Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w ciąży

zajrzyjcie- tycie w ciąży

Polecane posty

Gość w ciąży

Czy plus 4 kg w 16. tygodniu ciąży to jest zbyt szybkie tempo przybierania na wadze ..? bo boje sie ze chyba ciut za duzo przytylam... jak jest u was...??

tu masz ogólny kalkulator wagi w ciązy http://zdrowie.onet.pl/1219200,2413,,,,przyrost_wagi_w_ciazy,kalkulator.html U mnie.. zupelnie nie wiem od czego to zależy... Gdzieś do 6 miesiąca trzymałam sie kalkulatora, później poleciałooooooo... Nie wiem czemu... Dieta nie zmieniona (uwielbiam owoce, do słodyczy zmuszam się), cwiczyłam, każdy pytał gdzie ja tą ciążę chowam a kg wpadały błyskawicznie... Moja ginka powiedziałą, ze mam sobie odpuscic te zmartwienia bo jedne kobiety tyją 10 kg inne 20 kg. Badania miałam dobre, zadnego zatrucia, puchnąć zaczęłam dopiero ok 8- 9 miesiąca.

Gość w ciąży
dziekuje-wg kalkulatora wyszlo mi ze to prawidlowo, boje sie jednak ze niedlugio to dopiero zacznie waga galopowac... a ja jestem ciekawa jak to wyglada w praktyce- jak u was???

Najwięcej się przybiera pod koniec. Ja przytyłam 23 kg :( bo obrzerałam się słodyczami. W ostatnim tygodniu ciąży ważyłam 73. Też od razu przybierałam na wadze dość dużo, więcej niż ty. Najważniejsze to to żebyś dostarczała swojemu dziesku wszystko co mu potrzeba. Wagę szybko stracisz po porodzie, więc się nie stresuj za bardzo.

A ja przybieram mało, a jem jak każdy człowiek. W 30 tc mam na plusie 4,5 kg. Wszystko sprawa indywidualna.

Gość w ciąży
doluje mnie to, bo mam sklonnosci do tycia, przed ciaza wazylam 57 kg na 160 cm wzrostu -zatem juz wtedy sporo...a teraz juz dobijam 61 kg a to 16-sty tydzien....a jak to wyglada u innych..? tez sie mocno nie objadam, lubie owoce, do slodyczy przestalo mnie ciagnac choc pojadam czasami ale niewiele w sumie...moze troche za duzo smazonych mięs jem...ale jak mleko to chude 05 %, jak twaróg to tez chudy,jak pieczywo to najczesciej ciemne... jak to jest u was....

pocieszę cię, że z czasem mozna sie do tego przyzwyczaić :D Na początku każdy dodatkowy kg to była tragedia, a póxniej no cóż... Nie ma sensu zamartwiać sie czyms co mamy zapisane w naszych organizmach i zeby utrzymać siłą wagę trzeba byłoby być na diecie (tak jak moja kumpela, która z racji swojej tuszy nie mogła przytyć więcej niz 7-8 kg). Na początku ciązy moją kwadratową talie nazywałam fałdem tłuszczowym, ale jak w końću brzuszek zaczął przypominać ciązę a nie otyłość to go polubiłam :) I z zaskoczeniem stwierdzam, ze bedzie mi go brakowało :D A moze bardziej tych radosnych kuksańców?

Gość u mnie było tak
Na początku ciąży schudłam,potem do szóstego miesiąca przybierałam koło kg na miesiąc i wyglądałam super,aż tu nagle nie wiem co się stało.4 kg w miesiąc.I w rezultacie przez całą ciążę przybrałam jakieś 18kg.Na szczęście w jakieś pół roku po porodzie spadłam do wagi przed ciążą:)

ja na dzien dzisiejszy na plusie 10 kg z 54 na 64 i tak i tak czuje sie jak taki mały słonik i nie mogę się doczekac kiedy to się skończy:)

Gość agnes20202
hej dziewczyny ja mam troche nietypowa sytuacje z tym ze jestem w norwegii a tutaj lekarze mi na pytania przewaznie odpowiadaja wygodnym "i don't know" do polski obecnie poleciec nie moge bo groza ze strace caly zasilek od poczatku ciazy:(wiec musze tu chodzic na wizyty kontrolne.teraz jestem wedlug kalendarza w 26 tyg ciazy a wedlug USG 27 wczoraj bylam ponownie na wizycie bo musze chodzic co 2 tyg i okazalo sie ze juz przytylam 17kg lekarz zrobil wielkie oczy i powiedzial ze to nie jest normalne jak zapytalam co to moze onaczac on powiedzial NIEWIEM!! dodam ze przez pierwsze 3 mies ciagle wymiotowalam i zamiast tyc ja chudlam a wcale sie nie objadam slodyczami a teraz jem niewiele wiecej jak przed ciaza i wymioty nadal mi sie zdazaja ogolnie nie przesiaduje caly dzien bez ruchu mam fizyczna prace i staram sie conajmniej 2 godz dziennie chodzic do pracy zeby sie nie zasiedziec...jak myslicie co moze sie wiazac z tym szybkim przybieraniem na wadze??

Gość Laloona
Ja na poczatku schudlam, dopiero napoczatku drugiego trymestru osiagnelam swoja wage wyjsciowa. Chyba najwiecej przytylam w drugim trymestrze i na poczatku trzeciego, pod koniec to juz zdaje sie troche wolniej szlo. Ogolnie przytylam 20 kilo, ale mialam na to zlewe, bo wiedzialam, ze sie nie obzeram, jem wartosciowe rzeczy, to widac tyle mam przybrac na wadze i juz. Lekarz tez nic nie komentowal. Teraz,pol roku po porodzie, bez zadnego wysilku wrocilam do swojej normalnej wagi

Gość wrzesniowa_mama
niewiem czy robilas test w kierunku cukrzycy, ja tez bardzo szybko tylam, test na cukrzyce ciazowa ten pierwszy 50 g glukozy byl ciut przekroczony, ale to chyba dlatego ze jadlam niedlugo przed slodka bulke(po poludniu) , niewiem, bo ten drugi 75 g juz robilam na czczo, pomimo to moja ginekolog kazala mi mierzyc 3 razy dziennie cukry, dzieki czemu bedac prawie 2 miesiace w szpitalu jadlam lepiej niz inni, mierzylam cukry i dzieki temu przestalam tyc, nawet moja waga sie zatrzymala, tylko dziecko zwiekszalo wage; 3 tyg temu wazylam sie na wizycie kontrolnej, +13 kg ogolnie od poczatku ciazy, dzis sie boje wazyc bo zaczelam sie troche obzerac no i puchnac bardzo :/

Gość kas11
Ja to na początku ważyłam 51 kg przy wzroście 166 cm. a teraz jestem w 25 tygodniu ciąży jem normalnie rzadko kiedy słodycze i w tydzień przytyłam 2 kg i to aż Ja sama się zdziwiłam , bo ja to jest możliwe trochę mi nogi i ręce puchną a teraz ważę 70kg aż mnie to przeraża a najlepsze jest to że nie idzie mi w nogi bo nadal się mieszczę w stare spodnie tylko juz się nie zapinam bo brzuch by mi uciskały a tak to wejdą bez problemu. ;/