Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ac20

negatywny

Polecane posty

czy test zobiony tydzien po planowym wystapieniu miesiaczki jest wiarygodny

tak, zalecia się robienie testu nie wcześniej niz wtedy gdy spoźnia się miesiączka.

czyli jesli kochalam sie z chlopakiem 29 wrzesnia to test zrobiony wczoraj jest jak najbardziej poprawny?

Gość dziewczyno a kiedy miałaś
dostać okres?

Gość dziewczyno a kiedy miałaś
no to jest jak najbardziej wiarygodny

Gość a co chcesz się rozkompleksić
gratuluję dzidziusia:D

dzidziusia to raczej nie bedzie jescze w tym momencie a jesli ams ztakieglupoty pisac to lepeij sobie daruj:(

mi test wyszedł pozytywny dopiero 12 dni po spodziewanej miesiączce wcześniej były negatywne więc nie ma reguły z tymi testami

Czekałam aż ktoś się właśnie odezwie w tym stylu - bo dziwi mnie z jaką łatwością ludzie piszą o wiarygodności \"w dniu miesiączki\" kiedy to wystąpienie miesiączki jest stricte zależne od dnia owulacji i osoba, która się nie obserwuje - nie wie kiedy miała owulację.Test MINIMUM 20 dni po stosunku - wtedy będzie można pisać o wiarygodności negatywnego wyniku. I nie ma innej opcji.

czyli 16 dni to za malo od stosunku i test najlepiej powtorzyc? ok dzieki dziewczyny!

Dokładnie.Po 16 dniach może być wiarygodny (negatywny) - ale nie musi.Zakładając najmniej optymistyczny wariant, czyli zapłodnienie 7 dni po stosunku (max) i zagnieżdżenie 12 dni po zapłodnieniu (max) da 19 dni. Dopiero od momentu zagnieżdżenia produkowany jest hormon, którego antygen wykrywamy testem.

Znam niejedną osobę, która stosując metodę objawowo termiczną (określanie dnia owulacji w przedziale kilku dni) - która mimo ciąży miała negatywny test 16 czy nawet 20 dni po owulacji (po zapłodnieniu).Stężenie hormonu w organizmie może być za niskie aż do czwartego tygodnia po zapłodnieniu - najlepiej zrobić jednostkowy test z krwi w laboratorium.

no to kolejny test za 4 dni a potem do lekarza, najpierw wole miec jakies wyobrazenie ... :)

Gość no jesteśmy
no za wcześnie test należy zrobić najwcześniej w dniu miesiączki

ale test zrobilam tydzien po meisiaczcea 16 dni po stosunku wiec jak

Gość no jesteśmy
jeśli stosunek miał miejsce 9 dni przed miesiączka to raczej na pewno nei jestes w ciąży a jak długie masz cykle?

tak ale to troszke pogmatlana sprawa. kochalam sie z chlopakiem 28 wrzesnia krwawienei 3 dniowe odstalam dwa dni pozniej a okres powinien wystapi ok 7 pazdzreinika neistety nie bylo go wiec zrobilam 16 test ciazowy- negatywny... czy jest wiarygomny w takiej sytuacji

Gość no jesteśmy
jeśli wyszedł negatywny to tym bardziej nie powinnaś się martwić:) jeśli masz 28 dniowe cykle to szanse na zajście w ciążę na 9 dni przed okresem są bardzo niewielkie jak chcesz to powtórz test, ale ja jestem zdania, że w ciąży jednak nie jesteś

Gość no jesteśmy
no to jeszcze jak z gumką i ta cała reszta... nie wiem czym się martwisz... dla pewności idź może jeszcze do gina, ale ja wątpię w to byś była w ciąży:)

poczekam i w sobote zrobie jeszcze jeden test wyjdzie negatywny to bedzie dobrze bo narazie nie jestem przygotowana na dzidziusia :) no wiem ze ciaza jest bardzo malo prawdopodobna moj facet twierdzi ze swiruje ;p ale kurde martwi mnie to ze zamaist miesiaczki wystąpilo bardzo skape krwawienei 3dniowe i to tydzien wczesniej przed meisiaczka czy to cos moze oznaczac?

Gość no jesteśmy
ja nie jestem jasnowidzem więc w tej kwestii nie pomogę Ci;) najlepiej idź do gina zamiast robić kolejne testy:)