Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

hej wstawać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Camomilla ciesze sie ze z dzidziusiem ok!zagladaj czesciej! u nas kaszel juz ucieka juz jest z dnia na dzien lepiej! Moja tez bardzo lubi edeserki z jogurtem z gerbera i chrupki kukurydziane!!!!!!! kochane nie martwcie sie kazdy maluch ma swój czas na wszystko!ja widze przy 2 dzieci kazdy w inny czsie robił dane rzeczy,Krystian o tym czssie juz za reke chodził cały czas non stop by latał a kiniusia nie za bardzo owszem troszke ale widze ze ja bardziej naciskam ale wole zeby sama zaczeła niz ja zmuszać! a mleczko pije 2 razy rano i na noc! NIe wiem cy WIECIE ZE JAKIS WIRUS PANUJE NA KOMPY JAK DOSTANIECIE NA MAIL LUB NASZA KLASA WIADOMOSC ,,czy przypadkiem to nie twoje zdjecie nie otwierajcie!

Witam :) camomilla gratuluje 2 córuni,ciesze się bardzo że wszystko oki.Kruszynka rośnie - super !!!!! Buziaczki dla Claudusi 👄 Beja dużo zdróweczka dla was 🌻 dzięki za wiadomość o wirusie,dobrze wiedzieć. mój Oskarek jak skończył 9 msc.to już sam chodził,Eryś ma już 9,5 msc.ale jeszcze sam nie chodzi,chodzi jak się czegoś przytrzyma lub jak pcha stoliczek plastikowy to zasuwa jak burza ;) a więc każde dziecko inaczej się rozwija,jedno wcześniej drugie później,nie ma się co martwić :) mojej koleżanki synek jak miał 15 lub 16 msc.dopiero zaczął sam chodzić a 2 synek teraz ma 11 msc. i już powoli zaczyna sam chodzić :) Eryczek ma bardzo napuchnięte dziąsło aż sine tam gdzie wychodzi mu jedyneczka górna :( ale dzielnie to znosi,mój mężczyzna kochany :)

czesc dziewczyny:)) Bartuś dziś zaczal 11 miesięcy:))))a i sam siada juz:)))i powolutku zbliza sie do stawania.

witajcie u nas ok, mały w końcu spi normalnie tzn od 20 d0 7 i w dzień od 11 do 13:30 a potem koło 17 śpi jeszcze ok 30 min, a tak to bez zmian, nadal raczkuje tylko do tyło albo tutla się i w ten sposób przemieszcza się po całym mieszkaniu, nadal sam nie siada ale co się dziwić jak taki pulpecik z niego a może poprostu leniuszek. W łóżeczku ani chwili nie posiedzi bo zaraz wstaje. Czy dobrze mi się wydaje czy tylko mój szczerbaczek nie ma jeszcze ząbków?? I chyba narazie nic się nie zapowiada. Acha w końcu mały nie płacze na spacrach, jest lżej ubrany i bez śiworka i może to mu odpowiada. U nas pogoda przepiękna, 25 stopni w słońcu, więc ja nadrabiam ubiegły rok kiedy się nie opalaam i teraz jak mały w południe śpi to ja z książką zasiadam na leżaku w ogrodzie i opalam się - pierwsza opalnizna już jest. Teraz też uciekam. Pozdrawiam

🌻 dla Bartusia i Mateuszka na miesieczniec :) Ewcia, dzielny ten twoj kawaler :D Camomilla , gratuluje kolejnej dziewczynki w rodzinie !!!!!!! Demiluna , fajnie , ze maly unormowal sobie spanie, a ty mozesz sobie pospac :) Myslalam , ze po tej zmianie czasu Gabrysia bedzie wstawac pozniej, bo pare razy dala pospac do 8 , ale nie ma tak dobrze :( , znowu pobudki o 6 !!!!!! 😭 Beja , moja tez uwielbia chrupki kukurydziane , a ostatnio wcina tez koleczka owsiane. Jak jej wsypiena tacke przy krzeselku do karmienia, to pol godziny dziecka nie ma ;) A my dzisiaj do szczepienia. Tylko nie wiem , czy nie ma goraczki, jakas ciepla jest, a nie chce dac zmierzyc sobie temeratury :O , termometr szybki, ale nawet te 30 s nie pmoge jej utrzymac , bo wyciaga go. No i zaczela raczkowac :D :D :D ale jak ma do pokonania dluzsza droge to woli sie czolgac, a na krotkie dystansy to przejdzie na czterech :) Nie pamietam ktora pisala o tym, chyba Aisha, ale ona czolgajac sie podciaga sie tylko na jednej rece, a drugo odpycha sie . Czy to zle ???? Czy wasze dzieci urzywaja obu raczek w ten sam sposob przy pelzaniu ????

