Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brayana

Chcecie płacić za szpitale?

Polecane posty

Do TAK chcemy: Pogadamy jak się porządnie rozchorujesz i nie będziesz mieć na to kasy !!! Albo ktoś z Twojej rodziny !

Gość Małgosia S.
no nie chcemy, ale co my mozemy?

Gość hipoteka
jasne , a teraz sluzba zdrowia jest zachwycającą, leczy nas jak cholera i za nic nie trzeba płacić... zabierają mi z pensji kupe pieniędzy wlasnie niby na leczenie i gdzie to jest pytam sie? chcąc zrobic jakiekolwiek badania państwowo musze czekac miesiącami. wole zeby dali mi do reki to co mi zabierają a ja sie juz sama wylecze i jeszcze mi zostanie.

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
ja uważam ze trzeba być skrajnym niedorozwojem żeby za hasłem "prywatyzacja służby zdrowia" rozumieć płacenie za każdą usługę żeby uważać ze służba zdrowia w Polsce jest darmowa to juz trzeba się chyba bez mózgu urodzić

Gość TAK my tez
ano wlasnie. Zgadzam sie z poprzedniczkami.

ja wolałabym, żeby nas leczyli za darmo, ale skoro to nie jest realne, to już wolę sama placić a nie żeby mi chapali z pensji.

Gość temidka
no ale bedziecie jak wygra PO :P nowe rewelacje oparte na faktach i ukazane dowody przez CBA swiadcza o tym ze bedziem placic za szpitale i niech donaldzik nie piepszy ze tak nie jest !!!to jest fajny LOD do zrobienia tak pani posel PO SAWICKA POWIEDZIALA PRZED CHWILA ZE PO JAK DOJDZIE DO WLADZY TO BEDZIE PRYWATYZACJA SZPITALI I WSZYSTKIEGO CO ZWIAZANE ZE SLUZBA ZDROWIA

hipoteka , a co dadzą Ci do ręki ? Ile wypracujesz sobie ? A gdy nagle rozchorujesz się na poważną chorobę ( nie życzę Ci) i będziesz musieć płacić kilkaset złotych miesięcznie , to skąd weźmiesz? Jeśli nie weźmiesz , to do piachu i tyle. Lepiej poczekać jakiś czas , ale mieć służbę zdrowi zapewnioną , wierz mi.

Ci chcą płacić za szpitale , którzy tak naprawdę nie chorują i myslą , że ich to nie dotyczy !!!

Jedyny lekarz, do którego chodzę na kasę chorych, to internista, ale on zazwyczaj wypisuje mi skierowania do specjalistów, z których usług jestem niezadowolona i muszę i tak iść prywatnie, więc w moim przypadku będzie to bez znaczenia.

Przypomniałem sobie przy tej okazji przysłowie Jana Kochanowskiego „Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie jako smakujesz, aż się zepsujesz\".

Gość MORDO TY MOJA
bez znaczenia bedzie owszem jak pojdziesz na prywatna wizyte za 100zł ale jak zapłacisz za leczenie w szpiatlu np 5 tys????za jakis drobny zabieg?

Gość MORDO TY MOJA
katis leczenie nie polega na prywatnej wizycie czasem tzreba drogich leków za setki tysiecy? uzbierasz na to ?? reszta tez uzbiera?

nie będę płacić za leczenie...będzie płacić mój RZETELNY ubezpieczyciel, do którego będę odprowadzać składki ze swoich dochodów tak samo jak teraz płace składkę zdrowotną...różnica będzie taka, że jak mi ubezpieczyciel nie zapewni opłaty usługi jakie sobie życzę w terminie jaki sobie życzę to poszukam innego ubezpieczyciela...a nie przymus płacenia do molochu i wreszcie będą płacić mniej niż ci co pala pija a wykorzystują więcej. a płacenie składek w tylko w zależności od dochodu jest po prostu niesprawiedliwe!! czekam na prywatyzację

Gość mnie też to razi
Mnie jedynie przeszkadza to i wkurza, że płace te wszystkie składki do ZUSU, które sa obowiazkowe.. np. skladke zdrowotną... płace a nic nie otrzymuję w zamian! Po to płace, że jeśli się rozchoruję to idę do lekarza a on na moją chorobę coś zaradzi... ale nie, w tym kraju to jest zupełnie inaczej... musisz dać w łapę, żeby taki lekarz się przyłożył do swojej pracy a nie tylko powierzchownie ocenił moją sytuację zdrowotną. Wiec pytam się po co do cholery place skladki, jak i tak predzej owi lekarze wpędza mnie do grobu?? Będę chciała sie wyleczyć, to zaplace z własnej kieszeni i już.

