Mi tez gin wszystko mowil. Jak przebil pecherz to od razu, ze wody czyste a to dobrze. Nina miala 9 pkt, przez zabarwienie skory, bo sie biedulka niedotlenila przez ten dlugi porod :(

Dziekuje Wam za slowa otuchy, jestescie bardzo kochane :) A ja dzisiaj Mateuszowi podalam na deserek suszone sliwki Gerbera, bo on czasami takie twarke kupki robi. Myslalam, ze to mu pomoze. I efekt byl taki, ze zrobil dzisiaj az cztery luzne kupy. Moze moglam mu dac pol sloiczka a nie od razu caly.

Eryś też tak języczkiem robi :) a teraz od paru dni tak klika,języczkiem podniebienia dotyka i tak....hm wiecie o co mi chodzi ? dziś Oskarek grał na Play Station a Eryś cały czas mu przeszkadzał i słyszałam tylko "Eryń no idz nie przeszkadzaj mi bo skusze ;) a Eryczek cały czas podchodził do gry i ciągnoł za kabelki :)