Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brayana

Chcecie płacić za szpitale?

Polecane posty

A ta żałosna reklama: \"zapłać, to cię wyleczymy\" jest tylko chorym wymysłem PiS-u. Tonący brzytwy się chwyta. Czego to się nie robi, żeby jeszcze ktoś chciał na nich głosować.

Gość ywonicz
skladka nie jest marnowana !!! ona zapelnia budrzet PO-srancow jak sami widzicie ;)czym wiecej polakow wroci z emigracji tym wiecej pacjentow w szpitalach prywatnych PO-srancow bedzie tym wiecej kasy dla donaldinia ;)

aisab , a i ja jestem tym innym przykładem, dlatego założyłam ten topik !!! Od lat ciężko choruję i się leczę. Jeszcze nigdy nie dałam łapówki i jakoś mnie leczyli , leczyli dobrze. Miałam dwie bardzo trudne operacje , gdyby służba zdrowia była płatna już dwano leżałabym dwa metry pod ziemią, ot co.

Gość tomecki
ja za 4 operacje mojego syneczka zaplacilem 130.000 zl mowie o lapowkach ,byl miedzy innymi szpital SWIETEJ BARBARY W SOSNOWCU takie to pedalstwo !!! ZENADA

Gość WY MACIE CHYBA PO 15 LAT
i nie wiecie, że w tym kraju każdy płaci czy chodzi do lekarza czy nie nie jesteś cie świadome tego że z każdej waszej pensji potrącana jest składka zdrowotna ????????? nie jesteście świadome tego że te pieniądzę trafiają w błoto a gdy zachorujecie idzieicie do lekarza prywatnie ?? kuźwa co za naród !!!!!!!!!!!!

i pójdą takie debilki głosować na pis ... bo pis daje im bezpłatną służbę zdrowia ....

Gość hipoteka
otóż to. placisz składkę i nic z tego nie masz.

Gość to nie narod
to ciemna masa PISU :O

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
alexxa-taka prywatyzacja jak piszesz istnieje od dawna, szpitale praktycznie funkcjonują jak firmy prywatne, tyle ze mają jednego klienta - NFZ. Cały pic prywatyzacji polega na tym, żeby otworzyć rynek ubezpieczeń zdrowotnych...chodzi o to ze jak mi nfz nie pasuje to z niego rezygnuje i kupuje ubezpieczenie gdzieś indziej (w innej firmie)...która np nie ma limitów na wizytę u okulisty i zapłaci mi za nią za 3 dni, a nie ze pieniądze na moją wizytę będą za 3 miesiące. szpital może wtedy pracować z różnymi firmami-ubezpieczycielami, robi więcej zabiegów, nie marnuje się kurzący się sprzęt szpitale zarabiają lepiej, lekarze dostaję lepsza kasę. a nfz może sobie zostać, byle by płacenie do niego nie było obowiązkowe...bo na razie to jest tak jakby obowiązkowo ci ktoś co miesiąc ileś kasy z pensji na "chlebowe" zabierał i za to miałabyś tyle chleba ile chcesz...tyle ze czerstwego i po 3 dniach stania w kolejce...a za lepszy byś musiała płacić drugi raz w zwykłym sklepie...no ale wtedy każdy ma chleb!!i ty i żul który w ogóle nie zapłacił.

Gość to nie narod
obawiam sie ze moze nas ta masa pociagnac z dna w ktorym sie znajdujemy w mul...:O

Gość aisab
a wolala bym lezec w prywatnym szpitalu bo i tak musialam zaplacic i lezec w tej obskurnej podartej poscieli przecz z pisiorami!!!!!!!!!!!!!

Gość hipoteka
kurde ale to jest przerażające, obejrzą sobie durna reklame PISu z tym pogotowiem i mają oczywistą oczywistość :(

I taka kretynka jedna z drugą pójdą w niedzielę na wybory, postawią krzyżyk przy kandydacie PiS i znowu męcz się z tymi oszołomami przez najbliższe 2 lata. Celowo piszę 2 lata, bo Kaczyński dłużej nie potrafi rządzić.:P

Gość to nie narod
i nikt im nie wmowi ze biale jest biale a czarne jest czarne :O

Gość to nie narod
ale dlaczego my inteligentni ludzie musimy tez cierpiec? :(

Jasne że teraz służba zdrowia jest płatna, bo płacisz składkę !!!! Więc pomimo wieloletnich składek sprywatyzujcie jeszcze szpitale , aby płacić drugi raz !!! I co powiecie tym ludziom , którzy płacili np: przez 30 lat po 45% swojej pensji ?? Zróbcie więc teraz szpitale i przychodnie płatne i będzie się tylko liczyło to czy masz kasę czy nie, jeśli nie , to nie masz szans. Leczę się od wielu lat, nigdy nie dałam łapówki !!!! Tylko od nas zależy czy płacisz za operacje , czytaj : dajesz łapówę , czy nie !!!