Ewelona nie masz za co przepraszać, Ania nóżki prostuje i próbuje stawiać tylko po prostu jeszcze nie potrafi utrzymać ciężaru swojego ciała, no może z raz na krótko jej się udało Dzięki dziewczynki za pocieszenie że jest wszystko z Anią ok, w sumie to tak sobie pomyślałam, że ona jak najbardziej przecież ma prawo po takim porodzie być dużo słabsza a ja chyba od niej za dużo wymagam, tylko, wiadomo że rodzice chcieli by żeby dzieci jak najszybciej zaczęly nabywać ważne umiejętności Wszystkiego naj dla solenizantów 🌼 Demiluna zazdroszczę pogody, ja już niedługo też mam zamiar nadrobić z opalaniem, tylko, że w solarium, ach troszkę mi tego brakowało

Hej Wszystkiego najlepszego dla Bartusia i Maciusia :) Bartus za miesiac juz dmucha pierwsza siweczke, ale ten czas leci... Mierzejko, a ile punktow miala Ania przy urodzeniu ? Moze to nie jest wina porodu, tylko po prostu jedne dzieci robia cos szybciej, inne wolniej. Same widzicie co pisze Ewcia - jedno dziecko ma 9 mies jak chodzi inne 16 i tez jest dobrze. Mysle, ze i u nas na topiku bedzie podobnie. Ninka ma jeszcze daleko do chodzenia. Agula, moja pelza do tylu to rowno na przemiennie raczkami. Jakie chrupki dajesz Gabi ? Chodzi mi o te koleczka, bo moze kupie mojej, niech tez sie zajmie czyms ;) Camomilla, gratuluje wyczucia i coreczki :) super. A mojej malej tez napuchly dziasla, placzliwa bardzo..ech te paskudy zebole by juz wyszly. Na dole ma znowu czerwona kreseczke. Poprzednio po takiej kreseczce tydzien pozniej przebily sie, moze i tym razem tak bedzie. Ale oby szybciej. Nie udalo mi sie kupic tych kropli co pisala Agula :(

Surfitka, ja tez ostatnio nie moge dostac tych kropelek :( :( :( na poczatek kupilam jej chrupki z Gerbera, do sa delikatniejsze i rozplywaja sie w ustach http://www.gerber.com/products/Fruit_Puffs.aspx?PLineId=9a8d2981-4e8c-48f7-ad4d-c5c5a3b1902b# sa tez o smaku warzywnym a ostatnio je takie zwykle http://www.cheerios.com/ourCereals/Cheerios/CheeriosAndCholesterol.aspx Gabi do tylu tez odpychala sie obiema raczkami, tylko teraz jak pelza do przodu to podciaga sie na jednym lokciu a druga raczka odpycha sie od podlogi :O Mierzejko , mysle ze nie masz co martwic sie o Anie, przeciez rozwija sie prawidlowo, a ze inne dzieci troszke szybciej umieja zrobic pewne rzeczy to nie swiadczy ze Ania jest slabiej rozwinieta . Paza tym , ty pracujesz z dziecmi niepelnosprawnymi , prawda ?? Wiec pewnie zwracasz wieksza uwage na rozwoj dziecka. Ania jest sliczna i drowa dziewczynka, a za pewnien czas bedziesz wspominac, jaki to spokuj byl, gdy siedziala spokojnie na kocyku :) Temperatury nie mamy, wiec bedzie kucie tylka .

Surfitka no właśnie chodzi o to, że Anulek miała tylko 4 pkt:( Dlatego tak ciągle się o nią martwie, wiem niby o tym, że to nie świadczy o tym, że musi być coś nie tak, bo ostatnio nawet miałm zajęcia na studiach z gościem, który diagnozuje dzieciaczki pod względem ewentualnych zaburzeń w zakresie integracji sensorycznej(zmysłowej) i opowiadałam mu o moim porodzie a on powiedział, że zna dzieciaczki z 2-3 punktami, które rozwijają się prawidłowo, więc myślę pozytywnie. Kazał tylko bacznie obserwować małą. Agula ja uczę dzieciaczki w klasach 1-3 ale na studiach miałam bardzo dużo na temat rozwoju dzieci, chyba za dużo, bo gdybym wiedziała mniej to byłam zdrowsza.

