Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BrunetkaWieczorowąPorą

ROZWÓD i podział rzeczy-jak to zrobić? pomóżcie...

Polecane posty

Mam straszny problem... Rozwiedliśmy się zaledwie klika dni temu, jak na razie mieszkamy we wspólnym mieszkaniu, w osobnych pokojach. Chcieliśmy (na początku) aby wszystko odbyło się \'po ludzku\'.Chcieliśmy znaleźć dobrego kupca na mieszkanie aby je korzystnie sprzedać.Podzielić się przedmiotami w miarę pół na pół bez kłótni i nieporozumień. Niestety teraz właśnie się zaczęło... :/ Mieszkanie - wspólne(więc sprawa jasna), garaż-dostałam prawie na połowe garażu od swoich rodziców (ale jest zapisany na nas), większość przedmiotów codziennego użytku jest od mojej rodziny znajomych, większość pieniędzy, z których urządzaliśmy miałam ja - z wesela, on miał niewielu gości.Może głupio tak wyliczac ale po prostu zaczeliśmy się liczyc jak przysłowiowi \'żydzi\'. Bardzo pomogli mi rodzice i rodzina i nie chce tego oddać ot tak. Wiem, że to nie ma większego znaczenia przed sądem np. ale chodzi o jakieś poczucie sprawiedliwości... Teraz mamy to podzielić między siebie? Gdyby nie ta pomoc to nie mielibyśmy praktycznie nic :( Dodam, że sprzęt (tv, komp, aparat) można powiedzieć- kupiliśmy razem(jako małżeństwo), trudno tu więc policzyć ile kto dał... On upiera się że TO jest jego! Poradźcie, co zrobić w takiej sytuacji??? Jak wyjść w miare uczciwie. Przy tym szkoda mi moich bliskich, ich pracy, nie chce wszystkiego oddac tak lekką ręką :( :(

Poradźcie coś proszę :( Macie jakies doświadczenia? Mam świadomość że jak bylismy małżeństwem wszystko było wspólne ale te przedmioty trzeba jakoś podzielić. było dla mnie oczywiste że własnie prezenty każdy bierze \'swoje\' przeciez nie przepiłujemy... Potrzebuje wsparcia, porady, jak byście postąpily i zachowały się w takiej sytuacji? :(