Gość Pewnie nikt nie chce
no ale jak się już znajdujesz w szpitalu to i tak płacisz (koperty) więc lepiej robić to na legalu nie??

Gość aisab
a jednak pamietajcie! zabierz babci dowód!! ( przepraszam panie kaczynski) mam pana w d..

Gość aisab
ah nie dokonczylam w domu na telewizorze w ramce! uhh! a jak mnie znajdą!

hipoteka - spot jest straszliwy i ma druzgocąca moc. ja bym takie coś zaskarżyła gdzieś. a co do spotu pis to mnie on nie zaskoczył...pis we wszystkich swoich kampaniach żeruje na podstawowych lękach: mieć co jeść, mieć jak się leczyć, żyć...taki styl kampanii. a my tu damy darmo tam damy darmo...tle że to "darmo" wyjmują z kieszeni wyborców..obrzydlistwo

Gość hipoteka
Boże drogi ale pomyslcie ilu ludzi np starszych albo nie orientujących sie zupelnie to ogląda i w to święcie wierzy... Jak mozna ludziom tak wode z mozgu robic.

Gość roberviik
te pieniadze ktore placimy sa wystarczajace !!!skladki sa ok ,ale dyrektorzy ,lekarze sa BEEEEEE oni to rujnuja i doprowadzaja ,pisowi zalezy na tym aby te pieniadze nie byly w kieszeniach lekarzy takich oczywiscie nieuczciwych jak pan G ale by byly spozytkowane na leczenie i opieke wiec i na uposarzenia wiadomo jak pigula dostani e fajna wyplate to i basenik czescie wymieni ,a czekoladki czy kwiaty za dobra opieke nie sa niczym zlym Ale jak mnie lekarz powiedzial ze nie ma szans na operacje bo jest kolejka wielka ale zacza cmokac ze cos tam niby da sie zalatwic ale wiesz pan jakas hm jak to powiedziec "kopertka " szmaciarz a potem jak otwarl a bylo tylko 3,000 to powiedzial ze sniadanie on juz jadl ,wtedy gdyby nie mama to siedzialbym za zabojstwo takiego smiecia ,ktory za free sie uczyl w polsce i 1500 zlo pensji jezdzi A8 i 3 chaty z basenami korwa obudzcie sie ludzie !!!

i taki jeden oszołom z drugim myśli że to dostał od kaczyńskiego bo on taki dobry wujek

dla tych co płacili x lat do nfz zostanie nfz i będzie im płacił, albo ubezpieczyciel prywatny "wykupi" danego pacjenta od nfz...od 1 jakiegoś miesiąca płacisz składkę gdzie indziej i teraz od razu on za twoje leczenie płaci a nie nfz..proste...tak samo jak wykupienie oc dla auta co roku w innej firmie

Gość chcę mieć wybór
czy ubezpieczyć się w prywatnym funduszu czy NFZ. Teraz zabierają mi ponad 700 zł (przy 2000 brutto) a i tak na każde badanie idę prywatnie, bo nie mam czasu czekać na badania parę miesięcy. Tak chcę mieć możliwość wyboru gdzie pójdą moje pieniądze!!!!!!!!!!

Przerażające jacy ludzie są głupi,przeczytajcie sobie program platformy a później sie wypowiadajcie.Cały elektorat Pisu ma papkę zamiast mózgu!!!Pod wpływem jednej ,dobrze sterowanej informacji potrafią uwieżyć np. ze Rydzykowi należy sie szacunek,masakra,ciemnaa masaaaaaa

Gość roberviik
przed chwila gadali ci z CBA trza sobie bylo obejrzec jak wyglada prawdziwy program PO a potem zabieraj glos !!!!!!!zenada i co najgorsze POsrancy na wagony

Gość hipoteka
tak tak a Ty ich sluchaj