Gość MORDO TY MOJA
haloo pogotowie maz ma zawał przyjedzcie _poprosze nr karty kredytowej nie masz nic na koncie ? do widzenia leczymy tych co maja! Chcesz tego katis?

Gość aisab
hehe a ja jestem przykładem ze jesli sie powaznie rozchorujesz to i tak trzeba placic za szpitale! hehe! dobre sobie darmowe szpitale! ciekawe gdzie! powazniejsza operacja i tak kosztuje! a jak nie dasz to zanim kolejka przyjdzie na ciebie to predzej sie przekrecisz no chyba ze nazywasz sie religa albo... niestety taka jest rzeczywistośc!

Katis i owszem myślisz , że będziesz zadowaolona jak zapłacisz? Czy Ci co biorą kasę lepiej leczą , bo są lepiej wykształceni? Pozory moja droga !! Pozory !!!

Gość Alexxxa
Chyba nie macie pojęcia, co oznacza hasło "Prywatyzacja służby zdrowia". Oznacza to tyle, że szpitale i przychodnie przejdą w prywatne ręce, ale za usługi nadal będzie płacił NFZ. W moim mieści wszystkie przychodnie są prywatne i jestem z ich usług bardzo zadowolona. Jeżeli lekarz przyjmuje do 16 to mogę przyjśc o 15.55 i zostanę przyjęta. Poziom umysłowy głosujących na pisiory jest żenujący, a oni dodatkowo robią ludziom wodę z mózgu. No, ale cel uświęca środki.

Gość spierdalac krasnoludy
i po co przytaczasz kolejne klamstwa PIS. Pograzasz sie :O

Gość MORDO TY MOJA
W zadnym kraju Europy nie ma wyłacznie prywatnego lecznictwa a w polsce bedzie a co? tuska stac na to niewazne ze innych nie jestes bogaty przezyjesz jestes biedny zdychaj

Gość do mordo ty moja
niemozliwe jest zeby placic za pierwsza pomoc-pogotowie ratunkowe-to chyba jakis zwolennik pisu rozpowszechnia takie brednie! pierwsza pomoc zawsze jest darmowa!

co do mojej wypowiedzi to akurat jestem osoba w której rodzinie było sporo ciężkich chorób i nadal jestem za prywatyzacja i otworzeniem rynku ubezpieczeń zdrowotnych...przy ciężkiej chorobie tak czy tak trzeba płacić, bo to co jest państwowe wymaga długiego czekania (wiecie jaki czas się czeka na wizytę u onkologa!!) niech każdy płaci za siebie a nie ze ja płace za kosztowne leczenie palaczy, emerytek co chodzą do lekarza z nudów.

\"Nieodpłatne dla wszystkich osób znajdujących się na terytorium Polski miałoby zostać m.in. ratownictwo medyczne, a jego finansowaniem miałyby się zająć samorządy, które organizowałyby system ratownictwa według wybranych przez siebie modeli (samorządowe, prywatne lub publiczno-prywatne)\". Nie wszystko ma zostać sprywatyzowane, a już na pewno nie będą to tak gigantyczne sumy o jakich mowa.

Ale tępota. Prywatna służba zdrowia, brak składki zdrowotnej i prywatne ubezpieczenia, które można, ale nie trzeba wykupić. Chcesz, masz więcej pieniędzy w portfelu, chcesz - wykupujesz ubezpieczenie. Konkurencja na rynku ubezpieczeń zapewni sensowne oferty i z pewnością nie doprowadzi do sytuacji w której ok 40% składki wpływającej do NFZ jest w różnoraki sposób marnowana. Zrozumcie wreszcie, że budżet to są nasze pieniądze. Nie wkurza Was to, że są marnotrawione?