Mierzejko, tych lekarzy co ci porod przyjmowali to uch...Mialas wywolywany przeciez tak jak ja. Nam tez tetno spadalo i od razu wyhamowywali mi porod i jednoczesnie szykowali do cesarki jakby sie nie uspokoily skurcze. Ninak miala 9pkt, bo byla sina troszke. Ale Anulka jest zdrowa sliczna dziewczynkai rozwija sie bardzo podobnie do mojej malej. Moze rekordzistkami szybkosci to one nie sa ;) , ale wszystko w swoim czasie :) Bedzie dobrze. I tez nie wiem gdzie wszystko wywialo.

hmmmm.... przeciez sroda dzis a nie weekend wiec gdzie wszyscy uciekli..... agula moj ma naimie macius ale mateuszek tez bardzo mi sie podoba.. niewiem czy ktoras z was ogladała dzis dzien dobry tvn, był tam ten fizjoterapeuta zawitkowski i mowil o rozwoju dzieci, pokazywal cwiczenia ktore maja dziecku pomoz w raczkowaniu ale nic niezrozumialam ale nie do tego daze.... była tez kobieta ktora ma dziecko teraz ma 10miesiecy ale wczesniej do 6miesiaca ta jej corka nic zupelnie nic nierobila , nielezala na brzuchu, nieprzekrecala sie nic zupełnie nic, miala juz skierowanie do specjalistow i ze to cos z uchem mogło byc a potem w ciagu 2tygodni zaczela robic wszystko co jej rowiesnicy... zawitkowski tak powiedzial ze jest tak u wielu dzieci, nic nic nic az tu nagle w pare dni robi wszystko..... takze nie mamy sie czego martwic nasze dzieciaczki sa super i rozwijaja sie znakomicie jedne szybciej drugie wolniej ale sa zdrowe silne i sliczne...... ale z drugiej strony jestesmy matkami i musimy troche pomarudzic i pozalic sie i pochwalic sie tez bo po to załozone jest nasze forum... mam racje chyba....

Surfitko z tym moim porodem to jakoś samo tak dziwnie wyszło, przez cały dzień nie miałam prawie żadnych skurczy i na koniec żeby moje łóżko się zwolniło, bo był okropny przemiał na porodówce lekarz zalecił mi zwiększyć dawkę oksy (mnie o tym nie poinformowano bo i po co, dowiedziałam się tego później od znajomej położnej) no i niestety odkleiło mi się łożysko a cesarkę miałam zrobioną w 5 minut bo szczęście w nieszczęściu leżałam już na bloku operacyjnym ze względu braku miejsc na patologii ciąży. Gdybym wiedziała ze to tak się skończy to bym od razu chciała cesarkę no ale kto to mógł przewidzieć...w każdym bąź razie najważniejsze, że wysżłyśmy z tego cało, bo aż strach pomyśleć co by było jakby lekarze tak szybko nie byli w stanie zrobić cesarki

hej no,no coś tu strasznie pusto :( wszystkiego naj,naj dla Bartusia i Maciusia 👄🌻👄🌻 ewelona tak jest zgadzam się z tobą :)

Camomilla - gratuluję drugiej córuni:) Beja - dzięki za ostrzeżenie o wirusie:) Dla Bartusia i Maciusia 🌼:) Agula - o tym pełzaniu z jedną rączką to nie ja. U nas wszystko ok. Dziś kupiliśmy Oli nowy wózek, fajny nawet. Nie mogłam wybrać między dwoma i marudziłam chyba z godzinę;) Szkoda, że Ola nie umie jeszcze powiedzieć, w którym jej wygodniej. W obu wyglądała na równie zadowoloną. A wieczorkiem, kiedy mamusia oglądała \"Brzydulę\";) tatuś woził ją po domu. No i jak ją chciał wziąć do kąpieli, to narobiła strasznego wrzasku:)

Ewelona sorki za przekrecenie imienia, szybko pisalam , a poza tym jakos mi sie przywidzialo , ze Macius to skrot od Mateusza ;) Tak wiec jeszcze raz zyczenia 🌻 dla maciusia na miesiecznice :) My po szczepieniu. Mala dostala trzy zastrzyki, ale tylko sie skrzywila, nie plakala :) w koncu uporalismy sie z zaleglymi szczepieniami, teraz dopiero na roczek boje sie dzisiejszej nocki, ona zawsze bardzo ciezko znosi szczepienia :( Lekarka mowila, ze nie ma sie czym martwic jesli chodzi o to czolganie sie, to zupelnie normalne .

Witam kochane Zaczne od tego ze Julcia jest chora ma strasznie wstretny taki mokry kaszelek jak zje to az wymiotuje bo przecierz ona flegmy nie odpluje moje biedactwo dzis znow do pediatry.Mam juz wyniki badan i wynika z nich ze Juleczka nie ma zadnej alergi na mleko ani na jajko,wiedz lekarz kazał zmienic mleko na normalne tylko z dwa dni mam mieszac z nutramigenem i obserwowac skore czy nic jej nie wyskakuje bo te badania moga byc do trzech lat jeszcze mylne ,a pozatym to ona brała csły czas lek antyhistaminowy no wiec sie troche obawiam czy te badania sa wiarygodne ,juz jej zmieszałam mleczko i zero reakcji moze bedzie dobrze. 🌻🌻🌻Dla Wszystkich solenizantow na miesiecznice

Dzień dobry dziewczynki Zapraszam na poranną kawusie ;) Dużo zdróweczka dla wszystkich chorowitków 🌻 agula dobrze że macie już za sobą te wszystkie zaległe szczepionki. Buziaczki dla Gabrysi 👄 mojej dzielnej synowej ;) Jak tam nocka ? ok ? Kasiu super że Juleńka nie ma alergi :) Trzymam kciuki aby po tym mleczku Julusi nie wysypało. U nas pogoda paskudna :O och ja chcę wiosne !!!!!!!!!! słoneczko !!!!!! bo jak na razie szaro buro i ponuro na dworze :O Gdzie wy się dziewczynki podziewacie ? goba,elmirka,gosiek,milka,martusia i cała reszta dziewczynek meldować się ;)

hej,ja sie wlasnie melduje!!!!!!!!!!!! wszystkiego slodkiego dla solenizantow. U nas ok,zeby porzebijaly sie wiec i nocki przespane w calosci:) Moj czolga sie na dwoch raczkach jednoczesnie,ale na razie tylko do tylu.Juz sie boje go samego zostawic ,bo ostatnio nie moglam go znalezc,wlazl za kanape,a ze ona stoi pod sciana to nie bylo go widac,potem wlazl pod kanape,ciagnie namietnie za zaslonki,tak wiec jest git!!!!!!!! Pzycje do raczkow caly czas przyjmuje,ale nie rusza jeszcze z niej,woli na razie pelzanko.Jak go postawie to stoi,ale nie chce naduzywac tego,w lozeczku siedzi rano po spaniu troszke,i probowal wstac dzisiaj ,ale nie wyszlo hehehe,bo ciagnal zamiast za szczebelki to za zabawke,ktora ma doczepiona do szczebelek,ale przynajmniej probuje.Ogolnie stac uwielbia ,jest dumny i udalo mu sie w koncu ruszyc nogami :P,tzn. zrobil kroczek w bok,a najchetniej to by poszedl do tylu:) Namietnie od kilku dni mowi oprocz bababab dadadadda,bo to juz opanowal,MAMA :) caly czas powtarza i mnie wola a jak nie reaguje to podnosi glos. Udalo mu sie zrobic kilka razy papa,no i czesc podaje,akuku tez uwielbia,nic poza tym. Jak zasypia to zawsze mruczy pod nosem sobie,a na mzyke reaguje kiwaniem sie hehehe W pozycji raczkow chwieje sie do tylu i przodu i ma radoche z tego cieszy sie i reaguje jak mowie slicznie slicznie slicznie,wtedy jest dumny z siebie. Ostatnio nie chcial za bardzo jesc zupek,ale wybaczam mu i tak dobrze wyglada.;) Kochane zapraszam na kawke i placuszek z jablkami i lukrem papapa

Hej Gosiek, ale kusisz ;) Takie smakolyki..ja w kazdym razie juz jestem. :) U nas nocka dobrze, moze tylko oprocz tego ze mnie cos brzuch ostatnio nawala, ale to po lekach. Musi sie organizm przyzwyczaic. Kasia, zdroweczka dla Julci !!! Agula, to dobrze, ze Gabi dzielnie zniosla szczepienia. Aisha, to sie pochwal zakupem ;) Moja Ninka spiewa. Ona wszystko stara sie powtorzyc i ostatnio lecieli Keipscy w TV i tam papapapa spiewaja, a ona z nimi :) A i nauczyla sie mowic od tatusia \"ale jaja\" :o Wczoraj siedzi w wannie, chichocze i \"ale jaja, ale jaja\" :P I mowi jeszcze dzidzi. Moja mama tak do niej mowi i mala powtarza. Taka mam komendiantke. Mysle, ze nie ma pojecia co to znaczy, ale gada jak papuga. Buziaki dla wszystkich maluszkow. Mamusie odezwijcie sie !!!

Witam !! Iza , jak sie mieszka na nowym mieszkanku ??? Bartus juz sie przyzwyczail ? Surfitka, o ktorej ty teraz wstajesz do pracy, o 5 !!! Mala cwaniara z Ninki :D Niedlugo bedzie opowiadac co robila z babcia przez caly dzien :P A czy twoja mama tez wraca do PL ? Nocka Ok , dostala o 23 syrop na goraczke i ladnie spala do 5.30 !!! Ale , juz nie dala sie pozniej polozyc spac :( I apetytu nie ma, nawet swojego ulubionego mleczka nie ruszy Ewcia, zapraszam do mnie po odrobine slonca :) rewelacji dzis nie ma, ale ma byc cieplo i slonecznie Kasiu zdrowka dla Julci 🌻 , jak tam po wizycie u pediatry ?? Gosiek, zalapie sie jeszcze na kawalek ciasta ? ALe sie Kubus rozkrecil :D , a mama tak sie martwila kiedys ;) My bylismy wczoraj u innej lekarki i w koncu ktos zbadal konkretnie mala , ta nasza stara to nawet nigdy nie spytala np. czy dziecko glowke podnosi . Tylko wpadala jak po ogien ... A ta wypytywala o wszystko, o rozwoj fizyczny, o jedzenie, obejzala ja ze wszystkich stron . I dostalam skierowanie do ortopedy , aby zobaczyl Kamili stopki. Gosiek, ty pisalas o tej prawej nozce u Kuby, ona mozwila, ze do 6 lat jeszcze wszystko moze sie samo wyprostowac i trzeba tylko dbac o dobre buty - z wysoka , sztywna cholewka

agula, w sobote sie przeprowadzamy,troszke sie boje bo tak to rodzice byli to pomogli.

Agula o 6 :P U nas czas o godzinke inny niz u was. Ale to czasami, jak maz blisko pracuje i mama przyjdzie przed 8, zeby on zdazyl. Z reguly wychodze do pracy o 8.20.

Mam nadzieje, ze nozka Kamilki bedzie ok. Musze sie pochwalic, ze Nina coraz dalej sie przesuwa w sobie znany sposob ;) I w lozeczku do tej pory wstawal jak ja posadzilam przodem do szczebelkow. A wczoraj sama wykombinowala zeby sie dosunac do zaczac wstawac :) Gosiek, no wlasnie. Kubus szaleje ostatnio :)

witajcie u nas duże zmiany, mały od wczoraj pełza do przodu i sam siada, a dzisiaj sam wstał przy krzesełku a teraz mnie woła, narazie

Moja pomimo oslabienia tez daje popalic Wczoraj bylismy na placu zabaw i Gabrysia uczyla sie wchodzic po schodkach na slizgawki . W domu postanowila cwiczyc dalej... W kuchni mamy naroznik ( dwie zlaczone lawki i stol ) i obok lawki stala zgrzewka z woda w malych butelkach . A ta pinda weszla na ta zgrzewka i dalej na lawke !!!! Jak ja zobaczylam lezaco na tej lawce to myslalam , ze zawalu dostane !!! Porysowala zebami cala gorna barierke w lozeczku :O Jak stoi , to szoruje zabkami po tej barierce, dzis przyjzalam sie jej od srodka i jedna rysa obok drugiej !